Reklama

Reklama

Avanpost

(festivalový názov)
  • Rusko Avanpost (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti se cosi přihodilo. Spojení mez většinou měst na Zemi se přerušilo. Kosmonauti objevili na území východní Evropy malou kruhovitou oblast, která stále žije. Co armáda nalezne za hranicemi této oblasti šokuje všechny. V obchodech, v automobilech, na silnicích, v budovách nemocnic a nádraží, všude jsou stopy boje. Kdo nebo co likviduje všechno živé? A jak dlouho vydrží poslední základna lidstva? (Týden ruského filmu)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (84)

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Apokalyptický sci-fi na ruský spôsob, ktoré čerpá z viacerých známejších filmov zo západu. Ambiciózny film s určite nemalým rozpočtom, ktorý vo výsledku je fiaskom. Chaotický príbeh, ploché herecké výkony postrácajúce skutočne dominantnú a charizmatickú postavu (ani ten mimozemšťan s holou hlavou a bez pusy nie je tak dominantný, aký by mal byť), slabučká réžia a v danej forme zbytočný viac ako dvojhodinový pasáž. Film ako tak zachraňujú celkom slušné PC efekty. Ale (už dávno) vieme dávno, len toto že pre úspech nestačí. Osobné hodnotenie: 55% (*) ()

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Standardní sci-fi v americkém kabátě má slušivý vizuál a údernou hudbu, která už ale zazněla v jiných filmech, což nakonec nevadí, jelikož pomáhá budovat napínavou atmosféru. V téhle military science fiction sice jde o zásah zvenčí, boje se ale odehrávají mezi lidmi. Samozřejmě inspirace řadou filmů je znát (Hvězdná brána, Den nezávislosti, Blade Runner, Bitevní loď, Vetřelec ad.). „Kdo myslíte, že postavil pyramidy a podmořská města?" A proč se asi nepřítel jmenuje Ra? Líbila se mi první vlna útoku na základnu, solidní byl průjezd obrněných vozů rozzuřeným davem, kdy krev stříká na všechny strany a do toho se střílí a padají sebevrazi s výbušninami ze střech domů. Jasně, občas jsem měl pocit, že se kulky vybraným postavám až zázračně vyhýbají, jindy naopak braly vše a efektně ve zpomalených záběrech prolétávaly skrze sklo, zdi i těla. I když se jedná o tuctové béčko, tak bez ohledu na stopáž mi rychle uteklo. V oblasti sci-fi asi Rusové nikdy nedostihnou Američany nebo Angličany, jejich snahu je však třeba pochválit. Jen závěr mi přišel rozpačitý a zvednutá sekera měla rozhodně dopadnout... ()

Reklama

JM87 

všetky recenzie používateľa

Tak strašně málo chybělo a mohl to být fakt super film. Možná dokonce i kult. Bohužel tam bylo hodně nesmysl ve scénáři. Jinak film má prvky Blade Runnera, Stalkera (hra), postapo budoucnosti T1 a T2 a je v něm tolik prvků, že to občas dělá bordel a občas pohladí na duši. Minus je taky, že postavy nedostaly moc prostoru na představení se, ale ve finále je stejně jedna z těch lepších scifi věcí, co jsem viděl za posledních pár let. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Sci-fi o invázii mimozemšťanov na zem. Prvú hodinu to hrá na atmosféru a tak zvyšok ľudí, ktorí prežili prvú vlnu, skúma čo sa vlastne stalo a prečo je jedna oblasť odrezaná od zbytku sveta. Po pol hodine to už bola riadna nuda. Po hodine sa konečne zjaví mimozemšťan, ktorý sa predstaví ako boh (čím ma film skoro nadobro stratil) a nastane asi 20 minútová vysvetľovačka zámerov mimozemšťanov a to jak ich chcú dosiahnuť, ktorá je nezáživnejšia ako filozofické kecy v druhom a treťom Matrixe dokopy. Ľudskú civilizáciu samozrejme znova prirovnajú k vírusu, ktorý všetko len zabíja. A finálna likvidácia mimozemšťanov je tak rýchla a ľahká, že to je až komické. Po trikovej stránke to je síce celkom pôsobivý film, ale akcia za nič nestojí. Mal som pocit, že pozerám nejakú vojenskú prehliadku. Ťažká technika sa presúvala z jedného miesta na druhé a keď dosiahla svoju pozíciu, tak začala vo veľkom páliť a to bolo všetko. Buď absolútne nič netrafili, prípadne ak áno, tak aj tak nám prakticky nič iné ako zábery na strieľajúcu techniku neukázali. To fakt nechápem. Až vo finále sa dočkáme aj trochu deštrukcie, ale je to také umelé a hrozne CGI, že ma to vôbec nebavilo. Takže akcia o ničom, postavy sa neraz správajú debilne, plán mimozemšťanov WTF, kritika spoločnosti otravná, záver úsmevný. Proste slabota. 4/10. ()

xLIGHTx 

všetky recenzie používateľa

V poslednej dobe sa to dáko hemží ruskými filmovými vecami na plátne (lepšie filmovými na plátne, ako vojenskými v reále :) ). Čo ale nie je sťažnosť. Páčilo sa mi to. Je to slušné, je tam dávka tajomna. Mimozemšťania boli ok. Herci, herečky, možno až na tú jednu, neboli veľmi veľkí krasavci/krasavice, skôr takí normálni, tým sa aspoň narúša kult krásy a tiež, človek má možno pocit, že ide o bežných ľudí (a môže sa teoreticky lepšie stotožniť s hrdinami). Bolo vysvetlené prečo sú, akí sú. Áno, je tam vplyv rôznych iných sci-fi kúskov, ale nemám pocit vykrádačky, Je to celkom fajn vidieť slovanské typy hercov, opäť. Miestami tam je akási naivita alebo divnosť, ale dá sa to prežiť. Súdruhovia sa zlepšujú, mám pocit. ()

Galéria (78)

Zaujímavosti (4)

  • Ústřední píseň k filmu s názvem „Fine“ napsal a nazpíval rapper a člen kapely Linkin Park Mike Shinoda. (NiWi)
  • Asi 70 % filmu je vytvořeno pomocí počítačové grafiky. (Leopard105)
  • Filmaři používali skutečné vojenské vybavení. (Leopard105)

Reklama

Reklama