Reklama

Reklama

Epizódy(13)

Dobrodružný seriál. Na 49. stupni severnej šírky a 19. stupni a piatich minútach východnej dĺžky, prihodilo sa čosi nevídané... Na 49.stupni severnej šírky, 19.stupni a piatich minútach východnej dĺžky, presne v Čabovciach, prihodilo sa jedného dňa čosi nevídané. Všetko sa to začalo na začiatku prázdnin. Slavo Kompiš a Karol Čutka, zásobený klobásami, chlebom a čajom od starej mamy, vybrali sa podvečer strážiť Kozmolom. Miesto, kde mali spolu s ostatnými z partie klubovňu. Ako si tak vykračujú, zbadajú čosi zvláštne. Po hladine jazera kráča dievčatko a okolo hlavy sa jej trblieta svetlo. Uplynie iba niekoľko hodín a z udalosti sa medzi deťmi stane senzácia. To neznáme dievča má meno Majka a pochádza z planéty vzdialenej príliš ďaleko na to, aby si to človek dokázal predstaviť. Podstatné je však to, že pre Majku nie je problém dokázať všetky veci, po ktorých deti túžia najviac zo všetkého. Majka vie totiž obchádzať zákony gravitácie a tak sa chlapcom čoraz bližšie približuje sen o tom, že raz na svojej plechovej lodi poletia z Tatier až do ďalekej Prahy. Majka sa však musí naučiť ostatným zákonom medzi ľuďmi. Aj keď sú prázdniny, teraz sa musí veľa učiť... (STV)

(viac)

Recenzie (121)

nobodyx 

všetky recenzie používateľa

Hezká oddechovka je tenhle seriál o dobrodružstvích party dětí, které mají u jezírka ve starém kamenolomu svojí boudu a tam si hrají a plánují, že se stanou kosmonauty a také svádí boje se sousední partou pomocí drnové munice. V seriálu je pro děti správné tajemno, dobrodružno i humor. Viděl jsem tenhle seriál, když jsem byl kluk a nyní jsem se díval se svýma dětma, seriál se mi líbil tehdy a nyní se líbí i mým dětem, se kterýma jsem se znovu podíval taky.- / na okraj : nechápu jak může někdo do komentáře k dětskému seriálu psát o politice, jako nějaký Mr.Apache. Ježišmarja co je na dětské seriálu politického? Někteří komentující zde na CSFD vidí politiku i v tom že Freda mravenec má rudý šátek. Co by na to asi řekl Chocholoušek?Je to směšné, trapné a smutné zároveň/ - Pokud si někdo nevšiml, tak tenhle seriál je o partě dětí, která si hraje. Tehdy a naštěstí i dnes si ještě děti hrají a nesedí jen u počítače, aby z toho pak byly pidlovoké, ale s pomocí fantazie se stávají kosmonauty, mořeplavci, lovci. Zrovna dnes těm našim děláme indiánské týpí a budou si hrát na indiány. ()

Pepeto 

všetky recenzie používateľa

Keď tu čítam, ako niektorí magori politizujú nad týmto seriálom, tak sa musím pousmiať...bola to komédia pre deti, ktorá vznikla v určitom čase a v určitom režime, za pár korún, tak ako všetko ostatné...žiadny kult bolševimu tu nevidím...a keď to niektorí, vyslovene vymletí idioti porovnávajú so súčasnou amero sci-fi kultúrou................................ ()

Reklama

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Nič v zlom, ale toto je podľa mňa riadna blbosť. Z toho, čo som mal možnosť vidieť, mi bolo hneď jasné, že to mohli natočiť iba za socializmu, pretože tá doba z toho priam srší. Nenachádzam pochopenie pre to socialistické chápanie budúcnosti a vesmíru a už vôbec nie, to stvárnenie pre deti. Nebavilo ma to, ale chápem, že v časoch, keď toho veľa nebolo, bola aj toto zábava pre mnohých ľudí a majú na to sentimentálne spomienky. ()

MrBrightside

všetky recenzie používateľa

Kedže sci-fi mám rada, možno by sa mi to bolo páčilo... ak by som sa narodila o takých 20-30 rokov skôr. Pravdou je, že aj ako malá som tento seriál neznášala, a to aj napriek ockovej snahe presvedčiť ma, že je super. Holt, minula som sa dobou. Radšej to nechám bez hodnotenia, mrzelo by ma označiť seriál detstva mojich rodičov ako odpad. ()

Joski 

všetky recenzie používateľa

Tejto "totalitnej" sci-fi kultovke sa proste nedá oddolať. Samozrejme, že som pamätník ktorého Majka z Gurunu trošku pošahala. Ale napriek režimu, v ktorom tento seriál vznikol som vďačný STV tvorbe pre deti, ktorá dávala oveľa väčší priestor fantázii, ako dnešné povrchné a gýčom prešpikované 3D disneyovky! Škoda, že zanikli aj nezabudnuteľné prázdninové vysielania pre deti "KOTÚČE DM". Ktoré som dokázal sledovať každé jarné prázdniny 3x po sebe podľa jednotlivých krajov... Preto nechápem ako sa dokáže niekto pohoršovať nad podobnou produkciou... Výber hercov, prostredie vysokých tatier, legendárna hudba - nehovoriac o úvodnej znelke "Poletíme do rakety" :-) Čo si možno želať pre "Vesmír očami detí"? Z nostalgie je to pre mňa osobne hodnotnou spomienkou na detstvo a dávam plný počet 100% ()

Galéria (5)

Zaujímavosti (18)

  • Po premiére seriálu sa konala tlačová konferencia, ktorá sa opakovala v polhodinových intervaloch asi pätnásťkrát za sebou, lebo fanúšikovia sa nezmestili do veľkej kinosály. (Raccoon.city)
  • Matej Landl (Karol) paralelne nakrúcal aj seriál Rachotilkovia (1977), čo bolo pre neho časovo dosť náročné. (Raccoon.city)
  • Nakrúcanie začalo koncom februára 1977 a trvalo 104 filmovacích dní. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama