Reklama

Reklama

Stratený svet

(seriál)
  • Česko Ztracený svět (viac)
Austrália / Kanada / Nový Zéland, (1999–2002), 47 h 57 min (Minutáž: 43–44 min)

Predloha:

Arthur Conan Doyle (kniha)

Kamera:

Ben Nott

Hrajú:

Peter McCauley, Rachel Blakely, Jennifer O'Dell, William Snow, David Orth, Michael Sinelnikoff, Lara Cox, Alan Dale, Grant Bowler, Simmone Mackinnon (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(66)

Aby se zachránili, musí členové expedice přežít v podivném světě dinosaurů a najít cestu zpět... (oficiálny text distribútora)

Recenzie (156)

Avantgarda 

všetky recenzie používateľa

Nic proti vkusu každého jedince, ale upřimně moc nechápu ta přehnaně negativní hodnocení, protože většina toho, co je v televizi dnes je mnohonásobně horší a stupidnější než tenhle seriál a v době, kdy se u nás poprvé vysílal, to bylo něco, co jsme milovali všichni. Nemůžu si pomoci, ale je to, po Stargate, nejoblíbenější seriál mého dětství. Dnes už nedosahuje nejvyšší kvality, ale jako malá jsem ho neskutečně hltala a bylo příjemné se na něj z nostalgie znovu podívat a připomenout si to dobrodružství, které jsem cítila při každém díle. ()

Firefly88 

všetky recenzie používateľa

Dobrodružný seriál podle předlohy známého spisovatele Sira Arthura Conana Doyla. Prvotní nápad trosečníků, kteří hledají cestu domů ze stolové hory, kde žijí dinosauři, je výborný a neotřelý (pokud nepočítáme Jurský park:), pozdější scénáristické "nastavování kaše" méně dobré. Překvapením je pro mě zdejší nízké hodnocení, ovšem je pravda, že seriál kdovíjak kvalitní není, na zpestření nudného dne však stačí a přiznejme si, kdo z vás se na něj jako malý nedíval a netěšil se na další díl? :) ()

Reklama

Gormie 

všetky recenzie používateľa

Tenhle seriál je tak neskutečně blbý, až je neskutečně zábavný. Snad je to částečně záměr, jen těžko si dovedu představit, že by autoři mysleli vážně plošinu, na které spolu žijí dinosauři, upíři, kovbojové, piráti, keltové, mimozemšťani a Jack Rozparovač a na které každou chvíli přistane stroj času. Autor předlohy se ovšem obrací v hrobě. Ale přesto je to zábava. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Aj keď pilot pôsobil (vďaka peknej výprave a výborne obsadeným postavám) nádejne, samotný seriál sa čoraz častejšie čľapkal v bahne ničomnosti. Nevraviac o zlomovom dieli, v ktorom niekoľko hlavných postáv zareve a na ich miesto neprídu žiadne nové (!!!). Celkový dojem nie je vyložene katastrofálny. Hlavne na sobotňajšie dopoludnie je to ako stvorené. Pričom fanúšikovia seriálu Príbehy z Južných morí si prídu na svoje, keďže i tu hrá párik snov Blakely / Snow. Osobne sa mi nepáčilo, ako sem scenáristi ustavične ťahali akési národy náhornej plošiny; vôbec sa to do tohto príbehu nehodí. A nie, v Doyleovej ani nie 200 stránkvej knižnej predlohe žiadna žena nie je. Ani Tarzanka. Ani... Po dobrom rozjazde to skončilo rovnako mizerne a brakovo, ako herkules s Kevinom Sorbom. ()

zodiak217 

všetky recenzie používateľa

Je to také zvláštne komentovať tento seriál, pretože každú časť som videl aj niekoľkokrát a vždy sa mi to celkom páčilo. Možno ma to neohúrilo ale tí herci pôsobili tak príjemne a dobre sa na to pozeralo, napätie a všetko okolo, scény neboli nejako prepracované, no malo to niečo do seba. Neskôr ako to už býva zrejme scenáristi nevedeli o čom písať a dosť to zamotali zbavili sa Veroniky a podobne, no keby tento seriálový projekt vysielali aj dne nebránil by som sa jeho zhliadnutiu v TV. Príjemná záležitosť a nuda pri ňou určite nehrozí. ()

Galéria (18)

Zaujímavosti (8)

  • Jennifer O'Dell (Veronica) si sama navrhla seriálový "outfit". (rador)
  • Absenci postavy Davida Ortha (Ned Malone) v závěrečných 12 epizodách původně scenáristé neplánovali. Kvůli některým neshodám byla jeho postava jednoduše od epizody Brothers in Arms (2002), kdy Ned oznámí ostatním, že jde na cestu sebepoznání, poslána pryč. (Zetwenka)
  • Stratený svet sa dočkal troch sérií, no zostal nedokončený kvôli finančným problémom. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama