Reklama

Reklama

Věřte nevěřte

(seriál)
  • USA Beyond Belief: Fact or Fiction
Mysteriózny / Thriller / Fantasy / Horor / Sci-Fi
USA, (1997–2023), 49 h (Minutáž: 44–60 min)

Hrajú:

Jonathan Frakes (sprievodca), James Brolin (sprievodca), Johnny Whitaker, Don LaFontaine, Joel Gretsch, Jewel Staite, Hector Elias, Emily Holmes (viac)
(ďalšie profesie)

Série(6) / Epizódy(51)

Vyzkoušejte si svůj úsudek! Uhádnete, které z pěti nabízených příběhů napsal scenárista a které přinesl sám život? Zahrajte si s námi neobyčejnou hru s tajuplnými příběhy... (oficiálny text distribútora)

Recenzie (588)

O.Peta 

všetky recenzie používateľa

Možná právě kvůli tomuto pořadu, na který jsem od malička koukal, teď nejsem schopen horory zařadit mezi své oblíbené žánry. V někom hororového ducha probudil, ve mně ho úplně zabil :D. Nicméně vysokou kvalitu uznávám, žral jsem to jako blázen, bál se chodit sám do pokoje a s chutí hádal co je pravda a co fikce. Btw.: Změnil bych označení seriál na pořad. Tam bych měl pro něj ve svém žebříčku určitě místo. 90% ()

Zodd 

všetky recenzie používateľa

Překvapivě zábavný a napínavý seriál (nebo snad pořad?), který je slušně natočený, uváděný i zahraný. Hlavně dokáže ošidit nejbližší zdání, co je faktem a fikcí. Ochrana jmen a soukromí mi je jasná, jen u těch pravdivých příběhů nám je mohli trochu více přiblížit, rozhodně to šlo bez toho, aby porušili to výše. Možná že to byl účel nechat divákům v hlavě ten guláš, ale má přirozená zvědavost žádá víc. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Ja som neuveril v tomto seriáli ani jednej historke. Myšlienka seriálu spočíva v tom, že nám na konci uvádzač seriálu prezradí, či sa nadprirodzená udalosť stala, alebo nie. Takže to máme veriť, že tie, ktoré čerpali zo "skutočných udalostí", majú natoľko dôveryhodný zdroj, že tomu môžeme veriť? Čiže napätie je okamžite fuč, pretože je to samozrejme blbosť. Škoda, ak by sa tomuto spestreniu na konci tvorcovia vyhli, mohol to byť fajn mysteriózny seriál. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Kokoooos, to čo je? TOTO je kultové? Chápem, že ak na tom niekto v roku 1997 vyrastal, má pre to slabosť. Nostalgia je nostalgia. Ja sám som vyrastal na mnohých blbostiach a nedám na ne dopustiť, aj keď v kútiku duše si uvedomujem, že šlo o blbosti. Ale na tomto som nevyrastal a keď som to videl prvý raz ako dospelý chlap, fakt som sa nechytal. Ultra-nezáživná trištvrte hodina je plná krátkych mysterióznych "poviedok", ktoré sú mizerne nakrútené, napísané a zahraté, potom je tam moderátor v podaní mdlého Jonathana Frajesa, ktorého životnou rolou je Riker zo Star Trekov (nič proti, ako režisér hororového Star Treku: Prvého kontaktu podal Frakes výborný výkon) a ten mudruje o tom, že ktorý z daných neuveriteľných príbehov je inšpirovaný skutočnými udalosťami a ktorý je čisto fikciou scenáristov. No prisámvačku, to je teda rafinované! A na konci nám prezradí, čo je fikcia a čo pravda. Fakt straaašne zaujímavé. ()

Hrabka 

všetky recenzie používateľa

Některé epizody dokáží velmi slušně odrovnat. Nedoporučoval bych to lidem náchylným na horory. Nikdy jsem moc nevěřil pravdivosti příběhů, ale i tak je to dobře podáno a natočeno. Postupem času se z jednotlivých dílů stala pouze ohraná písnička (někdo kdo už je mrtvý byl viděn nebo udělal něco šokujícího, ale je to tak skutečně?). Zajímavost se tomu určitě nedá upřít. Co je už velmi diskutabilní je "fair-play" tohoto seriálu. ()

Galéria (110)

Zaujímavosti (16)

  • Ani jedna z epizod neobsahuje všech 5 příběhů pravdivých, ale ani všech 5 příběhů nepravdivých. (David7)

Reklama

Reklama