Reklama

Reklama

Akty X

(seriál)
  • Česko Akta X (viac)
Trailer
Dráma / Horor / Thriller / Mysteriózny / Sci-Fi / Komédia
USA / Kanada, (1993–2018), 162 h 42 min (Minutáž: 42–86 min)

Tvorcovia:

Chris Carter

Hudba:

Mark Snow

Hrajú:

Gillian Anderson, David Duchovny, Mitch Pileggi, Robert Patrick, Annabeth Gish, William B. Davis, Tom Braidwood, Bruce Harwood, Dean Haglund, Nicholas Lea (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(11) / Epizódy(217)

Pravda je tam venku a agenti FBI po ní v tomto fenomenálním sci-fi seriálu pátrají a pokoušejí se vysvětlit zdánlivě nevysvětlitelné. Jejich podivné případy se týkají sledování UFO, setkání s mimozemšťany a únosů… a prakticky všeho paranormálního. (Disney+)

Recenzie používateľa MM_Ramone k tomuto seriálu (3)

Akty X (1993) 

Pravda je tam vonku... a mladý workholik, agent FBI, Fox Mulder je jej na stope. Po boku mu vždy stojí, mierne skeptická, naoko chladná, kolegyňa Dana Scullyová. „Akty X“ - napínavý, mysteriózny, sci fi seriál z produkcie americkej spoločnosti Fox. Bolo natočených deväť sérií; celkove 202 dielov. Tento úspešný titul sa vysielal počas rokov 1993 až 2002, čo z neho robí jeden z najdlhšie bežiacích televíznych seriálov v USA. V roku 1998 bol natočený aj celovečerný kinofilm. **** ()

Hnízdo (1993) (S01E03) 

V roku 1993 sa začal vysielať americký mysteriózny televízny seriál "Akty X" (The X-Files). Počas deviatich rokov bolo vyprodukovaných deväť sérií, ktoré spolu obsahujú dvestodva častí. Tretia epizóda z prvej série nesie názov "Hniezdo" (Squeeze). Televíznu premiéru mala dvadsiateho štvrtého septembra roku 1993. Agent Fox Mulder a agentka Dana Scullyová vyšetrujú v meste Baltimore v štáte Maryland brutálnu vraždu bohatého podnikateľa George Ushera. Je neobvyklá tým, že vrah mu vybral a odniesol jeho pečeň. Počas vyšetrovania zistia, že rovnaké vraždy, pri ktorých bola obetiam vyjmutá pečeň, sa stali aj v rokoch 1903, 1933 a 1963. Nadobudnú podozrenie, že ich má na svedomí ten istý páchateľ. Neznáma forma života, nebezpečná bytosť, ktorá ku svojmu dlhovekému prežitiu potrebuje raz za tridsať rokov skonzumovať ľudskú pečeň. ***** ()

Jak duch ukradl Vánoce (1998) (S06E06) 

V roku 1993 sa začal vysielať americký mysteriózny televízny seriál "Akty X" (The X-Files). Počas deviatich rokov bolo vyprodukovaných deväť sérií, ktoré spolu obsahujú dvestodva častí. Šiesta epizóda zo šiestej série nesie názov "Ako duchovia ukradli Vianoce" (How the Ghosts Stole Christmas). Televíznu premiéru mala trinásteho decembra roku 1998. Štedrý večer strávia agenti Fox Mulder a Diana Scullyová v štáte Maryland v starom opustenom dome, kde si v roku 1917 vzali život dvaja mladí milenci. V následujúcich rokoch tam došlo ku ďalším sebevraždám. Veľká gotická vila, uprostred noci, počas silnej búrky, hromy, blesky. Parádna starosvetská horrorová atmosféra. Odľahčená komorná psycho duchárska epizóda je vianočný darček pre verných fanúšikov seriálu "Akty X". ***** ()

Súvisiace novinky

Dočkají se Akta X rebootu?

Dočkají se Akta X rebootu?

30.03.2023

Jestli je pravda skutečně tam venku, mají se fanoušci seriálových Akta X zřejmě na co těšit. Tvůrce Chris Carter teď totiž v nedávném podcastu naznačil, že se režisér a scenárista Ryan Coogler (Creed… (viac)

Nový seriál Vince Gilligana našel domov

Nový seriál Vince Gilligana našel domov

25.09.2022

Vince Gilligan už by nemusel do konce života nic dělat a jeho místo na seriálovém výslunní by mu stejnak nikdo nevzal. Po kritických i diváckých hitech Breaking Bad a Better Call Saul je zkrátka… (viac)

Josh Brolin vs. nečekaná návštěva

Josh Brolin vs. nečekaná návštěva

28.02.2020

Herec Josh Brolin (Avengers: Endgame) se upsal hlavní roli a taky produkci nového seriálu pro Amazon Outer Range. Na projektu se podílí taky Brad Pitt (12 let v řetězech) a děj se bude točit kolem… (viac)

Gillian Anderson jako britská premiérka

Gillian Anderson jako britská premiérka

23.01.2019

Herečka Gillian Anderson známá z kultovního seriálu Akta X nebo televizního Hannibala, byla obsazena do role Margaret Thatcherové ve čtvrté řadě oceňovaného dramatu The Crown. Třetí a čtvrtá řada… (viac)

Reklama

Reklama