Reklama

Reklama

Epizódy(3)

Obsahy(1)

Talianska miniséria nakrútená podľa skutočného príbehu. Srdcervúci a zdĺhavý boj rodiny o získanie svojej dcéry z rúk súdnictva... Otec Rocco, jeho manželka Rosa a ich deti Ivan a Arianna tvoria úplne normálnu, šťastnú rodinu až do momentu, kedy je šesťročná Arianna odobratá zo svojho domova sociálnymi pracovníkmi. Jej otec Rocco čelí obvineniu zo sexuálneho obťažovania svojej dcéry, na ktoré upozornila dcéra priateľov ich rodiny. Arianna je náhle a bez vysvetlenia odtrhnutá od svojej rodiny, zo školy do ktorej chodila a zo života, ktorý žila. Umiestnia ju do náhradnej rodiny, kde je bez kontaktu so svojimi rodičmi a spracováva prijatú informáciu o tom, že ju jej rodičia opustili. Rocco je obvinený a odsúdený na trinásť rokov odňatia slobody. Dva roky na to sa koná odvolací súd, v ktorom, mladé dievča priznáva, že situáciu vyfabulovalo a muž je oslobodený spod obžaloby. Ale fakt, že súd skončil oslobodzujúcim rozsudkom nezohráva žiadnu rolu, pretože pre rodinu začína zdĺhavý a komplikovaný boj o to, aby získali svoju dcéru späť. (RTVS)

(viac)

Recenzie (2)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Napriek takému televíznejšiemu formátu dávam vyššie hodnotenie, pretože jednak je ten príbeh zaujímavý a jednak je založený na skutočnosti a človeku sa rozum zastavuje. To, že my máme súdnictvo s dôverou tak 16%, to sme už zvyknutí. Ale akú dôveru musí mať to talianske súdnictvo, keď udeľuje vysoké tresty len na základe ohovárania, poškodená nie je ani vypočutá, matka má zakázaný prístup k dieťaťu a úplne bezdôvodne a po odhalení justičného omylu štát ešte vymáha peniaze od poškodených a dieťa im aj tak nechce vrátiť? To sa fakt potom nečudujem, že keď takto funguje svetská spravodlivosť, tak niekomu rupne v bedni a takých sudcov, policajtov a rôznych úradníkov aj postrieľa. Veľmi zaujímavá miniséria s dôstojnými hereckými výkonmi a potvrdením toho, že ľudská spravodlivosť vlastne neexistuje. ()

Tipko 

všetky recenzie používateľa

Prípadov odobratia detí z normálnych rodín o to z neoprávnených a vymyslených dôvodov,  je mnoho. Deje sa to neustále, len sa o tom väčšinou mlčí. Tento zvlášť sociálny systém je barbarským lovom na deti, rozbíja rodiny a niekedy sa mu hovorí i  juvenilná justícia. A to všetko vraj v  „najlepšom záujme“ dieťaťa. ()

Reklama

Zaujímavosti (5)

  • Tognazzi tiež potvrdil, že video, na ktorom Angela zaútočila na svojho otca, v skutočnosti zmizlo. (Arsenal83)
  • Režisér Tognazzi odhalil, že štát sa rodičom za takýto ťažký osud odvďačil šekom: vypýtal si 60 miliónov lír (cca 31 tisíc euro) za to, že dieťa bolo v starostlivosti štátu. (Arsenal83)
  • Miniséria sa natáčala v Ostii (Rím). (Arsenal83)

Reklama

Reklama