Reklama

Reklama

Svědectví

(seriál)
  • Česko Poslední boj (viac)

Epizódy(4)

Obsahy(1)

Jeden vedecký experiment skončí katastrofou - z laboratória unikne smrteľne nebezpečný vírus, ktorý zabije niekoľko ľudí. Tisícky obyvateľov v zúfalstve volá políciu, aby im pomohli. Medzi nich patrí aj Stu Redman (Gary Sinise), Frannie (Molly Ringwald) a rocková hviezda Larry, ktorí všade okolo seba vidia mŕtvych ľudí. Postupne zistia, že patria k tým šťastlivcom, ktorí sú voči vírusu imúnni. No nie sú sami. Existujú totiž nepriatelia, ktorí chcú túto tragédiu využiť vo svoj prospech. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (83)

kitano 

všetky recenzie používateľa

Kvalita serie stoji na vybornych prvych dvoch dieloch, ktore neobjasnuju vela faktov a maju tak prijemnu hororovu, mysterioznu atmosferu a su posobivym obrazom postkatastrofickeho sveta. Dalsie dve casti naopak kvalitativne o dost horsie, dejovo nezaujimave a divak si tak aj zacina viac vsimat chyby, ktore pred tym prehliadal. A to hlavne niektore priserne napisane dialogy a otrasny herecky vykon jednej z hlavnych protagonistiek. Chvala bohu, zabavnost udrzuje niekolko osvedcenych hercov (Miguel Ferrer, Matt Frewer), fajnovy pesnickovy soundtrack, a dozvuky skvelej atmosfery z prvych dvoch dielov v podobe vsadepritomnych prehnitych mrtvol. Celkovo vsak zaujimavy serialovy pocin, ktory jednoznacne stoji za pozornost. (6.3/10) ()

maverick10 

všetky recenzie používateľa

Co mi asi nejvic zustane vryto v pameti je pro me velmi silna dramaticka dvojice hluchonemy - retardovany analfabet v tele dvoumetroveho drevorubce. Skoda ze filmu chyby vetsi rozpocet, ktery je citelne znat, protoze scenaristicky je za vodou, ovsem vyprava na me pusoby az prilis studiovym dojmem. . . Velka skoda, protoze potencial tu byl obrovsky. ()

Reklama

lola3121 

všetky recenzie používateľa

Celkem povedená adaptace románu Stephena Kinga, vzhledem k šestihodinové stopáži kopíruje skoro přesně devítisetstránkovou knihu (shlédnuto v kuse díky sezení ve volební komisi s nízkou účastí voličů). Potěšil mě Gary Sinise, stejně jako sám Mistr v malé roličce. Jenom ta boží ruka na konci už na mě byla trochu moc... ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Je tu vidno snahu poriadne zadaptovať Kingovu najrozsiahlejšiu knihu. A myslím si, že miestami to film zvláda, miestami zase moc nie. A keďže film je rozdelený na 4 časti, povieme si o každej niečo. V prvej časti sa zoznamujeme so superchrípkou Kapitánom Tripsom a jej útoku. Táto časť je podľa mňa celkom schopná. Je zaujímavé sledovať hrdinov a ich akcie, ako sa vyrovnávajú so skutočnosťami a je to celkom efektívne pozerať sa na umierajúcu Ameriku. Nemyslím si, že je to stopercentné, ale myslím, že sa s tým scenáristi celkom slušne popasovali. Gary Sinise je skvelý, Rob Lowe v role Nicka je absolútne fantastický a je to dostatočne zaujímavé na to, aby sme chceli vedieť čo bude ďalej. Pár scenáristických prídavkov si tu však niekto neodpustil. A niektoré sú fajn ako napríklad mŕtvola vo výťahu, a iné moc nie (doktor rozhodnutý zabiť Stua) Druhá časť zápasí s asi najviac problémami a je jednoznačne najhoršia. Molly Ringwald a Corin Nemec spolu absolútne nefungujú plus Corin herecky absolútne zlyháva. Je to nudné, najviac scenáristických zmien, ktoré absolútne nefungujú a je to maximálne rozvláčne, keďže jediné čo sa deje je spájanie hrdinov Všetko sa ale príjemne otáča v tretej časti, ktorá je spracovaná asi najvernejšie knižnej predlhoe. Aj tu sú vidno nejaké zásahy ale nie sú rušivé. A najmä sa konečne v príbehu posúvame ďalej a nestojíme hodinu a pol na jednom mieste. Podľa mňa spracovaná najlepšie a zaujímavo a verne originálu. Posledná časť sa tiež celkom drží, no kombinácia filmu s jeho náboženskou myšlienkou ho trošku zatláča. Najmä keď tu všetko zariadi Božia ruka. Je to podľa mňa dobré, ale sú tam tiež veci, ktoré mi úplne neladia. Celkovo si ale myslím, že ide o jedno z lepšie adaptovaných Kingových diel a ako celok si 4* zaslúži. Myslím si, že niektoré veci tu výrazne zjednodušili, ale nie je to najhoršie. Ako fanúšik Kinga si prídete na svoje. ()

MI-380 

všetky recenzie používateľa

Kdysi dávno jsem The Stand považoval za jeden z nejlepších seriálů, pamatuji na úžasnou atmosféru a napětí. Dnes (po přečtení 1100 stránek Kingova původního rukopisu, jehož vydání si teď už snadno prosadil) mi spousta věcí nesedí. S výjimkou Popeláče jsou všechny postavy jiné, než jak si je podle knihy představuji a to je asi hlavní problém. Jinak atmosféra vystihuje román, děj je i přes 366 minut značně zjednodušený a celek vyjadřuje přesně podle Kinga naději, v kterou už nějaký čas věřím: 51 proti 49. Hodnocení: z původních 80% klesám na 70%. ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (19)

  • Postavu soudce Farrise měl původně hrát Moses Gunn, kvůli zdravotním problémům ho nahradil Ossie Davis. (TomikZlesa)
  • Ve filmu si střihnou cameo Tom Holland jako Carl Hough (muž pracující s Trashcan Manem), John Landis jako Russ Terry (muž s vousem v poušti) a Sam Raimi jako Bobby Terry (muž který zabije soudce Farrise). (TomikZlesa)

Reklama

Reklama