Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hoci správ o blížiacom sa konci vojny rýchlo pribúda, v tábore mobilnej poľnej nemocnice 4077 má personál plné ruky práce - s utečencami, vojnovými zajatcami a ranenými vojakmi, ktorých je veľké množstvo. Hawkeye sa po smrti svojho priateľa nervovo zrútil a bol poslaný na psychiatriu, kde sa mu snaží pomôcť Dr. Sidney Freedman. Aj ostatní majú v posledných dňoch vojny plno starostí. B.J. je odhodlaný vrátiť sa späť tak, aby stihol narodeniny svojej dcéry, Klinger si robí starosti so Soon-Lee, ktorá sa pokúša nájsť svojich rodičov. Život tábora navyše naruší tank, ktorý vrazí do tábora a zničí napoly postavenú latrínu. Preto si musí ísť Charles uľaviť do lesa a vďaka tomu narazí na skupinu čínskych hudobníkov, ktorých zavedie do tábora. Vzápätí je nemocnica kvôli tanku ostreľovaná nepriateľským delostrelectvom. Otec Mulcahy je pri obetavom zákroku otrasený blízkym výbuchom a ohluchne. Zatiaľ čo Charles zoznamuje čínskych hudobníkov s Mozartom, vracia sa k jednotke Hawkeye a Klinger požiada o ruku Soon-Lee, ktorá jeho ponuku rada prijme. A potom to príde. Vojna končí. V tábore sa oslavuje a všetci hovoria o tom čo budú robiť až sa vrátia domov. Plukovník Potter sa teší, že sa po odchode do výslužby stane vidieckym doktorom, Charles sa chystá nastúpiť do nemocnice v Bostone, Klinger chce zostať v Kórei, len Hawkeye uvažuje o tom, že nastúpiť na chirurgiu vo veľkej nemocnici, po čom vždy túžil, možno nebude tým pravým... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (212)

anli 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Celovečerní film,zakončující jeden z nejlepších seriálů všech dob.A to bez debaty.A čas ukázal,jaká je to pravda.Pořád a stále,i tolik let po jeho vzniku se na to koukáme pořád a znovu a pořád a znovu nás příběhy mobilní armádní chirurgické nemocnice číslo 4077 baví,dojímají a rozesmívají.Není to ani jinak u tohohle velkého finále,kde tvůrci pochopili,že v nejlepším je dobré přestat(kéž by tohle motto bylo akceptováno i dnes tvůrci seriálů).Ano,je tu trochu vidět nevyváženost v dějové přímce a tempu vyprávění,což je pochopitelně dáno jednak vyčerpáním látky,vztahů a vtipů,ale taky únavou všech zúčastněných.Dvanáct let se natáčelo a dvanáct let to bylo na vrcholu oblíbenosti a sledovanosti.Zdá se to až neuvěřitelné,ale je to tak.Právě proto je to takový fenomén.V porovnání s celým seriálem je tenhle zakončující film méně vtipný,nehýří tolika nápady a je samozřejmě a logicky smutný.Všechny postavy jsem si natolik oblíbil,že se s nim chci setkávat pořád a pravidelně a protože žiju v době,v jaké žiju,tak to naštěstí není problém.Dávám 90% a nashledanou!!! ()

CGP 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Ale Pohrobku, za prvé se ten seriál stal legendou, za druhé myslíš si snad, že po X letech společně strávených ve válce si všichni řeknou jen:"Tak čau, dík a naneviděnou"? Ne, jakkoli se nám to mohlo zdát emotivně přemrštěné, myslím si, že to bylo adekvátní tomu, co očekávali diváci, a hlavně tomu, jak by to asi bylo v reálu. ()

Reklama

asirtes 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Film s najfantastickejšou možnou predohrou tvorivo naskladanou 106 a pol hodinami nepretržitého humoru, ľudskosti, malých aj veľkých zlostí aj radostí, ale aj osobných tragédií s tou najväčšou - masovou - na pozadí. To samo o sebe silne dojíma. O to silnejšie, že v závere tvorcovia nepoľavili a napísali a zohrali pre nás nádherný, zároveň intímny aj veľkolepý The end. Goodbye Howkeye. ()

tranquill 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

"A je to tady, tohleto je zvuk míru!" Ano, je to celovečerní nostalgické rozloučení se seriálem. A také s válkou. S válkou, která je nesmyslná ve své podstatě a je těžké její útrapy překonat, nejen po fyzické, ale především po psychické stránce. Proto zde asi převládá antimilitaristická dramatičnost místo vtipu, nadhledu a černého humoru, které jsme si dosyta dopřávali během seriálu. Ale bez nich by se asi naši hrdinové tohoto závěru nedočkali... ()

ApsidalTill 

všetky recenzie používateľa

Musel som na konci utierať slzy. Nie snáď len preto, že seriál skončil ale predovšetkým pre fakt, že tým skončila jedna obrovská a nenapodobiteľná originalita, za ktorú som vďačný a rád, že som žil v dobe kedy bola pre nás dostupná. Každá z hlavných postáv my od seriálu prirástla natoľko ku srdcu, že poznám všetky dôležité repliky a dokonca, som sa pristihol, že parafrázujem Aldu v dosť častých rozhovoroch na humornej vlne. Natoľko ma kult M.A.S.H zasiahol a v takej istej miere aj zničil, pri odlete vážky nad nápisom z kamenia na konci. Nechcem vedieť koľko hercov už zomrelo, pre mňa sú večný!!! ()

Galéria (8)

Zaujímavosti (28)

  • V době natáčení posledního dílu vypukl rozsáhlý požár v horách v Santa Monice. Zkušení filmaři si však zachovali chladnou hlavu a požár jednoduše do závěrečného dílu zakomponovali. (HappySmile)
  • Tank, který se v tomto díle objeví, je Cadillac M24 Chaffee z roku 1944, avšak tank s kterým „Hawkeye“ (Alan Alda) vyjede z úkrytu a odveze ho na skládku, je Ford M4A3(75) Sherman. (Maulincio)
  • Tři minuty po skončení závěrečného dílu stoupl odběr vody v New Yorku o 1 350 000 000 litrů. Vědci to vysvětlili tím, že většina lidí počkala na konec a poté odešla na záchod. (JayCZ)

Reklama

Reklama