Reklama

Reklama

Gróf Monte Christo

(seriál)
  • Česko Hrabě Monte Cristo (viac)
Francúzsko / Nemecko / Taliansko, 1998, 6 h (Minutáž: 90 min)

Réžia:

Josée Dayan

Predloha:

Alexandre Dumas st. (kniha)

Scenár:

Didier Decoin

Kamera:

Willy Stassen

Hudba:

Bruno Coulais

Hrajú:

Gérard Depardieu, Ornella Muti, Jean Rochefort, Pierre Arditi, Stanislas Merhar, Julie Depardieu, Florence Darel, Michel Aumont, Hélène Vincent (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(4)

Obsahy(1)

Novšia verzia svetoznámeho románu Alexandra Dumasa "Gróf Monte Cristo". Je to príbeh zrady a pomsty, príbeh plný napätia a dobrodružstva, ale aj romantiky a nezištného priateľstva ako protipól chamtivosti, podlosti a zrady. V hlavných úlohach sa nám predstavia Gérard Depardieu a Ornella Mutiová a ich deti Guillaume Depardieu a Naike Rivelli, ktoré hrajú Edmonda Dantesa a jeho veľkú lásku Mercedes v mladosti. Producenti filmu zverili réžiu známej režisérke Josée Dayanovej, ktorá režírovala napríklad aj seriál "Rieka nádeje". (RTVS)

(viac)

Recenzie (203)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Či sa to podobá na knižnú predlohu alebo nie neriešim. Dôležité je, že príbeh tak ako tu bol predostretý dával hlavu aj pätu, pomsta zaujímavá a rovnako aj emotívna. Nehovorím, občas mi to prišlo zbytočne zložité a človek si musel dobre všímať postavy aby si ich zapamätal, no prípadné nedostatky vyvažuje pekná výprava, dobová atmosféra (aj keď miestami to budilo inscenačný dojem) a najmä fantastické herecké výkony. Dvojici Gérard Depardieu a Ornelle Muti to spolu veľmi pristane ako koniec koncov už veľmi dávno potvrdili filmom Posledná žena (1976) - ale to bola iná šálka kávy samozrejme. Inak len tak na okraj, pre mňa je Ornella Muti tá najkrajšia žena aká kedy chodila po tejto planéte a tu jej to neskutočne pristalo. Nadpriemer. 75/100 ()

Piri 

všetky recenzie používateľa

Legendárny a epický štvordielny film. Veľmi dobre sa dopĺňa s filmom s Richardom Chamberlainom z roku 1975, ktorý sa viac venoval úvodu - väzneniu a úteku Dantesa. Naopak, tento film sa viac venuje samotnej pomste Monte Crista. Lepšieho herca som si ani nevedel predstaviť v tejto roli ako Depardieuho, aj keď fyzicky bol na vychudnutého trestanca až príliš vykŕmený ;) Bezpochyby jedna z najsilnejších scén je príchod princeznej Haydee a konfrontácia s Morcerfom, samozrejme vo francúzskom znení. Slovenský dabing je výborný, Ján Kroner je skutočne najlepšou voľbou na Depardieuho. ()

Reklama

Gemini 

všetky recenzie používateľa

Neuvěřitelné se stalo skutkem, na něčem se s Gloinovým synem přece jen shodnu:)) Narozdíl od předchozích je "Depardieuovské" zpracování Dumasova románu především výbornou studií pomsty, na jejímž zpracování se, pro potěchu divákova oka i ucha, věru nešetřilo. Depardieu u mě osobně aspiruje na nejlepšího Edmonda Dantese, a to na úkor Jeana Maraise... ()

Dragonlanc 

všetky recenzie používateľa

Jedna z najhorších adaptácií Grófa Monte Christa a Depardieu ako absolútne najhorší predstaviteľ Edmunda Dantésa. Nie že by sa nesnažil a alebo že by hral zle, ale obsadiť tlstého Depardieua s raťafákom ako nosorožec do úlohy štíhleho, pekného, jemného a charizmatického grófa Monte Christa, ktorý svojou charizmou očaril všetkých, tak to bola totálna kravina, rovnaká, ako chcieť aby slon tancoval viedenský valčík ... A pri tom sladko ružovom závere, ktorý sa hodí maximálne tak do nejakej venezuelskej alebo argentínskej telenovely, kedy starý tlstý a škaredý Depardieu šantil vo vlnách so starou zvráskavenou Ornellou Muti ako nejaký blázniví teenageri, vtedy som myslel, že sa asi povraciam. ()

Padme_Anakin 

všetky recenzie používateľa

Zdařilé zpracování literární klasiky, opáčko bylo v mém případě nutné, viděla jsem tuto sérii kdysi dávno... Celý ten herecký ansámbl byl skvělý, stejně tak byl báječný nápad obsadit děti herců hlavních postav do jejich mladších verzí.. Ze začátku jsem se potýkala s tím, že mi Gérard Depardieu nepasoval do podvyživeného vězně, ale nakonec to se mnou uhrál velmi dobře.. Líbil se mi pochopitelně Bertuccio (Sergio Rubini) a musím zmínit Ornellu Mutiovou, na ni se hodně dobře kouká.. Jen ten upravený závěr byl trochu jako pěst na oko.. Nicméně výprava, kostýmy, hudba a celková atmosféra - to vše je krásné.. ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (2)

  • Gérard Depardieu si v této minisérii zahrál po boku svých dvou dětí Julie a Guillauma. (Salgafo)

Reklama

Reklama