Reklama

Reklama

Dexterova laboratoř

(seriál)
  • USA Dexter's Laboratory
Animovaný / Rodinný / Sci-Fi / Komédia
USA, (1996–2003), 28 h 36 min (Minutáž: 22 min)

Série(4) / Epizódy(78)

Obsahy(1)

Dexter je geniálny chlapec. Vo svojej izbe má za knihovňou tajné laboratórium s najmodernejšou technikou, ktorú si aj sám vyrába. Jeho pokojné rozmýšľanie a pracovanie však narúša jeho nadmieru hlúpa sestra Dee-Dee s deštruktívnymi sklonmi. Svoje laboratórium preto musí pred ňou často chrániť, zároveň nesmie dopustiť, aby sa o ňom dozvedeli jeho rodičia. A aby to všetko nestačilo, musí občas aj odolávať útokom svojho vedeckého soka Mandarka. Byť géniom veru nie je med lízať. (pivo)

(viac)

Recenzie (109)

Mrtvobog 

všetky recenzie používateľa

Tak toto som pozerával na Cartoon Network ešte v angličtine ako malý chalan. A nenormálne ma to bavilo, bolo to originálne poňaté a vizuálne na dobrej úrovni (mal som to omnoho radšej ako Cow and Chicken, alebo iné animované rozprávky). Hoci sa priznám, že som na striedačku fandil Dexterovi, alebo Dee-Dee (hoci už vtedy mi pripadala dosť dementná). Chcem Dexterovo laboratórium v TV namiesto rôznych reality-hnoj-show, alebo namiesto sprostých, moderných, ružových a panelákových slovenských seriálov. ()

uiu 

všetky recenzie používateľa

Ráda vzpomínám na doby Cartoonu Networku a kdy jsem byla malá holka a prd jim rozuměla a přesto jsem se u toho seriálu smála, protože mi bylo jedno, co tam říkají, ale co se tam děje. Ovšem taky díky Dextrově laboratoři jsem se pak zdárně učila anglicky a časem jim už začala rozumět. Škoda, že dnes už není ryze anglický program s dětskými seriály, hned by to po jazykové stránce vypadalo v České republice jinak. ()

Reklama

glamgirl 

všetky recenzie používateľa

Výborný animák plný odkazov a paródií na všeličo možné. Prvé dve série jednoznačne vedú, ďalšie dve sú výrazne ovplyvnené personálnymi zmenami vo výrobe. Ale aj tak - kto by nezbožňoval malého génia s tajným laboratóriom? Ktorý sa musí denno-denne brániť nájazdom svojej entuziastickej a hlúpej sestry, tajiť laboratórium pred rodičmi, zachraňovať svet, ale aj seba pred svojimi vlastnými vynálezmi, vysporiadavať sa s rivalom Mandarkom, obhajovať svoju povesť génia a nenechať sa znechutiť obyčajnými detskými príhodami, pretože napriek všetkému je Dexter dieťa, s ktorým sa môže malý divák v konečnom dôsledku stotožniť. Hoci - malý divák dokáže oceniť Dextera v celej jeho odkazovej hĺbke až keď vyrastie. Seriál obsahuje aj príhody Super Monkey a Justice Friends, ktoré tvoria vlastný ucelený svet,neskôr sa však už neobjavujú; okrem toho existuje aj niekoľko špeciálnych mimosériových epizód a hodinový film Ego Trip. A všetko to môžem pozerať stále dookola. Dexter's Laboratory je a zostane mojou obľúbenou CN show. ()

Le_Chuck 

všetky recenzie používateľa

Najradšej spomínam na tú časť keď bol Dexter šikanovaný. Deň po dni chodil so strachom do školy, čo mu dnes tí parchanti vyvedú. Ale keďže je to hlava chytrá a ruka šikovná postaví si mechwarriora a ide sa na na vendettu. Celé je to tak dobre nazvučené, že som prosťe telku úplne vypeckovať a susedia museli mať dojem pozerám o pol piatej nejaké sci-fi. Za desať minút ma donútili tvorcovia úplne sa sžiť s osudom úbohého intelektuála, znenávidieť tých troch spratkov a vyvolať príjemne hrejivý pocit a dokonalé satisfaction. Škoda že Cartoon Network zakódovali. Keby som bool Dexter tak by som si to odkódoval. ()

Mr.Floyd 

všetky recenzie používateľa

Nekonečné animované seriály z Cartoon Network mi naozaj nie sú po chuti a mnohé dodnes považujem za skutočne odporné a nevhodné pre detského diváka. Na Dextera som sa však pozerával pravidelne (aj keď som vôbec nerozumel tomu čo postavy rozprávajú) a poskytol mi hodiny filmovej zábavy. Dnes by som si už Dextera neobľúbil, ale spomiekny na detstvo sa nedajú vymazať mávnutím ruky. ()

Galéria (2)

Zaujímavosti (14)

  • Priezvysko Dexterovej rodiny nebolo nikdy zverejnené. (Flipper)
  • V epizóde "Blackfoot and Slim" Dexter športuje s ušným príveskom. Identifikačné číslo na prívesku je "BG1138", jasný odkaz na film THX 1138 od Georga Lucasa. (Flipper)

Reklama

Reklama