Reklama

Reklama

Chlapec

  • Česko The Boy (viac)
Trailer 4

Gréta je mladá Američanka, ktorá začne po svojom príchode do Anglicka pracovať ako pestúnka v odľahlej dedine. Po nástupe na nové pracovné miesto zistí, že osemročný chlapec, o ktorého sa má starať, je porcelánová bábika v životnej veľkosti. Jeho rodičia mu venujú rovnakú starostlivosť ako ich predchádzajúcemu živému synovi, ktorý pred dvadsiatimi rokmi zomrel, a s ktorého smrťou sa stále nemôžu vyrovnať. Rodičia pre Grétu pripravia zoznam činností, podľa ktorého sa má o chlapca-bábiku starať. Gréte je list spočiatku na smiech a robí si z prísných pravidiel srandu. Až po rade rušivých a nevysvetliteľných udalostí si s hrôzou uvedomí, že práca pestúnky v tejto rodine bude asi jej najhoršou nočnou morou. Zdá sa totiž, že bábika je živá! (Continental film)

(viac)

Videá (10)

Trailer 4

Recenzie (412)

Aluska88 

všetky recenzie používateľa

The Boy mě velmi mile překvapil. Výborná atmosféra, i sexica Lauren Cohan v hlavní roli. Ačkoliv se postupy snímek drží v zavedených žánrových kolejích, tak zároveň se jeho samotný příběh okolo "Chlapce" vyjímá. Přináší tak velmi zajímavé mysteriózní dílko s nečekanou a překvapivou pointou, která by mě v tomto žánru vůbec nenapadla. Líbí se mi, že The Boy není jen tuctový horor o vraždící panence ála Chucky, ale je chytrý a dobře propracovaný a s nápaditou myšlenkou. A hudba Beara McCrearyho je příjemnou třešničkou na dortu. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

║Rozpočet $10miliónov║Tržby USA $35,819,556║Tržby Celosvetovo $73,929,392▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,413,710║ Tržby za predaj DVD v USA $2,609,406║ celkom v medziach, podarený horor, na to aké kvázi horory v posledných rokoch vznikajú, horor si väčšinou udržiava dobrú dávku napätia, záver troška prekvapil aj keď to už začínalo ísť do tuctové sklzu nakoniec ako tak to ustáli, herecky fajn /60%/ ()

Reklama

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Žena prijme výhodnú prácu babysitterky a sťahuje sa z USA do odlahlého domu v Anglicku. Po prvom stretnutí s dieťaťom zisťuje, že majitelia majú radi humor, pretože jej predstavia bábiku. Lenže po malej chvíli zistí, že sa nejedná o vtip, ale jej noví zamestnávatelia naozaj používajú bábiku ako náhradu za dieťa, o ktoré prišli pred dvadsiatimi rokmi. Po ich odchode Greta urobí to, čo by urobil každý. Hodí bábiku do kúta a užíva si rozlahlý dom. Keď sa však v dome začnú diať čudné veci a bábika sa presúva bez príčiny z miesta na miesto, uvedomí si, že rodičia tejto bábiky nie sú úplní blázni. - Od The Boy som kvôli ratingu PG-13 a chvastaniu sa na internete tým, že má najstrašidelnejší trailer všetkých čias, neočakával vôbec nič. Meno režiséra tiež nepôsobí oslnivo, ale cením si ho za jeho snahu a neutíchajúci záujem o najlepší žáner. Preto ma tento horor velmi milo prekvapil. Má velmi zaujímavý námet a Brahms sa medzi hororovými loutkami (všetky slovenské ekvivalenty tohto slova sú totálne odporné) určite nestratí. Lauren Cohan, ktorú fanúšikovia hororu poznajú z The Walking Dead, je v hlavnej úlohe úplne perfektná. Dom je parádne rozlahlý a ideálny pre horor, ktorý sa snaží vybudovať strašidelnú atmosféru. Príbeh sa mi páčil, aj keď bol v niektorých miestach dosť prehladný. Záver mi vôbec nesadol, ale našťastie nebol nejaký rozťahaný, takže nestihol výraznejšie pokaziť môj výsledný dojem . Keby tento horor dostal do rúk kvalitný hororový režisér, určite by sa nachádzal v červenej farbe. Takto sa zaradí len medzi nadpriemerné horory posledných rokov, ale nestane sa nijako výrazným. + herec z The Canal + herečka z Wer ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Bell roste film od filmu. Tématicky se nejedná sice o nic překvapivého a vlastně ani zpracování není nijak neobvyklé, ale jednak se zadařilo s atmosférou starého sídla, našlo se pár napínavých chvilek a hlavně se povedl casting s víc než sympatickou Lauren Cohan. Její postava se navíc nechovala iracionálně a ve stresových situacích, světe div se, neječela jako když jí na vidle berou. A nakonec mě dostala i samotná pointa, kterou sice bylo možné vytušit, ale mě se to nepodařilo a díky bohům za to. Jen tak dál. 75% ()

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Objektivně spíše 3*, ale za konec musím jednu přihodit. Měl jsem obavy, že půjde o plagiát Chuckyho, naštěstí se ukázalo, že vše je trochu jinak. Jo, zpětně viděno, až tak originální námět není, ale skutečně jsem byl rád, že se nejednalo o klasický duchařský bubufilm. U těch se totiž člověk zkrátka nebojí. Takhle jsem měl nakonec pocit, že jsem v odlehlých končinách Midsomeru...a to se mi líbilo. ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (6)

  • Původně nesl film názvy In A Dark Place a The Inhabitant, ty ale byly změněny, jelikož se autorům nezdály vhodné. (hansel97)
  • Vo filme zaznejú dve skladby od nemeckého skladateľa Johannesa Brahmsa, ktorého meno nesie aj chlapec Brahms.
    Jedna z nich je Brahmsova "Uspávanka", ktorú hlavná hrdinka hrá na čembale. Druhá z nich je "Maďarský tanec č.5", ktorý hrala Košická štátna filharmónia. (syth108)

Reklama

Reklama