Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milan Rastislav Štefánik bol predobrazom moderného Indianu Jonesa. Bol prvý Slovák, ktorý podnikol cestu okolo sveta, viac ráz zdolal Mont Blanc, prežil zostrelenie lietadla počas prvej svetovej vojny, bol intelektuál, národný hrdina aj milovník žien a bonviván. V prvom slovenskom celovečernom trikovom filme budeme sledovať jeho cestu, odhodlanie a vytrvalosť ísť za svojimi snami a cieľmi napriek všetkým prekážkam. Spoznáva cudzie kraje, užíva si bohémsky život v Paríži, zaujíma sa o astronómiu, nafotí prvý československý akt na Tahiti, býva často chorý, napriek tomu sa stane pilotom, bojuje proti Rakúsko-Uhorsku, stojí pri zrode prvej demokratickej Československej republiky a na konci stretáva svoju životnú lásku. Cesta do nemožna sa odohráva podľa skutočných udalostí a naprieč kontinentmi, na hranách dobrodružného, ​​životopisného a romantického filmu pre rodiny, do ktorého presiakne groteska aj thriller. (MEDIA FILM)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (60)

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Náhodou, ja som si to celkom išiel. Animácie spracované výborne, výpovedná hodnota vysoká, žiadny nudný dokument, obsadenie skvelé. Len pocitovo to malo dve hodiny. Inak ale nie je čo vytnúť. Samozrejme, keď sa s týmto formátom roztrhne vrece, budem si šklbať kotlety, ale ako prvá, skúšobná lastovička to malo až prekvapujúco vysokú úroveň. 3 z 5 ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Kde to bolo točené? V nejakom zahúlenom bare? Ten dymový opar za tri koruny má byť akože prejavom umenia alebo ide o rozpočet na úrovni večerníčka? Ako píše Dzeyna, toto je fakt otrasné spracovanie, amatérske, lacné a pre diváka hlavne neatraktívne. A nemalo by ísť predovšetkým práve o toho diváka? A že tam dávali groteskné scénky je nie len na škodu, ale ozajstnou trápnosťou, sám so pociťoval stud za tých hercov, ktorí to museli stvárniť. ()

Reklama

zdeny99 

všetky recenzie používateľa

Životopisný film o Milanu Rastislavovi Štefánikovi anebo obrovská snaha o artový film? Z obojího tak něco, což ovšem v konečné fázi dopadlo příšerně. Je na tom sice vidět, jak si Slováci dali záležet na uměleckém zpracování filmu. Ta animace je detailně propracovaná, ovšem podle mého názoru celý film pokazila. Vůbec se do takového filmu nehodí. Možná v menší míře by to bylo snesitelné, ale tohle je opravdu příliš. Na úkor grafického zpracování pokulhává samotný příběh, což je škoda. Nakonec si z toho filmu budu pamatovat jen tu animaci a že Štefánik lezl na Mount Blanc, zřítil se letadlem, natáčel s Méliésem a chodil do kabaretu na kankán. [322. hodnocení, 37. komentář, 64%] ()

Cheeter 

všetky recenzie používateľa

Což o to, většina věcí, co tu Štefánikovi zazní platí, ale to zpracování bylo zase všelijaké. Technické zpracování bylo zajímavé, ale nic pro mě. Nicméně opět si kladu otázku, jestli nešlo zpracovat jenom část jeho života. Takhle mi to připomnělo životopisný film, který vznikl už ve 30. letech. Tak nějak na stejné úrovni. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Vopred si musíte ujasniť, že idete na vysoko štylizovaný film, kde sa nesmiete dívať na jeho efekty optikou nejakej technickej kvality. Triky sú husto nedokonalé, ťahajú možno až oči, ale v rámci celku, ktorý pripomína mix Karla Zemana, Wesa Andersona alebo Baza Luhrmana a ďalších, sú nakoniec funčké. Aspoň v rámci domácej kinematografie. Problém je v tom, že postava M.R.Š. by vydala materiálom na 10-dielny seriál, ktorý by bol aj tak dejom poriadne nahustený a táto hodinka a pol aj s titulkami je skutočne pohľad na naše dejiny letom-svetom. ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (11)

  • Postprodukce filmu trvala víc než jeden rok. [Zdroj: ceskatelevize.cz] (ČSFD)
  • Vizuální stránka filmu odkazuje na tvorbu francouzského průkopníka kinematografie Georgese Mélièse, u nějž měl vypravěč příběhu – fiktivní český filmař Otakar Kubánek – pracovat při natáčení filmu Cesta do nemožna roku 1904; z natáčení Mélièsova filmu je například scéna s hořícím Sluncem ve dvanácté minutě. (Korsak)

Reklama

Reklama