Reklama

Reklama

Rodina Addamsovcov

(seriál)
  • Česko Rodina Addamsova (viac)
Komédia / Rodinný / Horor
USA, (1964–1966), 26 h 40 min (Minutáž: 25 min)

Tvorcovia:

David Levy

Hudba:

Vic Mizzy

Hrajú:

Carolyn Jones, John Astin, Jackie Coogan, Ted Cassidy, Marie Blake, Lisa Loring, Ken Weatherwax, Vito Scotti, Don Rickles, Rolfe Sedan, Felix Silla (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(64)

Obsahy(1)

Addamsovi vážně nejsou typická rodina. Naopak mají požitek ze spousty věcí, které by 'normální' lidi zděsily. Gomez Adams je abnormálně zámožný muž a je schopen splnit každé přání své choti Morticie: ať je to pěstování jedovatých kytiček, nebo večeře při svíčkách na hřbitově. Ale lidé, kteří Addamsovi navštíví, nevypadají zrovna nadšeně z více jak dvoumetrového, smrtelně bledého komorníka Lurche, či jeho pomocné ruky (doslova), ale vůbec z celé téhle povedené rodinky... (ČSFD.cz)

(viac)

Recenzie (153)

Sancty 

všetky recenzie používateľa

Klasika morbídneho humoru. V detstve som to miloval, ale nevedel som mnohokrát doceniť bravúrne dialógy, takže mi ostalo užívať si iba všetky ostatné veci ako kulisy, rekvizity, Lurchovo "Zvonili ste?" alebo úžasnú Vec. Gomezovic famílii som naplno prepadol až po tridsiatke. Raritou je výborný slovenský dabing, teda až na nahovorenie väčšiny hosťujúcich postáv. ()

Darth Maul 

všetky recenzie používateľa

PUGSLEY: "Otecko, môžem ísť do cirkusu?" GOMEZ: "Čo ťa to pochytilo? Prečo by chcel ísť zdravý a normálny chlapec do cirkusu?" /// Pamätám si, že už ako malý chlapec som veľmi rád sledoval seriál o rodine Addamsovcov. Vôbec mi neprekážalo čiernobiele spracovanie a nesmierne som sa pri ňom bavil. Dnes, s odstupom mnohých rokov, som seriál opäť našiel v TV ponuke. Je to úžasné! Ten humor je veľmi milý, nevtieravý a čierno čierny. Jednu bizarnú situáciu strieda ešte bizarnejšia. The Addams Family je so svojím neopakovateľným šarmom absolútnym kultom medzi seriálmi! LUSK... LUSK... ()

Reklama

Kozy9 

všetky recenzie používateľa

Klasika všetkých klasík. Najlepšie spracovanie Addamsovcov pod slnkom. Nepôsobia totiž umelo, ale nadmieru realisticky, nepôsobia trápne ale vtipne, ich humor nie je nemiestny ale láskavo vtipný. Nie je možné doslova opísať nezabudnuteľnú atmosféru, ktorú tento seriál vysiela, tie dokonalé herecké výkony, tie postavy, tí herci, tie kulisy či legendárna hudba. Všetko do seba bezchybne zapadá a vytvára neprekonateľný celok a poklad svetovej kinematografie. Nejestvuje nič čo by dokázalo poprieť dokonalosť tohto seriálu. Spracovať motívy dekadencie a morbidity tak jemne a vtipne je takmer nemožné no Addamsovci to dokázali na jednotku s hviezdičkou. Klobúk dole pred tvorcami tohto skvostu. 95% ()

Tuniak DF 

všetky recenzie používateľa

Seriál si pamätám len útržkovito, ale viem, že som sa pri ňom bavil. Skutočne kult, skvelý herci, nekompromisný čierny sadistický humor, čiernobiele temné priestory, a na američanov až neobvykle suchý humor. Keď si to porovnám s filmovým spracovaním, vážim si tento sit-com (mimochodom prvý sit-com aký som kedy videl) o to viac. ()

Dimo 

všetky recenzie používateľa

Pamatuju si, jak Addamsova rodina běžela v televzi, se Slovenským dabingem. Je tomu už dávno, ale přesto jsem nezapomněl, jak při domovním zvonku se otřásl celý barák, jak pekelně děsivý sluha alá Frankenstein ždy jen zamrčel, na extrémně černohumorné děti a Francouzského milovníka své ženy. Krásně zvrhlé. ()

Galéria (77)

Zaujímavosti (43)

  • Morticia (Carolyn Jones) v této epizodě označí Strýčka Festera (Jackie Coogan) za svého vlastního strýčka, ačkoli ve všech následujících zpracováních rodiny Addamsů je Strýček Fester Gomezovým bratrem, a tedy Morticiiným švagrem. (Alfréda)
  • Gomezovo oblíbené jídlo je mločí oko. (Kulmon)
  • Postava Lurcha mala byť pôvodne úplne nehovoriaca. Ted Cassidy však originálne zaimprovizoval s dnes už svojim legendárnym "You rang?", ktoré sa potom pravidelne dopisovalo do scenára. (milhouse86)

Súvisiace novinky

Addamsova rodina se vrátí

Addamsova rodina se vrátí

23.10.2020

Slavný režisér Tim Burton si poprvé v kariéře vyzkouší televizní tvorbu. A nevybral si k tomu žádný jiný projekt než kultovní Addamsovu rodinu. Nová verze seriálu z roku 1964, jenž se následně dočkal… (viac)

Reklama

Reklama