Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Harrison Ford je pověřen vyšetřováním vraždy své kolegyně a zároveň milenky. Protože nové důkazy směřují právě k němu, je obžalován a zatčen. Nezbývá než o pomoc požádat svého největšího rivala... (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (156)

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Pakula vo forme. To jeho pomalé ťahavé tempo založené na postupnom odkrývaní skutočnosti mám veľmi rád. Hoci to robí veľmi svojsky. Jeho filmy nie sú žiadne divácky vyhľadávané kúsky. Nejde mu o akciu, ani o napätie. Viac si holduje v nejednoznačnosti. Rád robí z diváka pátrača. Podsúva mu informácie alebo fakty a núti ho, aby si utvoril v hlave svoju vlastnú predstavu. A následne ju zmenil, spochybnil alebo potvrdil. V tomto bol Pakula génius. Tento film má množstvo vrstiev. Tie prispievajú k jeho komplexnosti. Nič tu nie je spravené len tak. Všetko súvisí so všetkým. Každý vzťah, každé rozhodnutie. A to, že má film dve roviny - Ford pátra a Ford v súdnej sieni - dostáva celý film do dvoch odlišných atmosfér a polôh a vo výsledku obidve krásne koexistujú. Najviac zamrzí koniec a odhalenie - ktorého samotné prevedenie zaváňa samoúčelne, hoci logicky. Dalo sa to spraviť inteligentnejšie. Každopádne Ford vo vrcholnej forme. A Williamsova hudba poriadne temná. ()

Rogue 

všetky recenzie používateľa

Pakulovy kvality předvedené v Klute vrcholí. Harrison Ford v poctivé detektivce staré školy s režií přetrvávajících osmdesátých let, kde je všechno podřízeno vyprávění. Temné pátrání plné nádherných záběrů a flashbacků se vydává nečekanými cestami a nechává diváka plácat se v pochybnostech po celé dvě hodiny. Přijde mi to jako kdyby Blacksad ožil (jakkoliv to v časové a nejspíš ani jiné souslednosti nedává smysl). ()

Reklama

classic 

všetky recenzie používateľa

Od réžie, scenára, kamery, hudby a produkcie - všetko uznávaní tvorcovia, herecké obsadenie - taktiež na úrovni, Harrison Ford - nie je len Indiana Jones, či Han Solo, disponuje niekoľkými zaujímavými rolami, ktoré stoja za to, len mne sa zdalo, že po príchode Raula Julii, sa pozornosť strhávala priamo naň, že potom bol Harrison v jeho tieni. Ženské obsadenie - je v obidvoch prípadoch viac, než záhadné, obidve herečky majú dostatok priestoru, aby som si ich obľúbil, obidve sú pekné, i keď sa priznám, že Greta Scacchi ma vzrušovala viac ako Bonnie Bedelia. Hlavná POINTA, je ľahko dosiahnuteľná, že nie je ťažké tápať v tom, ako sa veci majú, brat na to prišiel rýchlejšie ako ja. A práve, ako vravím na začiatku, všetko známe tváre, dobrá - temná kamera, hudba Johna Williamsa, skúsení Alan J. Pakula a Sydney Pollack, aj napriek týmto kvalitám, je to strnulé, predvídateľné, alebo za všetkým treba hľadať ženu, ženskú žiarlivosť... a cetera. Cítil som sa, akoby som chodil stále v začarovanom KRUHU ! ()

Parlay 

všetky recenzie používateľa

Snímek sice nabízí nadprůměrné herecké výkony (Ford, Julia) a překvapivé rozuzlení, nicméně... Plně chápu, že pomalé tempo vyprávění je pro snímky ze soudního prostředí příznačné a zřejmě bych za „šnečí rychlost“ tvůrce kritizovat neměl, avšak… Zařadit „dvojku“ by (alespoň někdy, trošku a decentně) rozhodně neuškodilo :-) ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $-miliónovTržby USA $86,303,188Tržby Celosvetovo $221,303,188║ Režisér Alan J. Pakula mi zatiaľ len dokazuje, že je skôr priemerný režisér, jeho staršie filmy som ešte nevidel tak dúfam v inú kvalitu, než tú u filmu ako Podozrenie či Tichý nepriateľ(60%). Podozrenie nie je zlý film ale strašne mu chýba skutočná dávka vypätosti scén, napätia, lepší spád, silnejšia dramatičnosť, lebo vo svojom prevedení nevyčnieva ponad radu podobných prípadov ako sa dalo vidieť napríklad v seriály J.A.G.. Harrison Ford ostáva trestuhodne nevyužitý a po celý čas sa jeho herecký prejav nejako nemení, stále hrá s kamennou tvárou a akékoľvek citové výlevy vyznejú do prázdna. Príde mi to cele akési statické, bez čo i len náznaku nejakej lepšej interpretácie postáv, či pokusu o seba menšiu originálnosť. /60%/ ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (6)

  • Okolo 102 minuty vychází Rusty Sabich (Harrison Ford) a jeho žena Barbara (Bonnie Bedelia) ze soudní budovy a odpovídají na dotazy novinářů. Mezi nimi je i novinářka, která přiloží svůj diktafon blíže k Rustymu, aby zaznamenala jeho odpověď. Je jasně vidět, že v diktafonu není vložena nahrávací kazeta. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v amerických městech Detroit, New Jersey a New York a také se natáčelo v kanadském Windsoru v provincii Ontario. (Terva)

Reklama

Reklama