Reklama

Reklama

Pach krve

  • USA Wrong Turn (viac)
Trailer 1

Partia kamarátov prichádza do Apalačských vrchov, aby sa v miestnych lesoch odreagovali. Po príchode na miesto sa dostanú do konfliktu s miestnymi, ale neprikladajú tomuto incidentu žiadnu váhu. Situácia sa ale zhorší, keď sa v miestnych lesoch stratia a jeden z nich príde o život. Ani len netušia, že práve vkročili na miesto obývané tajomným spolkom nazývaným Nadácia, ktorý z nečakaných návštevníkov nemá vôbec radosť. (Marceloo)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (261)

tron 

všetky recenzie používateľa

Prvý Pach krvi je môj obľúbený horor a hoci väčšina nasledujúcich sequelov (a prequelov) bola zlá, veľmi zlá alebo príšerná, napriek tomu som sa na sedmičku tešil. Ale je to vôbec sedmička? Napriek názvu (a Appalačskej ceste) sa naskytá opatrná odpoveď „nie, nie je“. Nebudem spoilerovať, ale toto mi fakt nepripadá nielenže ako sequel, ale ani reboot, ale skôr ako lesný krvák, ktorému z nejakého dôvodu dali taký názov, aký dali. Prvé, čo ma zaskočilo, bola dvojhodinová dĺžka. Najskôr som nevedel, prečo k niečomu takému muselo dôjsť, ale potom som pochopil – ten film nepozostáva z jedného scenára, ale minimálne z troch. A každý je o dosť iný, čiže spolu to pokope viac nesedí, než sedí. Postavy sú veľmi nesympatické, nepríjemné a hysterické, čo je v horore vždy zle, lebo hrdinom by ste mali držať palce a nie im priať smrť. Dobrou správou je, že prvých 45 minút je to príjemne realistické a pracuje s náznakmi. Pozitívne vnímam aj účasť Matthewa Moddinea, drsné lesné pasce a asi dve tri naturalistické úmrtia. Avšak ako sa postupne začne tajomstvo hory odhaľovať, začína sa na sebe kopiť jeden bizarný zvrat za druhým až do kuriózneho finále. Nebudem spoilerovať, ale nový Wrong Turn je skôr folk horor (!), než klasický exploitation/hixploitation. Problém je v tom, že postupne na seba vŕši natoľko absurdné, za pačesy pritiahnuté zvraty, že ku koncu už len bezmocne krútite hlavou. ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Značka Wrong Turn pro mě ztratila kouzlo po třetím díle, takže na další přírustek jsem pohlížel s nedůvěrou, ale nakonec u mě převládá spokojenost. Z původní série si film vlastně bere jen název, ale jinak si tahle lesní řežba jede po vlastní ose. Předně je tu samotná charakteristika nebezpečí, které číhá v lesích. To mě mile překvapilo a částečně připomnělo ne úplně povedený seriál Outsiders. Klan záporáků, dají-li se tak nazvat, měl něco do sebe a to ztvárněním samotné komunity počínaje a loveckými maskami konče. Přes zdánlivě dlouhou stopáž si film drží i docela slušné tempo a překvapilo i obsazení s perfektní Charlotte Vegou na čele. Asi nejsilnějším okamžikem je pak ztvárnění vidláckého vězení. Takhle nějak by mohlo vypadat Peklo. Naopak to hapruje co se gore týče a samotného mordování. Je tu sice pár slušných momentů a zejména ten první s valícím se kmenem měl moc hezký konec. Ale jinak se tu vraždí a mrzačí mimo záběr, což je u podobných filmů faux pas. Nicméně třeba se to v druhém díle, kterému bych se vůbec nebránil, zlepší. 80% ()

Reklama

Kudly4 

všetky recenzie používateľa

Mutantí rodinka mi bude hodně chybět, ale chápu, že tvůrci chtěli odbočit o trošku více. Je to určitě kvalitnější než předchozích pět dílů (první WT, už nebude překonán), ale já raději brutální béčka, plné nahoty a Gore. Brutální to naštěstí je i zde, ještě aby ne, kdyby tu nebylo Gore, tak to rovnou spláchnu odpadem (top scény - kláda, trest smrti). Obsazení mi celkem vadilo - dva teplouši, černo bílý pár, klasický pár, soucit k postávám skoro žádný. Druhá polovina alias Divoké kmeny, mě už docela nudila, ta délka je šílená, nebo aspoň mi to tak přišlo. Finále "doma" bylo parádní. Jako fanda Wrong Turn série, je pro mě tento Reboot spíše ale zklamáním. Předešlé díly, mám občas chuť si někdy zopakovat, u tohoto mám teď pocit, že už po druhé vidět nikdy nechci. (694. hodnocení) ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Scenárista Alan B. McElroy sa po osemnástich rokoch vrátil ku tomu, čo v roku 2003 stvoril. Je to on kto odštartoval exploitation horrorovú sériu "Pach krvi" (Wrong Turn), ktorá sa dočkala ďalších piatich  pokračovaní. Dá sa povedať, že to s ňou išlo dole kopcom. Kvalita každným dielom klesala. A teraz zrazu prišlo toto. Siedma časť? No čo ja viem? Pán McElroy to pojal úplne inak ako sa to doposiaľ uberalo. Upustil od obvyklého, zaužívaného a už pravdupovediac aj nudného konceptu o zdegenerovaných, vraždiacich bratoch, na čele s hnusáckym psychošom Three Fingerom. Namiesto nich je tu celá sekta pohanských buranov, žijúcich v lesoch poblíž Appalačskej cesty, na ktorej uviazne partička mladých amerických liberálov. Stret ich navzájom odlišných svetov a hodnôt je vskutku dosť brutálny. *** ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Komentár k tomuto filmu nemožno začať inak ako gratuláciou najväčšiemu filmovému fanúšikovi pod Tatrami s ktorým sa poznám osobne a k tomu že sa práve týmto filmov úspešne prepracoval do prvej 50ky Slovákov, čo sa týka počtu hodnotení. Naše one time next time home office kino, kvôli tomu že Občan Bača stále šikanuje obyvateľov našej rodnej hrudy, dopadlo viac ako dobre. Takmer bez meškania sme sa do Wrong Turnu pustili vo vopred dohodnutom čase, aj s domácim kombom. Málokedy človek nájde toľko hejtu v komentároch na čsfd ako pri tomto filme. Užívatelia sa, tak ako spoločnosť, rozdelila na konzervatívcov a liberálov. Liberáli uvítali úplne nový koncept série, konzervatívci sú oprávnene sklamaní z toho že sa nedočkali rodinky úžasných pod ochranov Maynarda Odetsa (mnoho užívateľov by jeho meno asi z hlavy nevedelo). Ja sa zaradím niekam doprostred tejto debaty. Áno, so sériou Wrong Turn to má spoločný iba názov. Áno, pre ľudí ktorým horor príliš nevonia to muselo byť trápenie. Áno, sú momenty keď to bolo neskutočne zlé (súdny proces, rozhovor ocka s maminkou ako ide do sveta na vandrovku hľadať dcérenku bol asi tak prirodzený ako kozy Pamely Anderson v Baywatchi), na druhej strane s herným headsetom na ušiach sa objavili momenty (aj záverečná scéna) keď mi film vyvolal zimomriavky. Plusom je aj počet výstrelov z koltu Magnum, ktoré som starostlivo rátal (asi všetci okrem ocka), film mi však miestami až príliš pripomínal Midsommar (spracovaním, nie príbehom). Žeby liberálny mindfuck autorov s trendom meniť to čo naozaj bolo za niečo čo by sme chceli? Dvaja homosexuáli, ITéčkar, ochrankyňa prírody a pracovník neziskovky sa stretnú a...a to nie je začiatok vtipu, to je začiatok filmu. Ak by sa to nepýšilo značkov Wrong Turn možno by ma to oslovilo ešte viac, takto solídne 3*. Ak by mi však niekto takto skurvil Posledný dom naľavo či Deliverance tiež by som asi penil...Gratulujácia do susedného historického mestečka pod Tatrami, veru, čože je to päťdesiatka... ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (10)

  • Keď Jen (Charlotte Vega) povie svojmu otcovi (Matthew Modine), že filmová noc bude obsahovať film o „nenásytných kanibaloch“ a on odpovie „Zase?“, zjavne naráža na antagonistov predchádzajúcich šiestich filmov pred týmto reštartom. (Arsenal83)
  • Ačkoli se jedná o sedmý film Wrong Turn, jedná se o „restart“ série. (LUKICKK)

Reklama

Reklama