Reklama

Reklama

Tichý nepriateľ

  • Slovensko Anjel s dvoma tvárami (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Newyorský policajt írskeho pôvodu Tom O'Meara (Harrison Ford) vo svojom dome na priateľovo odporučenie ubytuje mladého emigranta za Severného Írska Roryho Devaneyho (Brad Pitt). Sympatický mladík si získa srdce všetkých členov Tomovej rodiny - nikto z nich pritom netuší, že Rory je v skutočnosti brutálny terorista Francis Austin McGuire, ktorý má na svedomí viac ako dvetisíc ľudských životov! Pred vlastným osudom sa človek neschová ani v New Yorku: po Rorym ide nielen FBI, ale aj agenti Britskej tajnej služby. Jemu sa však podarí ujsť... Keď na úteku zabije jeho kolegu, rozzúrený O'Meara odmietne pomoc FBI a Britskej tajnej služby a sám sa vydáva po Roryho stope... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (141)

Vecko99 

všetky recenzie používateľa

Až na Pitta a Forda je bohužel fim jedna velká nuda. Počáteční přestřelka člověka naláká na akční film, ale opak je pravdou. Další hodinu a půl posloucháme debaty Forda a Pitta, aby se to poté během posledních 15 minut vše vyřešilo. Filmů, kde hlavní roli hrála IRA jsem již několik viděl, ale tohle byl nejspíš ten nejhorší. ()

cab 

všetky recenzie používateľa

Irsky extremista a clen radikalniho seskupeni IRA Rory (Brad Pitt) se vydava do USA dojednat koupi a prepravu zbrani hromadneho niceni. Je tajne ubytovan u nic netusicho policisty Toma (Harrison Ford). Situace se vymika kontrole a Rory je nucen jednat chladnokrevne, i pres skutecnost, ze si zalibil vsechny cleny Tomovy rodiny. Tom se na vlastni pest vydava po jeho stope po nalezu mrtvoly sveho partaka. Sympaticky hrajici dvojka hollywoodskych hvezd nema sanci udrzet napeti a pocatecni nasazeni po cele dve hodiny. Nenadchne ani neotravi. 55% ()

Reklama

AdamesWWE 

všetky recenzie používateľa

[7/10] Trošku slabšie 4*. Zo začiatku to vyzerá veľmi slubne, dej sa dobre rozbieha, niekoľko zaujímavých scén, alebo aj akčné scény. Zamrzí že tu nieje nejaká väčšia thrillerová atmosféra, ale samotná thrillerová stránka filmu je celkom vydarená, zápletka je dobrá. Ale mohlo to byť o niečo lepšie, viac prepracovať scenár, viac vygradovať dej a urýchliť tempo. Môj oblúbenec Harrison Ford tu má zaujímavú postavu policajta a hrá veľmi dobre. Brad Pitt nieje herec, ktorého filmy vyhľadávam, ale tu s ním nemám nejaký problém a zahral celkom obstojne, úlohu mal dobrú ale mohol dať zo seba viacej. A aj zvyšné postavy sú zaujímavé. Tichý nepriateľ je dosť dobrý thriller, hlavné postavy, príbeh a aj skvelá hudba od Jamesa Hornera sú asi najsilnejšími aspektami tohoto filmu, takisto tu občas fungujú aj emócie a hlavne v závere. Keby mám niečo pridať, tak určite ako som spomínal zrýchliť tempo, dej trošku viac prepracovať a určite by filmu prospelo keby bola aj postava Brada Pitta lepšie prepracovaná, miestami mi prišiel nevýrazný. Ale už viac nekritizujem a uznávam že svoje kvality tento thriller má. ()

keoma26 

všetky recenzie používateľa

Hrozně moc dlouho jsem se na tohle chystal a vyhýbal se tomu zároveň. Snažil jsem se k filmu stavět bez předsudků, spíš vstřícně, protože jsem si říkal, že z triumvirátu Pakula, Ford, Pitt přeci nemůže vzejít nic až tak špatnýho, ale ono to bohužel špatné opravdu je: hereckými výkony počínaje, kdy jsem nevěřil Pittovi teroristu ani Herrisonovi poldu, přes scénář, který se strašně vleče, až po celkovou atmosféru, která funguje jen na začátku, ve scénách z Belfastu... ()

pakobylka 

všetky recenzie používateľa

----- "Někdy nespím ... kvůli pár věcem. Nikdo není nevinnej - v tý situaci. Každej má svý duchy." ----- Ale pořád je za co bojovat ... na všech frontách všech válek - zjevných i skrytých. Stal se "Tichým nepřítelem", protože se narodil na frontové linii. Neptá se na váš názor a nečeká vaši podporu - dokonce ani vaše POCHOPENÍ ... popravdě si nejsem jistá, nakolik o ně stojí. Ale nic nezměníte, jestliže ho odsoudíte. Pravda je velice ošemetná věc, odedávna kdekým používaná jako zbraň i štít - a musím ocenit, pokud mi není podsouvaná jenom z jednoho úhlu pohledu. ----- "Já ti to říkal. Tohle není americkej příběh - je IRSKEJ." ----- P.S.: 1) Ten "irskej" příběh je v první řadě syrovým dramatem s velice silným antimilitantním podtextem - tudíž nepotřebuju, aby mu vévodilo vražedné tempo v kombinaci s brutální akcí; 2) Výskyt elementu zvaného nuda jsem opravdu nezaznamenala. ()

Galéria (55)

Zaujímavosti (7)

  • Okrem filmovania v New Yorku a New Jersey sa filmovalo aj v Európe, a to v írskom Dubline či severoírskom Belfaste. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené