Reklama

Reklama

Pach krve

  • USA Wrong Turn (viac)
Trailer 1

Partia kamarátov prichádza do Apalačských vrchov, aby sa v miestnych lesoch odreagovali. Po príchode na miesto sa dostanú do konfliktu s miestnymi, ale neprikladajú tomuto incidentu žiadnu váhu. Situácia sa ale zhorší, keď sa v miestnych lesoch stratia a jeden z nich príde o život. Ani len netušia, že práve vkročili na miesto obývané tajomným spolkom nazývaným Nadácia, ktorý z nečakaných návštevníkov nemá vôbec radosť. (Marceloo)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (261)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Presne takto sa píli konár pod vlastným zadkom. Nechápem, čo si “McElroy” sľuboval od toho, keď svoj ďalší hororový zárez opätovne pomenoval podľa svojho predchádzajúceho, veľmi úspešného snímku z 2003, no toto mu deti dávnej generácie (+expert), ktoré sa nebudú vedieť odosobniť, zrátajú tak, že bude trvať ďalších 18 rokov, aby natočil ďalší “Wrong Turn”, vďaka ktorému by si napravil svoju reputáciu (a treba dodať - tak mu treba!). Stručne a v skratke: “Wrong Turn” okamihovo (teda terazky) zarobí na základe titulu, ktorý “zneužil”, no do budúcna, sa to (pravdepodobne) tvorcom nijak nevyplatí, ľudia im to zrátajú. Čo sa v rámci žánru týka, toto je až na jadro, ktoré prezradilo podstatu, či samotnú myšlienkovú absurditu, celkom obstojne spracovaný hixploitation, ktorého sledovanie na jeden krát nijak extra neurazí. Medzi 2-tri, ani o milimeter viac či menej. Ja sa prikloním k dvom, lebo gore scén mohlo a malo byť rozhodne viac, ako bolo divákovi pôvodne dopriate. Príležitostí bolo určite viac než dosť. P.S.: začína sa “maratón” hororov ❤️🤗❤️ ()

Asia_Power 

všetky recenzie používateľa

Když sem zjistila, že bude další díl této série, tak mě napadlo, že už mě to nemá čím překvapit a zase se budu chlámat u céčkového hororu, jelikož od jedničky šla kvalita rapidně do prdele. No a hned začátek mě vyděsil a už sem si říkala, že tvůrci zvolili fakt Wrong Turn a odbočili z hrbolatý silnice na cestu plnou sraček. Proč? Mno...Jak už sem X krát uvedla, sem 99% lesba, jako bonus žlutá a jako extra bonus mám bílého přítele (to je to 1% co mi sere statistiku plnohodnotné lesby), takže jestli by někdo mohl nahlas hulákat za práva menšin ať už sexuálních bo barevných, tak sem to rozhodně já. ALE nejsem 3,14ča (kdo neumí matiku - čti "píča") a celej ten sluníčkářskej svět plnej pochopení pro vegany, homosexualitu, menšiny, transgendery, muže co se cítí být ženou a ženy, co se cítí být mužem (Jdi do prdele Ellen Page, Elliote Ti nikdy neřeknu) mě kolosanálně sere. No a aby filmaři to měli u všech těchto uplakaných píčusů v cajku, tak je naserou do filmu, aby byl klid. Chci tím říct jedno jediný - Jedete s kamarádama na výlet a je vás šest. Jak velká pravděpodobnost je, že v tom autě budete v následujícím složení - Dva teplouši z Indie bo odkud, běloška spící s černochem a bílá holka spící s bílým klukem, kde největší kokot z party je...chvilka napětí...právě ten bílej hetero? Hádám, že ta šance je kurva malá. Nu tady ale přesně tuto skvadru máme a po sračce s Theronovou (Nesmrtelní) tu je tedy další film, kterej se snaží nevynechat nikoho. Vlastně moment...Vynechali nás !! Asiaty !! A proč? Spráávně, jelikož my jsme asi ta poslední "menšina" (však je nás jen třetina zeměkoule, no nejsme "menšina" jak kráva?) který je totálně u prdele celý tohle moderní hnutí, kdy největší zkurvysyn a skoro až hrdelní zločin je být bílým heterákem. Nu, díky Buddhovi, to je jediná věc, která mě na filmu srala. Jinak to tvůrci vzali do pazour velmi svěže, nově a hlavně zajímavě. Děj se mi líbil, scenérie prima a cool, herci vůbec nebyli špatní a celkovej nápad a finální finále taky bezva. Top scéna - Slepci ve tmě. Tak se těším až příště zase někdo zahne vedle páč po jedničce je toto, za mě, nejlepší díl série. ()

Reklama

silentname 

všetky recenzie používateľa

Neviem kedy som si naposledy tak veľmi nebol istý svojimi pocitmi, než pri tomto filme. Je pravda, že s pôvodnou sériou to nemá podľa mňa skoro vôbec nič. Leda by sme sa pozreli na jeden konkrétny aspekt filmu, ktorý ale zase nechcem spoilovať. Skúsim teda napísať svoje dojmy a možno sa konečne rozhodnem, či prevažujú viac pozitíva alebo negatíva. Poďme sa najprv pozrieť na tie plusy. Je pravda, že "Wrong Turn" má niekoľko skvelých nápadov. Ako napríklad práve "The Foundation", ktorí žijú v horách a podľa svojho kódexu. A musím povedať, že rozhodne nejednali s našimi hrdinami v rukavičkách. Je zaujímavé vidieť čo sa s našimi hrdinami stalo, keď Stan pôjde hľadať svoju dcéru, pasce sú celkom šikovné a film vie byť na svojich momentoch veľmi znepokojivý. Najsilnejšia scénka je pre mňa asi počas úteku z tábora, kde budú prechádzať tmavým koridorom. Tam som skutočne ostal silne znepokojený. Uznávam. A je fajn, že tentokrát možno uvidíme aj viac mentalitu občanov mestečka, z ktorého naši hrdinovia vyrazia. Myslím si, že o "Foundation" sa toho ale dalo povedať predsa len o niečo viac. Mínusy filmu sú najmä počas prvej polovice, kde musíme tráviť čas s našimi hrdinami. Problém je, že sú to len postavy, ktoré budeme musieť vidieť umrieť a tým pádom sa o nich moc nezaujímame. A Adam je skutočne poriadne otravný. Okrem toho si myslím, že keby sa film sústredil na tie elementy, ktoré boli zaujímavejšie, tak možno mohol byť aj o niečo kratší a vylepšiť svoje tempo. Tiež je pravda, že jedna z postáv je tu celkom slušný pokrytec. Najmä keď sa objaví vo filme ešte na posledných pár minút. Nemôžem ho nazvať inak než pokrytcom. A keď to uvidíte, pochopíte. Plus je tu ešte aj jedna úplne zbytočná odbočka, kde budú naši hrdinovia hľadať jednu zo svojich kamarátok, lebo sa nie je schopná im ozvať, keď na ňu volajú. A dokopy to len podnieti k niečomu, čo možno nemuselo nastať. Pre mňa je film mix zaujímavého a nie veľmi zaujímavého. A áno, možno by som si trošku prial, aby to malo aj niečo spoločné s pôvodnou sériou, no je fajn, že tvorcovia tomu chcú dať niečo nové. A keď sa na to pozriem ako film sám o sebe, tak má svoje zaujímavé momentky, ktoré stoja za to a Charlotte Vega tu skutočne urobila maximum. Takže nakoniec filmu udelím pozitívnejší rating. Moje posledné slovo. Hodnotenie: C+ ()

rollman1 

všetky recenzie používateľa

Tak já budu tentokrát trošku přísnější. Je fakt, že se od začátku počítalo, že to bude reboot a kanibalové se jaksi nedostaví. Takže tohle mi na snímku nevadilo. Každopádně jsem trošku zklamán. První polovina byla za mě plná palba. Scéna s valícím se kmenem patří už teď mezi kultovní a celkově to mělo tu správnou atmosféru. Pak se to ale zvrtlo do něčeho, co mi úplně nesedlo a i když to bylo celkem krvavé, tak jsem čekal malinko více řezničiny. Příběhově ok, ale klidně se to mohlo víc rozvést. Takže za mě čistý průměr, který určitě neurazí, ale ambice si myslím byly mnohem větší. Rozhodně si to ale nezaslouží odpad. Psychor by se měl jít léčit a koukat na dramata o tureckých doktorech. Takže krásných 60% ()

Dale 

všetky recenzie používateľa

Séria Wrong Turn bola od prvej časti podpriemernou vyvražďovačkou a od štvrtej časti dementnosťou na Ntu, ktorá sa už každou ďalšou časťou nemala z toho dna kam pozviechať. Takže je fajn, že tomu tvorcovia nasadili nový smer, aj keď opäť ide len o podobnú podpriemernú vyvražďovačku, ako boli prvé 3 časti. Samotný nápad o spoločenstve lesných ľudí, ktorí si v kľude žijú 160 rokov mimo pozornosť bežných ľudí je na prvý pohľad celkom originálny, no na druhý až tak nie. Má to až príliš veľa logických dier. Len na začiatok, koľko generácií by trvalo, než by sa z pôvodne 12 rodín začali medzi sebou množiť blízki príbuzní? Výsledok toho by bol viac podobný pôvodnému Wrong Turn. Pokiaľ ide o skupinku turistov, veľmi slabučký casting, kde nie je žiadna postava, ktorá by dokázala vzbudiť divákove sympatie a ktorej by mohol fandiť. Navyše je chovanie celej skupinky typicky predvídateľné a dementné, takže sa len celý film tešíte, ako to ktorá z tých postáv schytá. Škoda, že tie lesné pasce nie sú originálnejšie a tak poteší aspoň pár gore efektov. A trošku zvláštne vidieť po dlhom čase Matthew Modina. Riadne nám obelel tento lámač ženských sŕdc v rokoch 80-tych a 90-tych, ale vďaka nemu aspoň jedna sympatická postava v tomto filme. ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (10)

  • První film Wrong Turn natočený ve Spojených státech. Díly 1, 2 a 4 se natáčely v Kanadě a díly 3, 5 a 6 v Bulharsku. (LUKICKK)
  • Filmovalo sa v meste Cincinnati a štátnom parku Hocking Hills v americkom štáte Ohio. Natáčacie obdobie trvalo od 9. septembra do 2. novembra 2019. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama