Reklama

Reklama

Temné hmoty

(seriál)
  • Česko Jeho temné esence (viac)
Trailer 1
Veľká Británia / USA, (2019–2022), 20 h 54 min (Minutáž: 46–60 min)

Predloha:

Philip Pullman (kniha)

Hudba:

Lorne Balfe

Hrajú:

Dafne Keen, Ian Peck, Ruta Gedmintas, Ruth Wilson, James McAvoy, Anne-Marie Duff, Lin-Manuel Miranda, Ariyon Bakare, Geoff Bell, Georgina Campbell (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(23)

Obsahy(1)

Temné hmoty, seriálová adaptácia oceňovanej rovnomennej trilógie spisovateľa Philipa Pullmana, ktorá je považovaná za novodobé majstrovské dielo imaginatívnej fikcie, sleduje Lyru (Dafne Keen), zdanlivo obyčajnú, ale odvážnu mladú ženu z iného sveta. Lyra pri svojom pátraní po zmiznutom kamarátovi odhalí zlovestné sprisahanie, ktorého súčasťou sú únosy detí. Zo všetkých síl sa snaží porozumieť záhadnému javu zvanému Prach. Kým Lyra cestuje naprieč paralelnými svetmi, z ktorých sa jeden nápadne podobá tomu nášmu, stretne odhodlaného a statočného chlapca menom Will. Spoločne narážajú na neobyčajné bytosti a nebezpečné tajomstvá. Osud živých i mŕtvych je pritom v ich rukách. (HBO Max)

(viac)

Recenzie používateľa warrenur k tomuto seriálu (7)

Season 1 (2019) (S01) 

Fantasy nadpriemer s vybornou Dafne Keen, atraktivnymi sceneriami, peknymi trikmi a exotickymi postavami a bytostami. Zial na mna az prilis rozpravkove, co sa "bilo" s liniou "za branou nasho sveta", ktora bola naopak dramaticka az tragicka. Inak by si to stvorhviezdie zasluzilo. Ruth Wilson v roli otravnej a celkom slusne sahnutej "agentky" je spravne nesympaticka. ;) Po druhej serii vsak zrejme siahnem. Odporucam. ()

Lyra's Jordan (2019) (S01E01) 

Zaujalo ma to. Dievcenska predstavitelka uz v Logan-ovi ukazala talent a na tuto rolu zivej, zvedavej "Rebeky" sa perfektne hodi. Zrejme po Stranger Things, It a podobnych, filmari zbadali, ze i detski herecki predstavitelia mozu mat svojho divaka aj starsieho, ako su oni sami. Prostredie je fajn, napad tiez a nevidno tu ani ziadne rozpoctove diery. Uvidime, nakolko bude serial originalny. Rozbeh je zatial slusny a herecky sa taktiez nesetrilo. Urcite pozeram dalej. ()

The Idea of North (2019) (S01E02) 

Kym prvy diel bola takmer Potterovska rozpravka, tento je temny. Stale zaujimavy a odkryva zavoje, ktore boli v tom prvom uplne zastrete. Moze byt. "Neuprimny" usmev ohrnajuci vrchnu peru Ruth Wilson je ako stvoreny pre jej postavu. ;) ()

The Spies (2019) (S01E03) 

Rozhodne vydarena cast. Opat sa poodhalilo co-to z Lyri-nej minulosti a je jasny aj motiv a kurz do buducna. Nechybala akcia a vcelku zabavne podchytili divakovu zvedavost. Moze byt. ()

Armour (2019) (S01E04) 

Parik novych charakterov na scene. Ten zvieraci - obrneny medvedi "drobcek", pekne naanimovany, to sa musi nechat a radoby vtipny vzduchoplavec. S udivom sledujem, ze tento diel som nevnimal az tak pozitivne ako vacsina. Dotahovacky v zapadlom primorskom mestecku mi neprisli zaujimave a ani sposob akym sa posuval pribeh. Najviac ma pobavila samotna Lyra s inteligentnymi az drzymi poznamkami. Za mna priemer. Dufam, ze dalsi diel bude napaditejsi a zabavnejsi. ()

The Lost Boy (2019) (S01E05) 

Vyprava na sever ma svoje uskalia a nocny prepad dianie este urychlil. Naviac, vo svete "za oponou" sa zrejme nachadza druhe "ozubene koliesko". Hoci mnohe opat len v naznakoch, tento diel ma vtiahol do deja na rozdiel od toho predosleho. Magisterium tentokrat zastupuje len agent v modernejsej alternative sveta a "sestricky" v tom ustrednom. ;) Moze byt. ()

The Daemon-Cages (2019) (S01E06) 

Tentokrat spracovane do vybornej emotivnej dramy a oku-lubivej akcie v poslednej tretine. ()

Súvisiace novinky

Pán prstenů obsadil mladou Galadriel

Pán prstenů obsadil mladou Galadriel

19.12.2019

Herečka Morfydd Clark ze seriálu Jeho temné esence byla obsazení do jedné z hlavních rolí v chystaném seriálu Pán prstenů od Amazonu. Clark ztvární mladou Galadriel. Elfskou královnu v minulosti na… (viac)

Reklama

Reklama