Reklama

Reklama

Dempsey a Makepeaceová

(seriál)
  • Česko Dempsey a Makepeaceová (viac)
Akčný / Krimi / Dráma / Mysteriózny
Veľká Británia, (1985–1986), 24 h 46 min (Minutáž: 44–96 min)

Tvorcovia:

Tony Wharmby

Hudba:

Alan Parker

Hrajú:

Michael Brandon, Glynis Barber, Ray Smith, Tony Osoba, Nick Brimble, John Terry, Caroline Bliss, Simon Crane, Mark Ryan, Gaby Dellal, Amanda Pays (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(30)

Obsahy(1)

Newyorský policajt James Dempsey má v Anglicku posilniť elitnú jednotku ako partner seržantky Harriet Makepeaceovej. Ich vyšetrovacie metódy sú veľmi odlišné, ale spolu tvoria skvelý tím. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (218)

MM11 

všetky recenzie používateľa

Osmdesátky jako vyšitý. Někdo se už jen po tomto sdělení půjde vyzvracet, tomu zbytku bych doporučil opravdu neobyčejnou pecku z dané éry. Nešitou horkou jehlou (jako současné kriminálky v Británii), ale pozoruhodně svěží a uvolněnou. Ústřední dvojice tahá po věčně špinavém Londýně zločince s vtipem a nadhledem vždy na jazyku. Michael Brandon i Glynis Barber mají oba naprosto parádní charisma (Barber je navíc pekelně sexy) a jejich výchozí myšlenku jakožto konflikt VB/USA dotáhli do maxima. Sami mají nad sebou správně řízného šéfa, což je anglická specialita. Epizody nejsou originalitou ve zlatém fondu, i když si pamatuji na pěknou řádku z nich, které propracovaností strkali do kapsy i chlapce z Profesionálů. Jsou přesně jako úvodní znělka, mají říz a vrozenou naivitu. Nehrají si na umění a zároveň znají svou cenu. Musím potvrdit, že slovenský dabing byl doopravdy vrcholnou prací. Je to jako bonus, povýšil tenhle seriál do té nejužší špičky. ()

Kotol 

všetky recenzie používateľa

Keby sa v kolonke žáner objavilo okrem "Akční/Drama" aj "Komedie", tak tomuto kultovému seriálu, ktorý ako jeden z mála československých dabingov môžem sledovať aj v slovenčine, nemôžte dať menej ako 4*. Rozhovory oboch hrdinov sú (miestami extremně) vtipné, páradne provokačné z pohľadu oboch pohlaví a pritom súčasne celkom ľahko uveriteľné aj v "praxi". Nadčasový Makepeacovej sexepeal a drsne vtipný a vtipne drsný americký megatýpek Dempsey sú dvojička, ktorým začnete od začiatku fandiť v osobnom, pracovnom i reálnom živote. ()

Reklama

Mik_e 

všetky recenzie používateľa

Ve slovenštině ten seriál byl kouzelnej, na českej dabing se samozřejmě dá zvyknout, ale už to není zkrátka ono. Přesto to vždycky byl jeden z mých top serálů - nechyběla akce, výborný a vtipný dialog, mezi hlavními hrdiny to jiskří...a účes Glynis Barber miluju pořád.:) Všechny díly si docela držely úroveň, rozhodně zajímavý byl ten kde hrála i Suzi Quatro, na druhou stranu poslední díl opravdu slabota, prostě divný. Kdyby nebyl závěrečný šel bych na pět, ale takhle...kyselá pachuť trochu zůstala. ()

anderson 

všetky recenzie používateľa

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 13.5.1989 (pôvodne sa mala premiéra pilotnej časti uskutočniť 18.2.1989, kvôli neznámym okolnostiam ale bol tento zámer zmenený a premiéra sa posunula na máj), réžia slovenského znenia (ČST Bratislava) = JÁN ŠUDA --- Aby som legendárny slovenský dabing trošku priblížil aj tým, ktorí ešte nemali tú česť, pridávam jeden typický dialóg medzi ústrednou charizmatickou dvojicou. --- Dempsey: "My dvaja ... my dvaja hovoríme večne len o drogách, o prepadoch, o krádežiach, vraždách ... ale stále spolu nehovoríme o jednom !" Makepeacová: "Naozaj ? O čom ?" Dempsey: "O sexe." (15.5.2009) ()

S120 

všetky recenzie používateľa

Kriminální pohádková komedie Dempsey a Makepeacová ano, ale jedině ve Slovenštině! Ten dabing neměl chybu - v Češtině jsem nevydržel dokoukat ani první díl. Nevím jestli TV Nova byla tak chudá, že neměla na koupi práv v tomto tradičním znění. Každopádně po předabování už to nebylo vůbec ono. Naštěstí dnes máme k dispozici tu volbu, předabování bojkotovat a sledovat to na jiných stanicích, kde umí ocenit kvalitu a nezahodí ten dokonalý dabing. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (14)

  • Titulná skladbu seriálu s názvom "Blind Eye" nahral orchester The South Bank. (Raccoon.city)
  • Michael Brandon (Dempsey) a Glynis Barber (Makepeacová) trvali na tom, že budou sami natáčet i ty nejnebezpečnější scény a striktně odmítali dublování kaskadéry. Oba herci totiž měli skvělou fyzičku – Michael ze závodního běhu, Glynis z atletiky. Nakonec nenatáčeli jen extrémně nebezpečné scény, které jim zakázala pojišťovna. (Komiks)

Reklama

Reklama