Reklama

Reklama

Tichý nepriateľ

  • Slovensko Anjel s dvoma tvárami (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Newyorský policajt írskeho pôvodu Tom O'Meara (Harrison Ford) vo svojom dome na priateľovo odporučenie ubytuje mladého emigranta za Severného Írska Roryho Devaneyho (Brad Pitt). Sympatický mladík si získa srdce všetkých členov Tomovej rodiny - nikto z nich pritom netuší, že Rory je v skutočnosti brutálny terorista Francis Austin McGuire, ktorý má na svedomí viac ako dvetisíc ľudských životov! Pred vlastným osudom sa človek neschová ani v New Yorku: po Rorym ide nielen FBI, ale aj agenti Britskej tajnej služby. Jemu sa však podarí ujsť... Keď na úteku zabije jeho kolegu, rozzúrený O'Meara odmietne pomoc FBI a Britskej tajnej služby a sám sa vydáva po Roryho stope... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (141)

genetique 

všetky recenzie používateľa

Tvorcovia by si mali uvedomiť, že posledná polhodinka filmy nezachraňuje, pretože keď divák od nudy v prvej časti filmu takmer zaspí, ku koncu sa častokrát ani nedostane. Čo nieje opäť vina hlavných predstaviteľov, pretože Pitt sa vo svojej psycho roli naozaj vyžíval a keby prišlo na poriadnu thrillerovú zápletku skôr, uvažoval by som aj o vyššom hodnotení. 60%. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Superhviezdna dvojica v klišoidnom, ale pútavom príbehu. Na film som sa tešil už necelý rok pred premiérou a rozhodne ma nesklamal. Sklamali ma snáď len jeho tržby, ktoré som pri vtedajšej popularite obidvoch hercov nečakal. Vynikajúca akčná dráma. Pridať tam ešte viac tej akčnej šťavy a mali by sme 5 * trhák. ()

Reklama

lennyd 

všetky recenzie používateľa

Irský terorista Frankie (Brad Pitt), po kterém jde polovina britské tajné služby, je nucen uprchnout do Spojených států, kde chce svým kolegům pomoci získat zbraně na jejich neutuchající boj. Ubytuje se u New Yorkského policisty Toma O'Meara (Harrison Ford), který svého krajana - aniž by znal jeho pravé jméno či to, čím se zabývá - vezme do rodiny. Všechno se ale brzy provalí, a na útěku Frankie zabije O'Mearova dlouholetého parťáka. A jelikož si to O'Meary dává za vinu, vydává se sám po Frankieho stopách ... Po přečtení textu distributora jsem byl nadšený, námět vypadal velmi atraktivně, boj dobra a zla (skrytého pod rouškou dobra). Jenže, někde se stala chyba - těch 100 minut se táhlo jak smrad, a docela jsem si oddechl, když se objevily závěrečné titulky. Nedávno jsem zkusil jsem dát filmu druhou šanci po několika letech, a výsledek - zase nic. Ani herecký koncert obou hlavních představitelů, Brada Pitta i Harrisona Forda (hlavně teda Pitta!) film z té šedivé nudy nevytáhl... ()

mzss1 

všetky recenzie používateľa

(30%) Co tímto filmem, v českém překladu TICHÝ NEPŘÍTEL chtěl básník říci, to opravdu nevím. Pustil jsem si jej náhodně, ale i tak jsem doufal, alespoň v přijatelnou jednohubku. To se bohužel nestalo. Tohle ale není ten případ, kdybych po celou dobu jeho sledování nonstop nadával, ale stále jsem si kladl na všelijaké aspekty tohoto počinu otázky PROČ? Abych to moc neokecával (což se mi nikdy moc nedaří), tak to CELÉ vyznělo DOZTRACENA. Máme tu nějaké dvě hlavní postavy, ale kdo je vlastně záporný a kdo kladný? Oba (jak Ford tak i především Pitt, který zde měl být spíše záporný) mi přišly fajn. Samozřejmě, máme tu spoustu scén a situací, abychom Pitta odsoudili na záporáka, ale režie ho pojala tak sebevědomě, že mi ho bylo ke konci strašně líto. Nějaké ty přestřelky tu máme, ale je jich málo. O tom to není ale. Není to ani thriller. Drama? To také ne. Celé je to strašně nevýrazné, ale ne tak abych se vyloženě nudil. Hltal jsem každou minutu, přesto na tom toho moc pochválit nemohu. Forda jsem si vcelku užil, Pitt také nebyl špatný, ale měl děsně napsanou postavu. Vůbec jsem mu jeho roli zabijáka nevěřil. Asi bych měl dát jen 1*, ale znám horší filmy, potenciál to mělo ale o dost větší. ()

Wienczaa 

všetky recenzie používateľa

Nudný, zdlouhavý, nezáživný film v podstatě o ničem. Možná je to způsobené i slabým scénářem, jelikož herecké obsazení je zde první hollywoodská liga. Ale jak je vidět tak aji ti nejlepší herci nic nezachrání, když už od začátku je špatná výprava. Dávám půl hvězdičky za Forda a pul za Pitta, a doufám že už tento film nikdy neuvidím... ()

Galéria (55)

Zaujímavosti (7)

  • Brad Pitt chcel opustiť natáčanie filmu pre neustále prepisovanie scenára, pohrozili mu však žalobou na 62 miliónov amerických dolárov, a tak ho radšej dokončil. (beso74)
  • Okrem filmovania v New Yorku a New Jersey sa filmovalo aj v Európe, a to v írskom Dubline či severoírskom Belfaste. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama