Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slušní chlapci - to sú Matthew McConaughey, Charlie Hunnam, Colin Farrell, Hugh Grant a ďalší. Dej sa točí okolo Američana Mickeyho Pearsona (McConaughey), ktorý si v Londýne vybudoval výnosné marihuanové impérium. Keď sa v podsvetí začne šuškať, že chce skončiť s biznisom a odísť z trhu, rozbehne sa kolotoč klamstiev, úplatkov, vydierania a zákerných podrazov, v ktorom chce každý zo zúčastnených získať čo najväčší podiel pre seba. (Forum Film SK)

(viac)

Videá (9)

Trailer 1

Recenzie (947)

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Guy Ritchie se vrací k žánru, který jej proslavil a servíruje ryzí krimi Gangsterku, která má asi nejblíže k Snatch. Film má velmi neortodoxní vyprávění příběhu a občas se to může zdát matoucí a především ze začátku jsem tomu příliš nemohl přijít na chuť, ale někde v polovině už jsem si film vychutnával delikátně a velké dík patří parádním hereckým výkonům. McConaughey a Hunham tradičně výborní, Hugh Grant zřejmě životní role a britský Nacker Collin Farrel si krade všechny scény pro sebe a trhá bránici! You Black cunt! That´s racist. It´s not. You are black and you are a cunt! That´s a fact! Krom hereckých výkonů film táhne nahoru i parádní černo-suchý Britský humor a nečekané zvraty v příběhu. Guy Ritche natočil hravou, stylovou, vtipnou a netradiční gangsterku a lidem se to bude líbit. Velké díky uživateli RUSSELL za odemčení hodnocení, protože čekat téměř měsíc bylo už na pováženou. 7.5/10. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Čo urobil?“ – „Nepodal mu ruku.“ Guy Ritchie je pre mňa v podstate anglický Tarantino. Paradoxne sa mi jeho prvé filmy až tak nepáčili, ale Kráľ Artuš a Rozhnevaný muž (a áno, azda i Aladin!) sú obrovské pecky. Gentlemani sa plnohodnotne do tejto silnej série môžu zaradiť. Hoci majú skoro dve hodiny a sú plní postáv, zvratov a skokov v čase a priestore, sú zároveň krásne prehľadní a svižní. Myslel som, že také zbesilé tempo snímke nemá šancu vydržať až do záverečných titulkov, ale som sa našťastie mýlil. Mýlil som sa i v tom, aké brutálne to bude. Predsa len, je to Guy Ritchie... Ale nie je to nijako výrazne explicitné (ak uvážime, že mohlo: prasa, rezanie pol kila mäsa atď.). Čo sa hercov týka, fakt neviem, či si to viac vychutnal Hugh Grant, Charlie Hunnam alebo Colin Farrell. Scenár neprestáva prekvapovať po celú dobu trvania; len čo som predpokladal, že viem, ako to dopadne... dopadlo to presne naopak. A hlášky a dialógy je fakt radosť počúvať („Mladší už nebudem. Skôr naopak.“). Mimoriadne originálny spôsob vydierania! ()

Reklama

Tosim 

všetky recenzie používateľa

Podle zdejšího hodnocení, které se mi jeví jako hrubě nadsazené, jsem čekal absolutní bombu, ale dostal klasický Ritchieho film o tu větších, tu menších podvodníčcích, ve kterém mě zaujali jen Matthew McConaghey, který s režisérem pracuje prvně a Hugh Grant, kterého jsem v pořádné roli už dlouho neviděl. ()

Big Bear 

všetky recenzie používateľa

Výborná záležitost! Krycí jméno UNCLE mne nadchlo a tak mi bylo jasné, že Guy Ritchie nabídne další porci super zábavy. Mimochodem se na UNCLE v jedné pasáži i vtipně odkáže. McConaughey byl boží, stejně tak bavil Farrell. Z koho jsem fakt nemohl byl Hugh Grant! Konečně opustil ty role romantických anglických seladonů a zahrál si v něčem pořádném! Film určitě povýšil i skvělý český dabing. Mimochodem příběh odráčkovi a lvovi fakt pobavil! :-). Takže já dávám ne za půl kila, ale za 5 kila masa a je mi jedno odkud! * * * * * ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Ďalší vybrúsený kúsok s dielne Guya Ritchieho. Priznám sa, že som sa v tom zo začiatku trošku strácal, Richtie a jeho šialený strih, preskakovanie zo scény do scény, z príbehu do príbehu, od postavy k postavy sa hneď s kraja ťažko vstrebáva, no časom, keď vám začne byť jasné o čo tu beží a kto je kto, to začne byť obzvlášť zaujímavé. Hlavne druhá polka ponúkne štýlové scény ako býva od Richieho zvykom, no aj gangsterský príbeh ma šmrnc a postavy majú taktiež výborne rozdané karty až do samotného konca, pretože až keď film skončí, až vtedy môžete mať istotu, kto s kým vymyl podlahu. 75% - 4* ()

Galéria (116)

Zaujímavosti (27)

  • Aby si Hugh Grant (Fletcher) vypomohl při svých dlouhých monolozích, napsal si pomocné lístky. V noci před natáčením avizovaných scén mu ale neznámí pachatelé vykradli auto a odnesli si i jeho "taháky", takže musel spoléhat na svou paměť. (TaNya_)
  • Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach vo Veľkej Británii, predovšetkým v metropole Londýn. Futbalový štadión, ktorý je zobrazený vo filme, je domovským stánkom miestneho Arsenalu FC. (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (viac)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (viac)

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

13.03.2022

Málokdy se stává, aby britský režisér Guy Ritchie (Rozhněvaný muž, Sherlock Holmes) oznamoval spin-off některého ze svých snímků, natož pak aby ho oznamoval takřka ihned po premiéře. Jenže svět… (viac)

Reklama

Reklama