Reklama

Reklama

Konce a začátky

  • USA Endings, Beginnings (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Daphne se po nedávném zdrcujícím rozchodu cítí v životě ztracena. Žije v sestřině domě, kde se pravidelně stává svědkem hádek mezi svou sestrou a švagrem, což jen dále umocňuje rostoucí zoufalství kdysi idealistické ženy nad dlouhodobými milostnými vztahy. Posléze však na večírku potká Franka a Jacka. Oba ji nesmírně přitahují, i když velmi odlišnými způsoby - jeden je svobodomyslný mizera, druhý je decentní, inteligentní a citlivý muž. Daphne, která se nedokáže rozhodnout mezi těmito dvěma extrémními protiklady, se oddává skutečnosti, že ji každý z nich vnímá úplně jinak. Osud však zasáhne znovu a Daphne je brzy nucena si uvědomit, že pokud získáme všechno najednou, často nakonec nezůstane nic. (HBO Europe)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (20)

Hortensia 

všetky recenzie používateľa

Já jsem tvůrci už po několikáté celkem chtěla fandit, nebo tedy jeho metodě. Ale jednak mi přijde, že ty improvizace dobře nefungují, asi je to celé příliš obrazově líbívé. Zejména ale to vždycky dopadne jako prach obyčejný "moral tale". Nevím, proč tedy točit o současných vztazích, když film nakonec vždycky "objeví", že hlavní ženská postava se prostě má prostě usadit se svým jedním chlapem a mateřství, je to co konečně naplní její zmatený život. ()

Rathalos 

všetky recenzie používateľa

Hmm,mam dost zmiesane pocity z tejto zalezitosti,na jednej strane to ako drama z bezneho zivota funguje dobre,ma to taku depresivnu atmosferu,herci frcia dobre,no na tej druhej to casom zacina nudit,hlavna predstavitelka len zerie,pije,fajci a sulozi,samozrejme praca ziadna,taku priatelku by som nechcel mat ani keby mala vaginu a kozy zo zlata a herecka Shailene Woodley sa mi trosku zhnusila,bola tu nesympaticka a celkovo neurobila na mna dobry dojem ako doteraz v inych jej filmoch,takze sa priklanam k priemernemu hodnoteniu...:-) ()

Reklama

castor 

všetky recenzie používateľa

Osobitý tvůrce Drake Doremus na nás už několikrát spustil solidní sprchu emocí (Like Crazy, Breathe In) a i přes své mládí překvapoval solidním režijním vedením a poutavými scénáři. Atmosféra, herci, nálada, kamera, hudba. I trochu té osobité jinakosti. To všechno klapalo, jenže režisér vztahových kousků zatoužil po ambicióznějších látkách a několikrát jimi lehce zklamal. Nyní se vrací ke kořenům, tedy ryze ke vztahům a kotrmelcům mezi nimi. Má už je ostatně solidně zmapované. Takže v kruhu se točící a nad životem tápající Shailene Woodley se rozhoduje, zda je lepší charisma a rozvážnost mladého spisovatele Jamie Dornana nebo živočišnost a přitažlivost Sebastiana Stana. Navzdory úplně jiným předsevzetím se záhy ocitá v milostném trojúhelníku. Jenže právě její kroky a chování ubírají výslednému dojmu nějaké ty body. Charaktery postav nestrhnou, příběh nemá úplně pevné švy, místy vyznívá až těžkopádně. Prostě plyne a nějak skončí. Jenže mu chybí spád a vyloženě dramatické momenty. Výsledek každopádně nesplyne s desítkami jiných romantických dramat, tudíž uvidím, zda mi zůstane v hlavě natolik, abych se k němu někdy vrátil. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Woodley začínajú dávať čoraz častejšie roly zanedbaných, depresívnych žien. Veď vlastne v seriály Sedmilhářky to bolo trocha o tom istom ako tu. Dobrá hudba, zvuk, melódie, to sa mi v tomto filme páčilo. Ale bolo to to jediné. Akože ženská si nevie vybrať medzi dvomi chlapmi a čo má byť? Celý film je len o tridsiatničke, čo stále nevie, čo od života chce. Takže cieľové publikum je jasné - zúfalé ženy. No a prečo tam zobrali našu milú Shailene? Ja som ju zhruba pred 3-4 rokmi mal za predstaviteľku silnej nastupujúcej generácie. Žiaľ, dnes už začína zapadať do šedivého priemeru prostitútok schovávajúcich sa za údajný art. Za pár šupiek totiž ukáže čokoľvek, len nie poctivé herectvo. Okrem odhalenej hrude tam od nej prišiel ešte jeden pokus o spev a to bola vyslovene katastrofa. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Endings, Beginnings" je podľa mňa vysoko ťažkopádny film. Máme tu skvelé obsadenie, no dokopy na tom vôbec nezáleží. Strihy jednotlivých scénok sú občas strašne divné a dokopy to nedáva filmu žiadny šarm. Atmosféra je tu veľmi slabá a pointa filmu nie je nič nové. Vnútri mám pocit, že film by mal byť zaujímavý. Tak prečo nie je? Čiastočne za to môže fakt, že je to strihané miestami skutočne chaoticky. Je blbé ak počas sledovania filmu viac rozmýšľam nad tým, kto sa staral o strih filmu než nad tým čo sa deje. To čo Daphne prežíva síce zaujímavé samo o sebe je, no nemyslím si, že je to zaujímavo podané. A tak trošku mám pocit, že ani herci tomu nevedia moc pridať. Neviem či tie postavy neboli dobre napísané, alebo či ich dialógy nejakým spôsobom blokovali, ale niekde to škrípe. Najmä keď je vidieť, že ich talent tomu absolútne nič neprináša. Okrem toho som mal pocit, že zábery boli točené niekoľkými rôznymi kamerami. A potom spojené dokopy a niekto si myslel, že si nevšimneme, že obraz je v úplne iných farbách alebo to pôsobí ako keby sme sa dívali na zábery z televízie. A potom sú tu aj momentky, ktoré mal podľa mňa film trošku viac dopracovať. Ako vzťah Daphne s jej matkou a jej neterou. Tam to mohlo niečo priniesť. Výsledok je jeden nudný, dlhý a málo zaujímavý film s talentovanými hercami, ktorí tomu ale nič nepridávajú. Téma zaujímavá, spracovanie skôr okey. Ale nič z filmu na mňa nekričí. O rok nebudem vedieť o čom to vlastne bolo. Hodnotenie: C ()

Galéria (25)

Reklama

Reklama