Reklama

Reklama

Nikita Chruščov - červený cár

(TV film)
  • Česko Nikita Chruščov: Rudý car (viac)

VOD (1)

Obsahy(1)

Dlhé roky bol oddaným prívržencom politiky Josipa Visarionoviča Stalina. Napokon to bol však on, Nikita Chruščov, ktorý ukončil najtemnejšiu éru totalitnej diktatúry v dejinách Sovietskeho zväzu - éru stalinizmu. Chruščov bol však zároveň pokračovateľom politiky Studenej vojny a počas jeho vlády priviedol svet na pokraj jadrového konfliktu. Bol zodpovedný za stavbu berlínskeho múru i za vojenské potlačenie maďarského povstania v roku 1956. Bol však zároveň prvým povojnovým poslom politiky uvoľnenia a budovania dôvery. (RTVS)

(viac)

Recenzie (8)

Hanys_ 

všetky recenzie používateľa

Chruščov je strašně zajímavá postava. Pořád nevím jestli ho spíš mám stavět mezi ty kladné postavy historie nebo mezi záporné, a tenhle dokument mi to rozhodování moc neulehčuje. Jinak rozhodně výživných 50 minut. Plno archivních záběrů plus rozhovory s Nikitovým synem Sergejem. 7.5/10 ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

"Jedna z vecí, ktorá umožňovala Chruščovovi hrať pred Stalinom hlupáka bol fakt, že tým hlupákom naozaj bol." Krásna charakteristika muža, ktorý na sklonku svojho života povedal: "Moje ruky sú až po lakte od krvi." Tento dokument veľmi dobre zobrazuje jedného muža, ktorý pokračoval v diele Lenina a Stalina. Hoci je v porovnaní s nimi braný za umiernenejšieho, málokto bol Stalinovi tak verný, ako on samotný. Keď mal v tridsiatych rokoch od fúzatého satana nariadené zabiť 7000-8 000 nepriateľov ľudu za deň, on požiadal o zvýšenie kvóty na 17 000. Aj vďaka tomu sa plešatý riťolez dostal až na najvyšší piedestál moci. ()

ghatos 

všetky recenzie používateľa

Výbušný, srdečný, zábavný a hlavně pravověrný komunista, nikoliv Stalinista. Dokument vtahující reflektující ostré hrany konfliktu v Berlíně nebo na Kubě. Sovětský styl je stále stejný... vyhrotit a zastrašit, na druhou stranu takhle taktika má silný zpětný kontraproduktivní ráz. 77%. ()

Galéria (2)

Reklama

Reklama