Reklama

Reklama

Odhalená historie - Série 2 (2020) (séria)


Švýcarsko a 2. sv. válka: Skutečně příklad neutrality? (S02E02)

(epizóda)
  • Francúzsko La Neutralité suisse, l'art de la prospérité

Obsahy(1)

Švýcarsko si během 2. sv. války zachovalo neutralitu tím, že dodržovalo nejzákladnější principy svobod, i když tyto ústupky ohrozily jeho vlastní čest. (Viasat)

Recenzie (2)

Marze 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Pro me neznama historie druhe svetove valky. Dokument popisuje, jak si Svycari uhajili nezavislost organizovanim obrany stazenim se do hor a poskytovani vyhod Hitlerovi  jako treba bezurocna miliardova pujcka, obchodovani, poskytnuti zeleznice k zasobovani nemecke armady v Italii proti spojencum. Ale treba i vyroba a prodej protileteckych zbrani Britum.Dokument je aktualni kvuli prave probihajici valce na Ukrajine. ()

janesX 

všetky recenzie používateľa

Po tom, čo si Švajčiarsko pred sedemsto rokmi so zbraňou v ruke odvážne vydobilo nezávislosť a začalo sa odpútavať od feudalizmu, aký bol ešte dlhé storočia všade inde v Európe, jeho ekonomika volne rástla a aby si tento trend udržala, vyhýbala sa všetkým vojnám všetkými možnými prostriedkami. Niekto by povedal, že aj za cenu pohŕdania. Tento dokument sa venuje tomu, ako sa Švajčiarsku podarilo ostať neutrálnym počas 2. sv. vojny a ako je možné, že aj keď bolo jeho územie doslova obkľúčené Osou, neutrpelo ani škrabanec a práve naopak, jeho veľké firmy prosperovali. Dokument sa snaží byť objektívny a len mierne kritický a "do tuhého" prejde až na samom konci, keď prezradí odhalenú a potvrdenú, teraz už nezatajitelnú závažnú skutočnosť Preto si to pozrite do konca. ()

Reklama

Galéria (5)

Reklama

Reklama