Reklama

Reklama

Ženy z rodu Gilmorovcov

(seriál)
  • Česko Gilmorova děvčata (viac)
Dráma / Rodinný / Komédia
USA, (2000–2007), 116 h 19 min (Minutáž: 40–60 min)

Hrajú:

Lauren Graham, Alexis Bledel, Scott Patterson, Kelly Bishop, Melissa McCarthy, Edward Herrmann, Keiko Agena, Liza Weil, Yanic Truesdale, Liz Torres (viac)
(ďalšie profesie)

Série(7) / Epizódy(153)

Ženy z rodu Gilmorovcov nás zavedú do malebného mestečka Stars Hollow, kde sa stále deje niečo nové. Miestni obyvatelia sa nijako zvlášť nelíšia od ľudí z nášho okolia, napriek tomu sú svojím spôsobom kúzelní. Nájdeme tu starostu Taylora Dooseho posadnutého skrášľovaním mesta a usporadúvaním najrôznejších slávností, roztomilo zvláštneho Kirka, večnú umelkyňu slečnu Patty, výškovo extrémne rozdielny pár Babette a Moreyho, kórejskú rockerku Lane Kimovú so šialene pobožnou matkou, sympatického majiteľa bistra s najlepšou kávou Luka Danesa a predovšetkým Lorelai a Rory Gilmorové. Lorelai Victoria Gilmorová prišla do Stars Hollow keď mala šestnásť a práve utiekla od svojich rodičov Emily a Richarda aj so svojou malou dcérkou Lorelai Leigh, ktorej nikto nepovie inak ako Rory. Pod svoje krídla si ich vtedy vzala majiteľka miestneho hotela... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie používateľa vydumnica k tomuto seriálu (12)

Stretnutie (2000) (S01E01) 

Gilmore Girls som mala kedysi veľmi rada, ale myslím si, že som nevidela všetky série. Rozhodla som sa teda teraz po rokoch si ho znovu pozrieť🙂 teraz už z inej perspektívy. Vtedy som bola vekovo bližšie k Rory, teraz už k Lorelai a mám už tiež deti, takže toto bude taký môj nový pohľad na Gilmore Girls. Úvodná znelka "Where You Lead" by Carole King je jedna z najlepších👍. Lorelai: "She can finally go to Harvard like she always wanted and get the education I never got and get to do all the things I never got to do and I can resent her for it and we can finally have a normal mother-daughter relationship". ()

Zabi ma (2000) (S01E03) 

Už si nepamätám, či Michel bude aj v ďalších sériach (dúfam že nie). Neviem, či tu má s tým francúzskym prízvukom pôsobiť vtipne alebo vtipne celkovo, no podľa mňa kazí seriál alebo aspoň tie prvé dojmy z neho, pôsobí nesympaticky, ba až otravne! Ešte dobre, že je len vedľajšia postava. A inak, dostala som chuť na cheeseburger :-). ()

Lovci jeleňov (2000) (S01E04) 

Lorelai: I hate when I'm an Idiot and I don't know it!  Celkovo fajn a aj dostatočne vtipná epizóda s množstvom trefných hlášok. Vedľajšia línia so Sookie a jej rizotom nudila. Lorelai: Hey, let's get Ice Cream! I'm bored. Rory: Mom, I'm studying. Lorelai: I'm talking Ice Cream! Can't you take a break? Rory: I can't right now.  Lorelai: Okay, when? Rory: Are you 4? Lorelai: No! I'm hungry! Naj scénka: Lorelai na rodičovskom :-). ()

Škoricov kar (2000) (S01E05) 

Najlepšia scénka: Lorelai a Max (Scott Cohen) v kaviarni, kde predstierajú, že sa stretli náhodou a zvažujú, či by mali ísť na ozajstné rande. Najhoršia scénka: Mačkin pohreb (názov tejto epizódy), really?!!! ()

Veľa kriku pre bozk (2000) (S01E07) 

Kiss and Tell je zatiaľ prvá epizóda, ktorej musím udeliť plný počet. Bolo to tak neskutočne vtipné, toľko som sa nasmiala😄 a zároveň to bolo celé také sweet a to doslova. Pizza & popcorn, candy, peanut butter, chocolate & cake a jeden obyčajne neobyčajný filmový večer u Gilmore Girls😉, na ktorý je pozvaný aj jeden špeciálny hosť. Aká náhoda, aj ja mám v pláne pozrieť si v najbližších dňoch film Willy Wonka & the Chocolate Factory!! Tu by som fakt ani nevedela vybrať najlepšiu scénku. Bonusom sú dekorácie Autumn festivalu. Minule som akurát čítala, že Gilmore Girls je perfektný seriál na jeseň🍁🍂. ()

Láska, vojna a sneh (2000) (S01E08) 

❄...alebo Walking in the Snow😉❄. Ďalšia veľmi fajn epizódka. GILMORE GIRLS je asi najviac cozy seriál, aký poznám :-) a okrem toho aj ja rovnako ako Lorelai milujem sneh🙂. ()

Roryin školský ples (2000) (S01E09) 

Z nejakého dôvodu som si myslela, že táto epizóda bude vianočná a schválne som na ňu niekoľko týždňov čakala🙈 no a nebola, až tá po nej. Tie toľko ospevované handmade šaty Rory sa mi nepáčili. A ešte taká zaujímavosť a zároveň chybička, v decembri je o pol 6 ráno predsa ešte tma a okrem toho, kto by tak skoro prichádzal do tanečného štúdia?!! Lorelai a Emily tu majú ale pekné spoločné scénky (pozreté 14.12.2023). ()

O odpúšťaní (2000) (S01E10) 

No a konečne tá dlho očakávaná vianočná epizódka, ktorá mohla byť ešte vianočnejšia😉. Až niekde uprostred prvej série mi došlo, že Kelly Bishop (Emily) som už dávno predtým videla v Hriešnom tanci. Hriešny tanec som videla nespočetne veľakrát, preto ma to prekvapilo, že som na to neprišla hneď. Ale naspäť k seriálu. Kde sa podel Max? Lorelai mu nezavolala ani v predošlej epizóde, keď mala problém s chrbticou a ani v tejto, keď sa jej otec ocitol v nemocnici. Ale je tu Luke a jeho cool Santa Burger👍(pozreté 14.12.2023). ()

Klebetná Paris (2001) (S01E11) 

Prečo Paris Is Burning? Ja by som dala skôr "Lorelai Can't Decide". Mám Lorelai ako postavu rada, ale v tejto epizóde sa správa nepochopiteľne, sama nevie, čo chce...A inak, ten, kto písal obsah k tejto epizóde, ju očividne nevidel, mladík😁 a s dívkou😁. ()

Dvojité rande (2001) (S01E12) 

V dnešnej dobe by Lorelai mala určite doma nejaký extra špeciálny kávovar🙂. Od Double Date som čakala viac, minimálne viac humoru. A koho by to zaujímalo, Lauren Graham meria 1,75m, keďže tu ju niekto nazval príliš vysokou. Chýbali Emily s Richardom. ()

Súvisiace novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (viac)

Gilmorova děvčata se vrací

Gilmorova děvčata se vrací

31.01.2016

Říjnové zvěsti se potvrdily! Netflix opravdu koupil práva na Gilmorova děvčata a chystá pokračování, ve kterém se vrátí většina stěžejních hrdinů. Účast v dalších epizodách potvrdili Lauren Graham … (viac)

Statham a Law jako zábavní špióni

Statham a Law jako zábavní špióni

11.03.2014

Komediální hvězda Melissy McCarthy stoupá dál. Sookie z Gilmorových děvčat se nedávno mihla ve Čtyřicítce na krku nebo Pařbě na třetí, její kariéru ale nakoply především dva velké komediální hity.… (viac)

Reklama

Reklama