Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keď vydavateľa Willa Randalla (Jack Nicholson) pohrýzol vlk, určite neočakával, že sa z neho stane vlkolak! Ibaže zakrátko po uhryznutí mu na tých najneočakávanejších miestach začne bujnieť ochlpenie a i jeho čuch sa neuveriteľne zostrí – vďaka čomu odhalí neveru svojej manželky Charlotte (Kate Nelligan) s ambicióznym kolegom Stewartom Swintonom (James Spader), ktorý sa už dlhší čas snaží nahradiť ho vo funkcii! Will sa s ňou rozíde a začne sa zaujímať o pôvabnú Lauru Aldenovú (Michelle Pfeiffer), dcéru svojho bezcharakterného šéfa Raymonda (Christopher Plummer). Po prvej spoločnej noci, plnej nekontrolovateľnej túžby a vášne, sa zmätený Will prebudí uprostred lesa – celý zakrvavený... (TV Dajto)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (370)

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Vlka radím k priemerným dielam inak vynikajúceho režiséra z mojej Top 10 - Mikea Nicholsa. Dôvodov je niekoľko. Predovšetkým neobľubujem horory ako žáner. Pocit radostného vzrušenia spojený so strachom z videného je mimo môjho chápania. Druhým dôvodom je nosnosť témy. Premena človeka na vlka neponúka dostatok variácií, ktoré by naplnili dvojhodinový film. Dokonca som ani príliš neobdivoval šikovnosť maskérov, pretože spraviť vlka z Nicholsona nevyžaduje veľké umenie. Nepopieram, že film je nadpriemerný, ale jedno jeho zhliadnutie bohato stačí. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Jack Nicholson je proste zárukou úspechu. Pán herec najvyšších kvalít, ktorý dokáže presvedčivo stvárniť rebelského pacienta na psychiatrii (Prelet nad kukučím hniezdom), vraždiaceho maniaka so sekerou (Osvietenie), nevrlého starého mládenca (Lepšie to už nebude), Batmanovho protivníka (Batman 1), prezidenta USA (Mars útočí), penziovaného detektíva (Prísaha) a dokonca aj vlkodlaka (Vlk). Dobrý herecký výkon podala tu i Michelle Pfeiffer. Tento netradičný horror o vlkodlakoch iste poteší nie len fanúšikov tohto žánru. **** ()

Reklama

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Hneď začiatočná scenéria hor do ktorej sa miesila E.Morriconeho hudba bola parádne temno strašidelne efektné.Druha vec ktorá ma fascinovala je herecké obsadenie,ktoré bolo bravúrne vybraté či vynikajúce duo Nicholson-Pfeiffer ale aj ostatné vedľajšie postavy boli dokonalé ako Spader,Plummer,Jenkins a iný.A premena človeka na vlka tu bola ukázaná jedinečne.Slušná atmosféra,každou ďalšou scénkou stúpajúce napätie a veľmi dobre spracovaný príbeh.A nemôžem zabudnúť na neskutočne parádnu Morriconeho hudbu.Len film má par nudnejších pasáži a len preto nedám plný počet. ()

kingik 

všetky recenzie používateľa

Tedy žádná sláva. Tohle je přesně ten druh hororu, který mě nijak výrazně nezasáhl. K dispozici byli zajímaví herci, ale dohromady nepředvedli nic tak výjimečného, ale na vině je především necitlivá režie Mikea Nicholse, kterému se nepodařilo za celou dobu navodit hororovou atmosféru, a je dost znát, že to není žádný hororový specialista. A tak se film tak nějak nesnesitelně vlekl a ožíval ve scénách, kdy za úplňku Jack Nicholson absolvoval svou proměnu a ulovil i nějakou tu srnku v lese, pak zase nuda, a zase ta obvyklá proměna. A takhle se to střídalo, až do celkem ucházejícího finále, ale ani na okamžik to nebyl horor, ale film o chlápkovi, co se proměňuje ve vlkodlaka. 60% ()

Madison 

všetky recenzie používateľa

Predovšetkým sa musím priznať, že pri sledovaní tohto filmu som si automaticky v mysli vybavila dva filmy, ktoré mi po obsahovej stránke aspoň nepatrným náznakom prípominali Vlka. MUCHA(1986) spracovala podobnú tématiku o človekovi, ktorý získava nadprirodzené schopnosti, dokrášlenú pútavou fantasy a nevyhnutným hororovým aspektom. DRACULA(1992) je okrem príjemného hororového mrazenia obsiahnutý aj krehkou romantikou a zároveň vizuálnosťou, ktorá mi okamžite vyrazila dych. A VLK? Nechcem byť zbytočne náročná a odsudzovať filmy, ktoré trošičku vybočili od zaužívanej a zaručenej cesty k režisérskemu úspechu, ale prečo nemohol Vlk disponovať aspoň zlomkom kúzla, ktoré by ma dostalo do sveta plného "neuskutočniteľna"? Tri hviezdičky za excelentného Jacka Nicholsona, vábivú a hypnotickú hudbu Ennia Morriconeho a zaujímavý námet, z ktorého sa, mimochodom, mohlo vyžmýkať podstatne viac. ()

Galéria (78)

Zaujímavosti (18)

  • Christopher Plummer (Raymond Alden) přiznal, že při natáčení se tak vžil do role, že při jedné scéně doopravdy udeřil Michelle Pfeiffer (Laura Alden) místo toho, aby to jen předstíral. (HappySmile)
  • Přestože je celý film o vlkodlakovi, toto slovo v něm není ani jednou řečeno. (HappySmile)

Reklama

Reklama