Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bauhuas nebol len obyčajnou školou, ale inštitúciou, ktorá priniesla revolučné zmeny vo výtvarnom umení, architektúre a dizajne. Film inšpirovaný skutočným príbehom nemeckej dizajnérky Almy Siedhoff-Buscherovej rozpráva príbeh mladej nadanej ženy, ktorá sníva o tom, že sa stane umelkyňou. Jej konzervatívni rodičia však majú o jej budúcnosti inú predstavu a chcú predovšetkým, aby bola dobrou manželkou a matkou. Keď zistia, že sa tajne prihlásila na Bauhaus, vyhodia ju z domu... (RTVS)

(viac)

Recenzie (5)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Podobne, ako v seriáli o Bauhause, aj tu mi chýba niečo viac. Je tu jasný feministický prvok, ukazovanie nejakej novej kultúry, ako niečoho výnimočného, historické paralely sú znázornené len tak skoro okrajovo. Ani sympatie tu z mojej strany vôbec neboli - avantgarda sa tu prejavuje uvoľnenou morálkou a divnými dielami, ktoré sa často za umenie ani nemôžu považovať, jedine pod vplyvom istých húb neskorého zberu. ()

radektejkal 

všetky recenzie používateľa

Povídání pro povídání, obrázek pro obrázky, životopis jako popis, příběh v zajetí funkčnosti, tedy strohost, suchost a cudnost, jak to prosazoval Walter Gropius. Umění se ale sotva dá podřídit funkci; pravdu měl Paul, když mluvil, že nemyslí na umění, ani na řemeslo, ale na průmysl. Architektura a design jsou, pokud umění, pak ta nejpokleslejší a tento film se k nim rád řadí. No a co zůstalo z Bauhausu? - Váš specialista pro dílnu, dům a zahradu! ()

Reklama

PTuranyi 

všetky recenzie používateľa

Veľmi dobrá zmes osobnej životopisnej drámy Lotte Brendel, historického filmu s romantickou linkou. Napriek televíznemu rozpočtu je produkcia výborná, so zmyslom pre detail a dramatický moment. Herci svoje postavy zvládajú veľmi dobre. 70% ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Šak ako zaujímavá história, kde sa z polobláznov a inej spodiny stala vychýrená škola. Ale ozaj, koho to zaujíma? Umelcov, architektov, mňa nie. Ani čo sa reálií týka mi to veľa nedalo, keďže politika je zobrazená tendenčne a bez kontextu. 1 z 5 ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (6)

  • Film dostal zmiešané až negatívne recenzie. Hannah Pilarczyk v Spiegel Online hovorí, že film „podkopáva svoj vlastný cieľ kvôli všetkému gýču a pseudofeminizmu: vytvoriť primeraný pamätník ženám v Bauhause a tento gýčový imperatív má tu obzvlášť perfídnu kvalitu." (Arsenal83)
  • Do produkcie bol zapojený aj český Mia Film. (Arsenal83)
  • Film bol uvedený na nemeckom kanáli Das Erste 13. februára 2019 v rámci tematického večera na oslavu 100. narodenín Bauhausu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama