Reklama

Reklama

Tichý nepriateľ

  • Slovensko Anjel s dvoma tvárami (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Newyorský policajt írskeho pôvodu Tom O'Meara (Harrison Ford) vo svojom dome na priateľovo odporučenie ubytuje mladého emigranta za Severného Írska Roryho Devaneyho (Brad Pitt). Sympatický mladík si získa srdce všetkých členov Tomovej rodiny - nikto z nich pritom netuší, že Rory je v skutočnosti brutálny terorista Francis Austin McGuire, ktorý má na svedomí viac ako dvetisíc ľudských životov! Pred vlastným osudom sa človek neschová ani v New Yorku: po Rorym ide nielen FBI, ale aj agenti Britskej tajnej služby. Jemu sa však podarí ujsť... Keď na úteku zabije jeho kolegu, rozzúrený O'Meara odmietne pomoc FBI a Britskej tajnej služby a sám sa vydáva po Roryho stope... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (141)

k212 

všetky recenzie používateľa

I přestože mám Forda moc ráda a považuju ho za fajn herce (tak zhruba deset let zpátky by se něco našlo), poslední dobou ujíždí víc a víc, samý velkoformátový akční hovadiny a tohle ještě potvrzuje moji domněnku, že to s ním jde rapidně dolů. Takle zneužít IRA k hezké tvářičce Brada Pitta, no jo Hollywood a realističnost si nejdou ruku v ruce. ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

„Don't look for a happy ending. It's not an American story. It's an Irish one..“ Harrison Ford jako trochu naivní Mirek O'Dušín a Pitt jakožto radikální plod konfliktu v Severním Irsku představují dva bezvýznamné body na spirále etnicko-nacionalistického násilí. Je škoda, že jednotlivé akční scény převyšují ten rutinně natočený děj, který je spojuje, protože na dilematickém poli „morálního práva na obranu a pomstu“ bylo zaseto dobře. Největší překvapení asi nakonec bylo, že tam nehrálo nic od U2.. ()

Reklama

Dudek odpad!

všetky recenzie používateľa

Cirka první dvě minuty dávají předvěst kvalitní filmové podívané, malebné prostředí, pěkná irská hudba a příjemné rodinné posezení u jídla, které je zcela nečekaně přerušeno rychle jednajícím profesionálem. Jenže to je asi tak jediný klad tohoto snímku, neboť dál se zajímavého nestane vůbec nic. Tichý nepřítel bohužel nemá čím zaujmout a jediné, co se mu znamenitě daří je nudit diváka. Příjemný příběh s velkým potenciálem se tak topí v nedostatečné invenci tvůrců, kteří nepřicházejí s ničím novým. [TOP 19/12 53%] ()

Bigfuckman 

všetky recenzie používateľa

Napjaté vztahy mezi unionisty a nacionalisty v Severním Irsku a do toho hudba z Cranberries to je to co mě dostalo. Druhá část filmu odehrávající se v Americe už neměla takové kouzlo, ale stále to bylo velmi dobře koukatelné. Akorát mě trošku zklamal paradoxní konec, kdy jedinej Harrison Ford nechtěl zabít terroristu Brada Pitta a přitom.. No film byl velmi dobře natočen. ()

BDMarty007 

všetky recenzie používateľa

Neni to tak mizerne, jak by vetsina recenzi na CSFD napovidala. To spis, ze by clovek mel vetsi ocekavani vzhledem k tematu, protagonistum a reziserovi. No ale oni uz taky vsichni udelali i horsi veci. Irska hudba je prijemna a scenar taky neni povetsinou spatny. Chybi tomu ale vyraznejsi hloubka, silnejsi dramatizace a nejake momenty, ktere by cloveka chytly za srdce. Hodnotim to tak na 65%, videt se to rozhodne da. ()

Galéria (55)

Zaujímavosti (7)

  • Brad Pitt chcel opustiť natáčanie filmu pre neustále prepisovanie scenára, pohrozili mu však žalobou na 62 miliónov amerických dolárov, a tak ho radšej dokončil. (beso74)
  • Brad Pitt bol pri potulkách Západným Belfastom, kde si chcel vybrúsiť svoj severoírsky akcent, napadnutý. (beso74)

Reklama

Reklama