Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po odvrátení jednej možnej katastrofy prichádza Valery Legasov s ďalšími zisteniami. Jadro sa prepadá a mohlo by dôjsť k zamoreniu všetkých spodných vôd. Je teda nutné prísť s nápadom, ktorý by mal prepad jadra zastaviť. Medzitým sa Ulan Khomyuk snaží prísť na to, čo sa v Černobyle skutočne stalo. (Aktuality.sk)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (114)

Wiikii 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Ti horníci, byli jako Horst Fuchs, něčím Vás zaujmuli, ale přesto to byla přihlouplá podívaná, ty jejich charaktery na tu dobu a na ten režim, no nevim, nevim... Tento díl se motal kolem horníků co dělali slavný tunel pod 4. reaktorem, ale většina té hodiny vůbec o této práci nebyla, režisér dal přednost houpajícím klobáskám před důležitějšími fakty... škoda, tedy alespoň pro mě. .. Jinak třetí part je stále nadprůměr, ale už né tak chytlavý jako první hodinovka... ()

mira007 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Asi nejslabší díl - smyšlená postava běloruské vědkyně , která zosobňuje všechny vědce, kteří pátrali po příčinách výbuchu je nevěrohodná ( stihne toho nějak moc a je ve všech koutech SSSR ) a pacienti rozpadající se pod silou radioaktivity jsem málem nedal, nejslabší je scéna s horníky, kteří to "nandají" ministrovi ( to by je v SSSR spíš postříleli a našli další jinde ). Závěr už šlape jak má. ()

Reklama

megacik 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tretia časť nedosiahla kvality fenomenálnej druhej časti, ale to sa dalo čakať. Nechce sa mi veľmi rozpisovať, s čím všetkým som nebol spokojný, na počiatku to však bolo určite Politbyro, kde boli zdôraznené hlavne vedecké kapacity, a ostatní členovia- politické monštrá(generáli, tajomník KGB) s obrovskou mocou tu hrajú akoby len vedľajšiu a pomocnú úlohu, ledva dostanú slovo.... proste, čakal som väčšiu prezentáciu moci v tomto seriáli. Možno som čakal aj viac filmovej akcie v okolí Černobyľu, nie iba suchú prezentáciu výsledkov v Moskve, ktorú aj tak všetci poznajú, lebo všetci vedia, ako to prebiehalo, práve z historických dokumentov. A kde je propaganda? V tejto časti ani náznak...nedalo sa asi toľko vecí vtesnať do tak krátkej časti, ale dúfal som..... Keď bude seriál ukončený, pozriem si to celé ešte raz, a možno zmením názor. ()

Hookiuko

všetky recenzie používateľa

kym pri prvej casti som bol rozhodnuty dat 5*, pri druhej som bol na mensich pochybnostiach, pri tretej casti som uz na velmi vaznych pochybostiach... nejde o samotny film, ktory je mimochodom natoceny fakt skvele, o hereckych vykonoch ale aj detailoch, ako je oblecenie lekarov, ukazanie skutocnych efektov radiacie na ludske telo ani nehovorim, tie su vyslovene dokonale... ide skor o sposob, akym je film podany. O temu Cernobylskej havarie ale aj samotnej jadrovej fyziky sa zaujimam uz zhruba 8 rokov (diky Stalker...) a sceny, ako narukovanie banikov, neustale spehovanie, zatknutie doktorky (ktora mimochodom ani realne neexistovala) mi tu maximalne mozne nesedia, ba naopak, posobia mi ako utok na podvedomie divaka a ako nasilu dodane prvky, len aby sa opat mohlo poukazat na to, aki su ti komunisti vlastne zli, namysleni a neviem co vsetko... je to az prilis gycove. uz vidim, kolko sa zas najde po dopozerani serialu odbornikov na politiku v danom obdobi... Snad bude 4. cast v tomto ohlade lepsia Filmova stranka: 10/10 Pibehova stranka: 7/10 Historicka stranka: 2/10 (aj to, co bolo presne, bolo upravene aby vyhovovalo urcitej korektnosti) ()

Vämpiriüs 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

V tomto díle se nám obsluha elektrárny v nemocnici pomalu rozkládá přičemž musím ocenit maskéry, kteří si dali záležet. K rozkládající se obsluze pošleme běloruskou vědkyni aby je vyslechla a vše dopodrobna zapsala. Musím uznat, že si velmi dobře poradili s postavou běloruské vědkyně jelikož dle historie tato osoba neexistovala a vlastně sloučili do této jedné postavy více osob, které poukazovaly na konkrétní problémy a mýlky. ()

Galéria (66)

Zaujímavosti (6)

  • Epizoda názorně ukazuje působení radiace na lidské tělo (od malých příznaků, až po smrt). (Freddy22)
  • Ulana Chomjuk (Emily Watson) byla zavřena do skutečné cely používané KGB. Nachází se v někdejším vilniuském ústředí KGB, z něhož je nyní muzeum. V téže budově během nacistické okupace Litvy roku 1941 sídlilo Gestapo. (mikiqex)
  • 28 hasičů a pracovníků elektrárny nejvíce zasažených radiací a převezených na speciální oddělení 6. moskevské nemocnice, bylo pohřbeno na moskevském Mitínském hřbitově v severozápadním správním obvodu. Jejich těla byla vložena do igelitového obalu, pak do dřevěné rakve, poté do dalšího igelitového obalu a nakonec do svařené zinkové rakve, která byla navíc zalita betonem. I přes tato opatření je v místě uložení měřitelná zvýšená úroveň radiace. (mikiqex)

Reklama

Reklama