Reklama

Reklama

Sedem dní

(seriál)
USA, (1998–2001), 46 h 12 min (Minutáž: 42 min)

Hudba:

Scott Gilman

Hrajú:

Jonathan LaPaglia, Don Franklin, Justina Vail, Nick Searcy, Alan Scarfe, Norman Lloyd, Sam Whipple, Natassia Malthe, Gary Graham, Michael Bailey Smith (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(66)

Obsahy(1)

Chceli by ste niekedy vrátiť čas o týždeň? Volá sa Frank Parker a robí to bežne. Pracuje na tajnom vládnom projekte, v ktorom sa experimentuje s cestovaním v čase. Keď sa niekedy stane nejaký vážny problém, pošlú ho späť, aby dal veci do poriadku. Problém je, že sa môže vrátiť len o sedem dní. (oficiálny text distribútora)

Recenzie používateľa majo25 k tomuto seriálu (66)

Season 1 (1998) (S01) 

Prvá séria je aspoň pre mňa nečakane nadpriemerná, aj keď na druhej strane, tie lepšie epizódy si vybúcha na začiatku a neskôr prichádzajú už viacmenej iba bežnejšie a neoriginálne zápletky o klasickej záchrane kohosi alebo čohosi. Medzi tie vymakanejšie epizódy patria Ešte znova, Raz to bude, Niečo sa deje s Olgou, Loď života a dvojdiel Dvojník. ()

Pilot: Part 1 (1998) (S01E01) 

Aj keď je osadenstvo sympatické a občas dobre zahláškuje, úvod pilotu navnadil len z polovice. Chýba tomu epika. ()

Pilot: Part 2 (1998) (S01E02) 

Zavŕšenie pilotu lepšie ako úvod, predovšetkým akčnejšie a záživnejšie. ()

The Gettysburg Virus (1998) (S01E03) 

Nečakal som, že už v druhej epizóde použijú nebezpečný vírus, ktorý spôsobí celosvetovú pandémiu. Covid-19 je oproti tomu neškodný nádchový šuvix. Celkom ma dostali scénou uprostred Gettysburskej bitky. Záver tiež prekvapil, keď sa ukončil až na druhý pokus. ()

Come Again? (1998) (S01E04) 

Časová slučka je tá pravá sci-fi téma v seriáli, v ktorom sa cestuje IBA do 7-dňovej minulosti. Do toho Frankove dobré hlášky a vtipná frustrácia z opakovania udalostí. Veľmi podarené, aj keď ku žiadnej väčšej tragédii vlastne ani nedochádza. ()

Vows (1998) (S01E05) 

Po humornejších epizódach prichádza dramatická, ale je čisto osobná a príliš správňacká, takže tomu chýbajú tá správna šťava. Príliš sa tu rieši nevýznámná epizódna postava na úkor hlavnej misie. Je tu aj viacero logických nezmyslov, z ktorých najväčší je asi ten, si Parker sám vie nastaviť program návratu. Doteraz to robil tucet vyškolených mozgov. ()

Doppleganger: Part 1 (1998) (S01E06) 

Prvý dvojdiel a aj keď je trochu prekombinovaný (agresívna Čína, mocuchtivý generál, atómovka, rozdvojený Parker), drží si napätie a celkový nápad je nadštandart. ()

Doppleganger: Part 2 (1998) (S01E07) 

Zakončenie dvojdielu pokračuje v dobrom nápade (ala Jekyll & Hyde) z prvého dielu a aj keď mu v závere dochádza dych, je obohatený o akciu i humor, takže spokojnosť. ()

Shadow Play (1998) (S01E08) 

Nejde o sci-fi zápletku, ale iba o klasickú kriminálnu s dvojitými agentami, sliedením a útekom. Ale akcia je fajn a "nevinná" rošťanda zasa celkom sexi (určite lepší "tovar" ako Justina Vail). V epizódnej roli sa objavuje bielovlasá hviezdička seriálu Vesmír bez hraníc. ()

As Time Goes By (1998) (S01E09) 

Takže aj Rusi majú program cestovania časom, ale ako je v závere úsmevne poznamenané, ani o 25 rokov sa nedostali tam, kde sú Američania "dnes". Dobrá originálna sci-fi zápletka, ešte k tomu na druhú. ()

Sleepers (1998) (S01E10) 

Vymývanie mozgu a následní "spáči" nie nič originálne aj v nie sci-fi seriáloch. Z tohoto pohľadu iba bežná epizóda, v ktorej neprekvaví fakt, ako to už býva - vlastne vždy, že hlavný hrdina premôže silu vymývania mozgu, úspešne sa tomu vzoprie a podobne. ()

HAARP Attack (1999) (S01E11) 

Slabšia epizóda, v ktorej treba iba zlikvidovať partičku blízkovýchodných teroristov na americkej základni, presvedčiť bombardujúce lietadlá o mylnom príkaze a najslabším elementom je Parker s mentalitou 10-ročného decka, ktoré nieže nebolo smiešne, ono to bolo trápne. Aj jeho vystrájanie, aj konštrukcia, ako k tomu došlo. ()

Last Card Up (1999) (S01E12) 

Tuctová zápletka s odvrátením bombovej nálože, v ktorej zaujmä len úsmevne prekvapujúci záver, kto môže za únik tajných informácií z Backstepu. ()

Last Breath (1999) (S01E13) 

Posledný výdych. Atraktívne prostredie ruskej jadrovej ponorky blízko aljašských hraníc, aj keď príbeh je príliš zjednodušený, aby dával zmysel. Maximálne tak zabaví. V ponorke sa strieľa toľkokrát, že už dávno by z nej bol ementál. Je ale zaujímavé, aké boli v roku 1999 dobré vzťahy medzi dvoma jadrovými veľmocami, rock'n'rol pomiatol hlavy na oboch stranách oceánu. Aj keď na každej strane sa nájdu blbci, ktorí ešte myslia v intenciách studenej vojny, čo je v epizóde aj názorne vykreslené. Inak, Parkerov tím vykradol experiment dýchania pod vodou z filmu Priepasť. ()

Parkergeist (1999) (S01E14) 

Celkom dobre vypointovaná zápletka, ktorá síce v mnohom vykráda film Duch (so Swayzym) - čo sa týka ducha s telekinetickými schopnosťami, ale inak je zaujímavá a vie aj pobaviť. ()

Daddy's Girl (1999) (S01E15) 

Robiť misiu späť len kvôli úmrtiu vicepredzidentovej dcéry je číre plytvanie. Dcérušku dokonca separatisti ani neznásilnia - ťažko tomu veriť, hlavne, keď vyzerá k svetu. Ani Bosna, ani vojaci a ich "rodinkárstvo" nie sú ktovieako presvedčivé. Ako-tak šlape akcia a aj to, že Parker sa atypicky stavia do pozície šéfa jednotky. "Ako si ich získaš? Budem milý ako ty, Ramsey." ()

There's Something About Olga (1999) (S01E16) 

Originálna epizóda so zaujímavým nápadom a vydarenými vtipnými situáciami a hláškami. Odpustím aj fakt, že civil by sa nenaučil chovať ako úplne iná osoba behom pár týždňov/mesiacov. Ani roky by nestačili. A to nehovoriac o znalostiach z astrofyziky a tiež toho, ako mohli Rusáci poznať tak dokonale nielen tím, ale aj utajované miesto, vnútrajšok a všetko s tým spojené. Chybička sa naskytne aj v závere, keď chcú v "minulosti" odstrániť pravú Olgu skôr, než tomu došlo v "prítomnosti". Ale inak dobrá a napínavá zábava. Parker: "Ramsey, som rád, že ťa vidím." ()

A Dish Best Served Cold (1999) (S01E17) 

Divoká jazda z predchodcom Parkera, v juhoamerickej džungli a s domorodými indiánmi, ktorí ovládajú nielen namiešavanie "prekladateľských" drinkov, ale aj magické spustenie reaktora. Toho šéfa indiánov môžu pokojne zamestanať v programe. Len mi uniklo, ako mohli priletieť (nepozorovane) americké stíhačky so všetkým utajovaným zariadením do cudzieho štátu - Brazílie a správať sa, akoby boli doma. ()

Vegas Heist (1999) (S01E18) 

Nijak nevytŕčajúca epizóda, ktorá až na lúpež kasína (na dva spôsoby) ponúka tradične iba tuctové seriálové komično a menej očakávaný záverečný zvrat. ()

EBE's (1999) (S01E19) 

E.B.E., teda Extraterrestrial Biological Entity. Očakával som odľahčenejšie prevedenie, ale naozaj hutná atmosféra rýchlo zmenila môj postoj. A nejde len o dobrú atmosféru, ale aj to, keď známe postavy, hlavne doktor, začnú druhých sledovať a upodozrievať, urobilo dojem. Výborný nápad, ktorý dvíha aj menej podarený a očakávateľný záverečný zvrat. ()

Reklama

Reklama