Reklama

Reklama

Dobrodružstvá Sherlocka Holmesa

(seriál)
  • Československo Z archivu Sherlocka Holmese (viac)

VOD (1)

Série(2) / Epizódy(13)

Obsahy(1)

Klasický televízny seriál v hlavnej úlohe s Jeremy Brettom, Davidom Burkom a Edwardom Hardwickom, je úspešnou adaptáciou pôvodných poviedok a noviel Sira Arthura Conana Doyla o Sherlockovi Holmesovi. Sherlock Holmes a doktor John Watson riešia 36 rôznych prípadov ako napríklad aj prípad Škandálu v Čechách, Modrého drahokamu, Nezvestnej šľachtičnej i Záhady údolia Boscomb. (STV)

(viac)

Recenzie používateľa lemonova k tomuto seriálu (3)

Dobrodružstvá Sherlocka Holmesa (1984) 

Uvedomila som si, že zatiaľ čo očarenie Benedictom Cumberbatchom a jeho partiou bolo iba dočasné (za čo si môžu sami ;)), očarenie Jeremym Brettom a jeho partiou je trvalé. Škoda, že v posledných sériách tvorcovia experimentovali s réžiou a nezachovali tú pôvodnú "romantickú vecnosť".. Moje najmilšie časti: 1. Spolok ryšavcov, 2. Cirkevná škola, 3. Krvavá bučina, 4. Modrý drahokam, 5. Strieborný ohnivák, 6. Druhá škvrna, 7. Škvrnitá páska. P.S. je to naozaj výnimočné, lebo obvykle český dabing milujem, ale v tomto prípade: kto počul dabing slovenský, tomu český jednoducho stačiť nebude. Matej Landl aj Dušan Jamrich sú dokonalí.. ()

Modrý drahokam (1984) (S01E07) 

Ďaľšia z vtipných častí (tie mám najradšej) brilantne postavená na jednej veľkej náhode ;) ()

Spolok ryšavcov (1985) (S02E05) 

Milujem Sherlockove epizódy, ktoré sú vtipné. Táto je tak vtipná, že v nej humor zatieni aj detektívnu rovinu príbehu. Tak, ako herectvo Rogera Hammonda výnimočne zatieňuje úžasného Jeremyho Bretta. Púšťala som si ju stále dokola a nevedela som sa prestať smiať :))) Táto epizóda patrí do mojej TOP5. ()

Reklama

Reklama