Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keď vydavateľa Willa Randalla (Jack Nicholson) pohrýzol vlk, určite neočakával, že sa z neho stane vlkolak! Ibaže zakrátko po uhryznutí mu na tých najneočakávanejších miestach začne bujnieť ochlpenie a i jeho čuch sa neuveriteľne zostrí – vďaka čomu odhalí neveru svojej manželky Charlotte (Kate Nelligan) s ambicióznym kolegom Stewartom Swintonom (James Spader), ktorý sa už dlhší čas snaží nahradiť ho vo funkcii! Will sa s ňou rozíde a začne sa zaujímať o pôvabnú Lauru Aldenovú (Michelle Pfeiffer), dcéru svojho bezcharakterného šéfa Raymonda (Christopher Plummer). Po prvej spoločnej noci, plnej nekontrolovateľnej túžby a vášne, sa zmätený Will prebudí uprostred lesa – celý zakrvavený... (TV Dajto)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (370)

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Taký film s Nicholsonom, ktorý svojimi rečami dokáže opantať nejedného diváka, mňa to však nezobralo a ako horor to u mňa tiež nebolo dobré, skôr to bol romantický film. Vlkodlačia klasika, ktorá si ma nepáčila. Pre mňa to nebolo nič moc a ťažko sa mi to rozoberá, keď ma to nezaujalo, neopantalo. Možno som teraz cynik, ale ak to nie je môj obľúbený žáner, tak by ma to malo zaujať, aby som tomu dal lepšie hodnotenie a to sa nestalo. Pre mňa dlhý film, ktorý prebehol bez toho, aby som si na konci povedal aspoň, že to bolo v pohode. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Neskutočne podmanivý horrorový thriller, s nadupanou atmosférou romantickej drámy, v ktorom hrá prím ústredné duo Nicholson-Pfeiffer. Príbeh sa zahráva s myšlienkou, že premena človeka na vlkodlaka nemusí byť prioritne prekliatím a hrdinom nebude tentokrát typická strana dobra. Dej je navyše zaujímavo zakomponovaný do prostredia vydavateľstva, romantická línia je natoľko prirodzená, že absolútne nezasahuje do stupňovania napätia. Nečakajte však prvoplánové ľakačky a nezmyselné vyvražďovačky. Toto je horror s atmosférou, ktorýsi kladie za prioritu obsahovú stránku. 90%. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

„Neveselé vyhliadky.“ V prvej polovici 90. rokov Hollywood ovládla chuť na úrovni (kvalitná produkcia, renomovaný režisér, vysoký rozpočet, slávni herci, sústredenie sa skôr na atmosféru, než gore) adaptovať kultové hororové monštrá. Coppola režíroval DRACULU a produkoval FRANKENSTEINA, Neil Jordan s Tomom Cruiseom urobil INTERVIEW S UPÍROM a rada prišla aj na vlkolaka. Toho sa chopil uznávaný „vážny“ režisér Mike Nichols (Oscar za ABSOLVENTA). Dostal k dispozícii poriadny rozpočet, vynikajúceho maskéra Ricka Bakera (KVÍLENIE VLKOLAKOV, AMERICKÝ VLKOLAK V LONDÝNE, HARRY A HENDERSONOVCI) a uznávané herecké obsadenie v čele s démonickým Jackom Nicholsonom a Michelle Pfeiffer. Je svieže vidieť v horore namiesto nezaujímavých puberťákov prepracované postavy dospelých mužov a žien. Výsledok kazí snáď iba štandardnejší scenár, občas používajúci klišé (vo finálnom súboji hrdina zloducha len prizabije, otočí sa mu chrbtom a odchádza, zlosyn zoberie posledné zvyšky síl – a záhradné nožnice – a vrhne sa na nepriateľa od chrbta). I tak je to ale kvalita s prepracovanými podpornými rolami (Richard Jenkins, Ron Rifkin, Om Puri, Christopher Plummer, James Spader), dobrou atmosférou, vtipnými hláškami („Si famózny.“, „Značkujem si teritórium.“), sviežim nápadom čo najviac „zrealističniť“ vyložene žánrovú záležitosť, pôsobivými scénami (srna) a detailmi (pohyby vlkolakov, ich masky...). Mimochodom, súdiac z jednej scénky, Michelle Pfeiffer na koni jazdí jednoducho príšerne. O milión kíl ťažší Arnold Schwarzenegger to v BARBAROCH CONANOCH zvládal stokrát lepšie. ()

dopitak 

všetky recenzie používateľa

Líbilo, tajemné, stylové, fémka fatálka Pfeiferka, nepřehnané triky, lety jak v Opičím králi, výborný dabing Švehlíka, Urbánka, Čárové a Tondy Navrátila. A i hudba a kamera kvalitní. Tyhle devadesátkové mysteriozní scifíčka (myšleno že se k nám dostaly v první půlce devadesátek) měly něco do sebe, Batman, Flash.... ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Vlka radím k priemerným dielam inak vynikajúceho režiséra z mojej Top 10 - Mikea Nicholsa. Dôvodov je niekoľko. Predovšetkým neobľubujem horory ako žáner. Pocit radostného vzrušenia spojený so strachom z videného je mimo môjho chápania. Druhým dôvodom je nosnosť témy. Premena človeka na vlka neponúka dostatok variácií, ktoré by naplnili dvojhodinový film. Dokonca som ani príliš neobdivoval šikovnosť maskérov, pretože spraviť vlka z Nicholsona nevyžaduje veľké umenie. Nepopieram, že film je nadpriemerný, ale jedno jeho zhliadnutie bohato stačí. ()

Galéria (78)

Zaujímavosti (18)

  • Christopher Plummer (Raymond Alden) přiznal, že při natáčení se tak vžil do role, že při jedné scéně doopravdy udeřil Michelle Pfeiffer (Laura Alden) místo toho, aby to jen předstíral. (HappySmile)
  • Mia Farrow byla navržena do role Charlotte Randallové. Společnost ale váhala, protože Mia byla v té době dost kontroverzní, a tak musel režisér Mike Nichols dost bojovat, aby ji studio obsadilo. Mia musela přistoupit na srážku z platu, ale nakonec si ve filmu stejně nezahrála kvůli problémům s rozvrhem. (HappySmile)
  • Přestože je celý film o vlkodlakovi, toto slovo v něm není ani jednou řečeno. (HappySmile)

Reklama

Reklama