Reklama

Reklama

Star Trek: Picard - Season 1

(séria)
Trailer 3
USA, 2020, 8 h 17 min (Minutáž: 43–59 min)

Hudba:

Jeff Russo

Hrajú:

Patrick Stewart, Alison Pill, Isa Briones, Evan Evagora, Michelle Hurd, Santiago Cabrera, Harry Treadaway, Jeri Ryan, Peyton List, Brent Spiner, Tamlyn Tomita (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(10)

Videá (3)

Trailer 3

Recenzie (34)

bobstock 

všetky recenzie používateľa

Jakožto scifi příznivec jsem neodolal a nakonec se prokousal Picardovou androidí odyseou. Zde se chystá největší genocida biologických entit celého vesmíru a jediný, kdo může zastavit celou tu hrůzu je best commander Jean L. Picard se svojí lehce punkáčskou posádkou. Hezké, že se starého Stewarta rozhodla podpořit řada známých tváří asi z nejúspěšnější série Nová generace, která spolu s kapitánem připomenou nostalgii pro tisíckrát ojetý seriál samotnými trekkies. Pro světelně vzdálenějšího fanouška je toto lehce zklamání z mnoha prokonverzovaných dílů, ve kterých scénáristé pomalu vymysleli vychcané zakončení s přehnaně mohutným konfliktem, ke kterému nikdy nedojde a pohřbením někoho, kdo nikdy nezemře. Ten pocit, že by se celý nápad Jeanova snu vrátit se do vesmíru dal vtěsnat do slušného a svižného dvouhodinového filmu by byl možná lepší, ale co na tom, seriál se v dnešní době dá zase lépe prodat a asi i více vydělá. Nakonec stále ale lepší než pokus Discovery, který už má s klasickým S-T pramálo společného. 65% ()

Hyb_rid 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Zcela upřímně si Picard nezaslouží odpad jen proto, že je tak špatný až se mu musím smát. Pravda se Star Trekem stejně jako Discovery má pramálo společného (vlastně jen Picarda a několik cameo postav co přivedli zpět), ono když se podíváme na seznam scénáristů tak se není čemu divit. Hlavní problém je v tom, že je to jen zrcadlo dnešního světa a společnosti nikoli ST universum, dále tu máme scénář děravý jako ementál a staré postavy které jsou absolutně mimo charakter. Z trekkie pohledu je to odpad, z pohledu normálního diváka platí moje první věta. ()

Reklama

cyphercz 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Po velmi nadějné první epizodě šla kvalita s každým dalším dílem dolů a celkově je tak první řada pro mě velmi rozpačitá. Měla určitě pár skvělých momentů, jenže ty jsou naprosto upozaděny kvantem příšerných stupidit a nesmyslů, které pak gradují ve "velkolepém" finále. Z nových postav zaujal možná tak akorát Rios, i když ani ten není žádný zázrak, jinak show táhla "stará garda" a nejlepší momenty pramenily z nostalgických vzpomínek a setkání, což je opravdu slabota. Vtipné je, že tahle show má snad 20 producentů a ani ti nebyli schopni vyprodukovat alespoň průměrnou řadu, když už nic jiného. ()

VanTom 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Mohl bych popsat A4 výhradami, nelogičnostmi a věcmi, co se mi nelíbily (tak aspoň jednu: nevyužitá desperádka Sedmá z devíti, kolikrát stylem deus ex machina (ha! :-)) zachraňující situaci), nicméně ve výsledku (jakož i na začátku a v průběhu) jsem byl velmi spokojen. Vše stojí a (ne)padá s charizmatickým, tvrdohlavě mezkovitým Jean-Lucem, kterého si Patrick Stewart vystřihl s bravurou a zápalem pro návrat do starých bot. Zaujali i ostatní členové jeho provizorní posádky (jen proč je museli scénáristé hned milostně rozpárovat?!). Ambiciózní příběh mířil zbytečně vysoko (také to úplně nedotáhl), nicméně spousta momentů se vyloženě vydařila, včetně příjemného nostalgického upomínání. Po povedeném finále se těším na nášup! ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Zo Star Treku s mojím najobľúbenejším kapitánom mám rozpačité dojmy. Z tej zápletky by sa dal natočiť celkom dobrý film, ale je príliš chatrná na 10 dielov seriálu. Ešte prvá časť, ktorá nás zoznámi s dejom, funguje dobre. Ale následne tempo spomalí a až do konca série sa vlečie slimačou rýchlosťou. Aby sa nejak vyplnila stopáž, tak postava A rozpráva postave B o udalostiach, ktoré na začiatku dielu prežila s postavou C. Prípadne sa 10 minút riešia technobláboly jak sa nabúrať do nejakej databázy. Až po 3 dieloch sa Picard konečne vydá na misiu a až po piatich skompletizuje novú posádku. Nie, ja od Treku fakt nevyžadujem nonstop akciu. O nej Trek nikdy nebol. A nevadí mi ani kontinuálne vývoj deja namiesto epizódneho pojatia. DS9, ktorý tak pojali patrí k mojím najobľúbenejším. Ale sakra nech sa tam niečo deje a nech príbeh neustále neprešlapuje na mieste. Pochvalu si zaslúži kasting. Na rozdiel od Dicscovery,kde mi boli všetci herci nesympatický, tak tu sa vydaril. Ale tie nové postavy postrádajú jak hĺbku tak charizmu. Pri sledovaní siedmej epizódy v ktorej sa celý diel len tak rozprávajú postavy z pôvodného TNG a ja som sa nenudil ani na chvíľu, som si len potvrdil, že tie nové sú úplne nezvládnuté. Takisto zápletka, ktorá zo začiatku pôsobí záhadne a napínavo má nakoniec totálne triviálne vyústenie. A kým sa k nemu dopracujeme, tak sa dočkáme množstva logických blbostí. A to ukazuje základný problém tohto seriálu. Je síce dobre obsadený a po technickej stránke zrežírovaný. Aj herci sa celkom snažia, ale scenár je otrasný zdrap papieru. O čom to vlastne celé bolo? O tom, že organici nenávidia syntetikov a 5 minút pred záverom série si povedia. No tak dobre, asi nie ste zlo a všetci spolu žili šťastne až do smrti? WTF? Čím viac o tom deji premýšlam, tak tým mám z neho horší pocit. Dataova ďalšia snaha stať sa nadobro človekom je už síce trochu otravná, ale aspoň je dobre podaná a pôvodní herci to istia. Potom tu máme množstvo cameo výstupov, ktoré väčšinu fanúšikov potešia. Teda pokiaľ si pre neho scenáristi nepripravili smutné vyústenie. Okrem Picarda si nemôžete byť istý nikým. Ako celok je to pre mňa priemerný Trek, ktorý drží na hladine pozerateľnosti hlavne skvelý Patrick Stewart a premena Picarda na starého sklamaného človeka mi vôbec nevadila. O to viac som si užil jeho vzchopenie sa. Keby mal po boku pôvodnú posádku a zápletky by boli koncipované ako 2-3 dielne epizódy, tak by to mohlo byť dostatočne svižné, napínavé a aj pútavé. Takto je to neraz nuda so zvratmi nad ktorými nie je dobré príliš premýšľať. 5/10. ()

Galéria (245)

Zaujímavosti (11)

  • V úvode epizódy sa žena (Landry Allbright), ktorá vyberá Ichebove (Casey King) implantáty, čuduje, že nevie nájsť Ichebov borgský kortikálny uzol. V epizóde Nedokonalost (2000) ho totiž daroval Siedmej z Deviatich (Jeri Ryan), ktorej kortikálny uzol sa pokazil. (koba)
  • Epizóda začína scénou hrania pokru medzi Jeanom-Lucom Picardom (Patrick Stewart) a komandérom Data (Brent Spiner), ktorá dialógom a dejom nadväzuje na záverečnú scénu poslednej epizódy Všechno dobré... (1993) seriálu Star Trek: Nová generácia. (koba)

Reklama

Reklama