Reklama

Reklama

Svědectví

(seriál)
  • Česko Poslední boj (viac)

Epizódy(4)

Obsahy(1)

Jeden vedecký experiment skončí katastrofou - z laboratória unikne smrteľne nebezpečný vírus, ktorý zabije niekoľko ľudí. Tisícky obyvateľov v zúfalstve volá políciu, aby im pomohli. Medzi nich patrí aj Stu Redman (Gary Sinise), Frannie (Molly Ringwald) a rocková hviezda Larry, ktorí všade okolo seba vidia mŕtvych ľudí. Postupne zistia, že patria k tým šťastlivcom, ktorí sú voči vírusu imúnni. No nie sú sami. Existujú totiž nepriatelia, ktorí chcú túto tragédiu využiť vo svoj prospech. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie používateľa MM_Ramone k tomuto seriálu (5)

Svědectví (1994) 

Je tomu len pár dní, čo som dočítal román "Svedectvo". Ten ma primäl vrátiť sa po rokoch ku tejto televíznej mini sérii. "Posledný boj" je filmovou adaptáciou tohto rozsiahlého diela amerického spisovateľa Stephena Kinga. On sám tiež napísal scenár, ktorý výborne ladí z knižnou predlohou. Je trocha škoda, že sa do tohto projektu neinvestovalo viacej dolárov. Ale i tak je to podarený prepis literárneho originálu. Nechýba žiadna z hlavných postáv - Texasan Stu Redman, rocker Larry Underwood, milá, mladá Fran Goldsmithová, hluchonemý Nick Andros, dobrácky Ralph Brentner, múdry lišiak Glen Bateman, prostoduchý dobrák Tom Cullen, zvestovateľka Božej vôle, stará černoška Abagail Freematelová. Na druhej strane stoja - zatrpknutý Harold Lauder, prekliata Nadine Crossová, šialený piroman Donald Elbert - Popeláč, všetkéhoschopný, oddaný Lloyd Henreid a tiež samotný Temný Muž - démonický Randall Flagg... *** ()

The Plague (1994) (E01) 

V roku 1978 napísal americký spisovateľ Stephen Edwin King román "Svedectvo" (The Stand). Je to hrubá kniha, ktorá má viac ako tisíc stránok. Patrí medzi najznámejšie a najobľúbenejšie diela tohto populárneho autora. Je to post apokalyptický príbeh o boji medzi Dobrom a Zlom. V roku 1994 sa tejto literárnej predlohy chopil režisér Mick Garris, ktorú ju spracoval do podoby šesť hodinového snímku. Je rozdelený do štyroch častí, ktoré na seba nadväzujú. Úvodná, v poradí prvá epizóda nesie názov "Mor" (The Plague). Z tajného laboratória americkej armády unikne vírus, ktorý vyhubí takmer celú ľudskú populáciu. Prežije len zopár osôb, ktoré sú imúnne. Postupne sa divák s nimi začína zoznamovať a spoznávať ich osudy. **** ()

The Dreams (1994) (E02) 

V roku 1978 napísal americký spisovateľ Stephen Edwin King román "Svedectvo" (The Stand). Je to hrubá kniha, ktorá má viac ako tisíc stránok. Patrí medzi najznámejšie a najobľúbenejšie diela tohto populárneho autora. Je to post apokalyptický príbeh o boji medzi Dobrom a Zlom. V roku 1994 sa tejto literárnej predlohy chopil režisér Mick Garris, ktorý ju spracoval do podoby šesť hodinového snímku. Je rozdelený do štyroch častí, ktoré na seba nadväzujú. V poradí druhá epizóda nesie názov "Sny" (The Dreams). Z tajného laboratória americkej armády unikol umelo vytvorený vírus, ktorý vyhubil takmer celú ľudskú populáciu. Prežilo len zopár osôb, ktoré sú imúnne. Sily Dobra a Zla si ich začnú povolávať na svoju stranu. Jedni zamieria do Nebrasky ku matke Abagail a druhí sa koncentrujú v Las Vegas u temného muža Randalla Flagga. **** ()

The Betrayal (1994) (E03) 

V roku 1978 napísal americký spisovateľ Stephen Edwin King román "Svedectvo" (The Stand). Je to hrubá kniha, ktorá má viac ako tisíc stránok. Patrí medzi najznámejšie a najobľúbenejšie diela tohto populárneho autora. Je to post apokalyptický príbeh o boji medzi Dobrom a Zlom. V roku 1994 sa tejto literárnej predlohy chopil režisér Mick Garris, ktorý ju spracoval do podoby šesť hodinového snímku. Je rozdelený do štyroch častí, ktoré na seba nadväzujú. V poradí tretia epizóda nesie názov "Zrada" (The Betrayal). Ľudia, ktorí sa pridali ku matke Abagail, na stranu Dobra, sa zhromaždili v malom meste Boulder v Colorade. Tam začnú znova postupne formovať demokratickú spoločnosť. Majú však opodstatnené obavy, že Randall Flagg a jeho prívrženci v Las Vegas chystajú proti ich komunite útok. **** ()

The Stand (1994) (E04) 

V roku 1978 napísal americký spisovateľ Stephen Edwin King román "Svedectvo" (The Stand). Je to hrubá kniha, ktorá má viac ako tisíc stránok. Patrí medzi najznámejšie a najobľúbenejšie diela tohto populárneho autora. Je to post apokalyptický príbeh o boji medzi Dobrom a Zlom. V roku 1994 sa tejto literárnej predlohy chopil režisér Mick Garris, ktorú ju spracoval do podoby šesť hodinového snímku. Je rozdelený do štyroch častí, ktoré na seba nadväzujú. Záverečná, v poradí štvrtá epizóda nesie názov "Svedectvo" (The Stand). Matka Abagail tlmočí svojim stúpencom božiu vôľu, podľa ktorej sa musia štyria muži z Boulderu vybrať do Las Vegas, sídla temného muža Randalla Flagga. Stu, Larry, Glen a Ralph sú tí vyvolení, ktorí musia absolvovať túto sebevražednú misiu. Blíži sa finálna konfrontácia medzi silami Dobra a Zla. **** ()

Reklama

Reklama