Reklama

Reklama

Dokonalá lož

  • Česko Dokonalá lež (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Roy Coutnay je rodený podvodník a nechce uveriť tomu, koľké šťastie ho postrehlo, keď sa cez online zoznamku spozná s dobre situovanou vdovou Betty McLeishovou (Mirren). Tá ho vpúšťa nielen do svojho domu ale aj do svojho života. Roy je prekvapený sám zo seba, koľko starostlivosti venuje Betty. Všetko sa však môže zmeniť a z usadlého života sa môže razom ocitnúť na zradnom tenkom ľade. (Continental film)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (133)

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Príbeh v príbehu – miestami možno prekombinovaný, ale v konečnom dôsledku to má svoju logiku. Viem si predstaviť len málo horších vecí, keď niekto využije dobré srdce staršieho človeka. Hlavne vtedy, keď ten, kto to spraví, je taktiež v pokročilom veku. (A to je len jedna časť príbehu.) Aj z tohto pohľadu je film určitým „výukovým“ materiálom – ako niektoré veci nerobiť. Dvojica Helen Mirren a Ian McKellen stvárnia svoje postavy s veľkým prehľadom. Aj v takom pokročilom veku nás dokážu znova a znova presvedčiť o tom, že právom patria medzi ikonické herecké osobnosti Spojeného Kráľovstva. „Dokonalá lož“ nie je dokonalým filmom (má svoje menšie/mierne väčšie nedostatky), no vďaka zvolenej koncepcii a pohotovej hry hereckých legiend ho spíš radím do skupiny „nadpriemer“. Osobné hodnotenie: 81% (****) ()

terunka003 

všetky recenzie používateľa

Napínavé, zašmodrchané, příjemné, herecké obsazení. Naprosto pohodový film o dvou starších lidech, co hledají..něco. Děj byl napínavý, krásně zašmodrchaný, herecké obsazení skvělé. Po dlouhé době přijatelný a pohodový film na sobotní večer co nenudil a bavil. ..ta Helen to je stejně pěkná ženská.. ()

Reklama

silentname 

všetky recenzie používateľa

"The Good Liar" reálne žiadne výrazne prekvapenia nemá. Alebo svoje tvrdenie poupravím. Zaujímavé je rozuzlenie. Ku ktorému sa však nemáte žiadnu šancu logickým sledovaním deja dopracovať. Pretože žiadne signály tu reálne nie sú. Musíte si na neho počkať. Stačí aby ste si prečítali anotáciu a pochopíte akým smerom film pôjde. Takéto filmy vznikajú podľa určitých šablón. A tým pádom záver má najlepšie momentky filmu, no súčasne viete, že ten záver príde. Takže nebudem to ďalej rozvíjať, poďme si povedať o ostatných veciach v tomto filme. V prvom rade sú tu herecké výkony. Čo sa dá povedať o Ianovi McKellenovi a Helen Mirren? Obaja sú vynikajúci. Hrajú to veľmi presvedčivo. Osobne by som však povedal, že Mirren tu má ešte o niečo navrch. Miestami som si hovoril, že jej to skoro až verím. Skoro jej až verím tu veľkú naivitu, ktorou Betty oplýva. Ale ako som povedal, vieme ako to dopadne. Najzaujímavejšie časti sú pre mňa flashbacky. Pretože tam som nemal dôvod neveriť ich pravosti. Pôsobilo to veľmi skutočne. A potom je tu rozuzlenie celej tejto hry. A to je rozhodne najlepšia časť filmu. Keď si to celé dáte dokopy, všetko dáva oveľa lepší zmysel. Možno by ma to bavilo viac, keby sme to mohli vnútorne zistiť nejako inak než cez veľkú dávku expozície, no funguje to skvele. Zvyšok filmu je podľa mňa okey. Tie scénky majú ducha a atmosféru, no pre jednoznačnosť a priehľadnosť príbehu sa to nevie moc výraznejšie vybudovať. Takže sú to len scénky, ktoré idú za sebou. Myslím si, že ak si prečítate anotáciu a znie to ako film, ktorý sa vám bude páčiť, môžete byť s výsledkom spokojní. Je dostatočne zaujímavý a má dobré momentky. No ak máte pocit, že to nemá nič na ponúknutie, asi by som sa tu moc nezdržoval. Zhodnoťte si, na ktorej strane sa nachádzate a uvidíte sami. Hodnotenie: B- ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Po filme Apt Pupil si Ian McKellen strihol ďalšieho starého zmrda s temnou minulosťou. Zápletka je na prvý pohľad jednoduchá, ale keďže som o filme vôbec nič nevedel a nevidel som ani trailer, tak ma miestami prekvapila drsnosť filmu. Postupne sa ale úlohy postáv vyjasnili a aj keď má film pomalé tempo, tak som si užíval herecký koncert Iana McKellena. Celý čas mi ale úplne nesedela Helen Mirren v úlohe chuderky, ktorú chce zákerný Mckellen obrať o prachy. Som u nej zvyknutý na silnejšie charaktery. Vo finále sa to trochu ešte zamotá a že sa dočkáme nejakého veľkého odhalenia nie je príliš prekvapivé. Akurát to rozuzlenie mi pripadalo až príliš prekombinované a nie som si istý, či je vo filme dostatok vodítok a pomrknutí na to, aby si film divák vychutnal oveľa viac na druhý pokus. Škoda, že McKellenova postava je celý čas za nekompromisného zmrda a že aspoň do určitej miery nezačal niečo k Helen cítiť, aby na čas váhal, či ju oberie alebo nie. Vďaka tomu to mohlo byť napínavejšie. Celkovo je to ale stále nadpriemerný film, ktorý ma do veľkej miery nadchol a miestami aj prekvapil. Kľudne si ho niekedy ešte pustím znova a možno aj zvýšim hodnotenie. 7/10. ()

Sany33 

všetky recenzie používateľa

Príbeh: Ako dobehnúť podvodníka, ktorý je jeden z najlepších vo svojom obore? Herecké obsadenie: Celý film je dosť neoriginálny a zvraty a dej sú dosť predvídateľné. Nehovorím, že nemajú napôtie alebo sa na ne zle pozerá iba ak by sa scenár nemohol oprieť o hercov ako je Helen Mirren (nar. 1945, Velká Británie) či Ian McKellen (nar. 1939, Velká Británie) asi by zapadol prachom priemernosti. Prevedenie: Scény z minulosti boli veľmi veľkým spestrením. To prezliekanie kabátov bolo očakávateľné a preto neprekvapilo až tak ako autori zrejme zamýšľali. Ale inak veľmi slušne natočený film. Pocity: Nemôžem sa ubrániť pocitu, že ak by tento film mal len o trocha horší kasting zrejme by bol dosť nudný a nepozerateľný. Ale našťastie sme sa dočkali geniálnych hereckých výkonov a ja za seba musím povedať že som sa celkom bavil. Pridaná hodnota: Priemerný thriller, ktorý sa vie oprieť o geniálne herecké výkony. 76% ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (7)

  • Stanica metra Charing Cross použitá v tomto filme je uzavretá stanica na linke Jubilee Line v Londýne. Bola použitá tiež vo filme James Bond: Skyfall (2012). (Arsenal83)
  • Jméno autora Nicholas Searle je prý pseudonym chlápka, který kdysi pracoval pro státní bezpečnostní složky, než v roce 2011 odešel do důchodu a dal se na psaní. Dokonalá lež je jeho debut, který vypiloval v průběhu online kurzu literární agentury Curtis Brown Creative. Ta pak zařídila, že se o text na podzim 2015 porvaly nakladatelské giganty. (Petr.Kocfeld)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené