Reklama

Reklama

VOD (1)

James Clayton (Colin Farrell) je jedným z nových adeptov CIA v tajnom školiacom a výcvikovom stredisku, v kruhoch CIA prezývanom Farma. Vzbudí pozornosť inštruktora Waltera Burkea (Al Pacino), ktorý sa mu venuje, pomôže mu zvládať ťažký výcvik a postupovať hore. Vzápätí Claytona poveria špeciálnou úlohou, a to odhaliť nepriateľského agenta, ktorý pôsobil na Farme a infiltroval sieť. Spočiatku Clayton považuje svoj vstup do CIA za príjemnú a vzrušujúcu alternatívu k bežnému životu. Zaľúbi sa do svojej spolužiačky Layly (Bridget Moynahanová), postupne sa od Burkea učí všetkým tajomstvám ich nevšedného remesla, aby sa vzápätí ujal svojho prvého skutočného zadania. Pri pátraní po agentovi, ktorý infiltroval sieť CIA, si môže Clayton overiť platnosť starých maxím všetkých tajných služieb „Never nikomu“ a „Nič nie je také, ako vyzerá“... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (294)

Filmpub.cz (Petr Čihula)

"Test nemá po tematické, vizuální, ani herecké stránce naprosto žádný faktický problém. Je to perfektně zvládnuté řemeslo, zároveň však smutná ukázka toho, kam se lze dostat s nedostatečnou scénaristickou přípravou. V tomto směru totiž vypadá jako systematické vykrádání žánrových bratří a neustálá…"

Filmweb.cz (Kateřina Grosmanová)

"Test bych bez okolků vyhlásila největší podpásovkou roku. Ne proto, že si hraje na něco, čím ve skutečnosti není. Tenhle titul mu uděluji proto, že jen málokterý film mě dokázal na začátku tak moc zaujmout, aby mě záhy srazil na kolena nejen razantní změnou žánru, potažmo tématu, ale především…" viac

Kinema.sk (Marek Vojtko)

"Jediný problém spočíva, ako som už naznačil, v konečnej pointe. Divák zhýčkaný prekvapivými zvratmi, rozhodne nebude koncom prekvapený, rovnako ako každý všímavý divák alebo každý, kto videl trailer. Farma tak rázom stráca veľa zo svojich ťažko zarobených pozitív a zredukuje sa na priemerný…" viac

Tiscali.cz (Petr Horký)

"Test chvílemi působí jako typický film o elitním výcviku. Nudit se u něho nebudete, neboť jednotlivé zkoušky agentů-adeptů mají vždy překvapivou pointu, která posune děj o kousek blíž k jádru spiknutí. Kamera zkušeného Stuarta Dryburgha neustále krouží kolem scény a vyvolává v divákovi pocit napětí…"

Reklama

Reklama