Reklama

Reklama

Dokonalá lož

  • Česko Dokonalá lež (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Roy Coutnay je rodený podvodník a nechce uveriť tomu, koľké šťastie ho postrehlo, keď sa cez online zoznamku spozná s dobre situovanou vdovou Betty McLeishovou (Mirren). Tá ho vpúšťa nielen do svojho domu ale aj do svojho života. Roy je prekvapený sám zo seba, koľko starostlivosti venuje Betty. Všetko sa však môže zmeniť a z usadlého života sa môže razom ocitnúť na zradnom tenkom ľade. (Continental film)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (133)

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Toto je ten typ snímku, v ktorom sa tri štvrtiny nič nedeje a posledná štvrtina to celé zachráni a s odstupom času si človek povie, že to bol celkom dobrý film s myšlienkou. Na druhej strane ale trpieť minimálne polku filmu, aby som sa dostal k zmysluplnej pointe tiež nie je ok. Mirren a McKellen skvelá ústredná dvojica, ktorá ukázala, že hrať ešte vedia a že sú zárukou kvality. Škoda trošku premrhaného potenciálu, ale v zásade som bol spokojný. Na štvrtú hviezdu to ale nie je ani omylom. 65 % ()

NinadeL 

všetky recenzie používateľa

Cosi dobrého na téma, co by asi tak filmu slušelo, kdybychom měli k dispozici na dvě rovnocenné hlavní role Helen Mirren a Iana McKellena? Výsledek je zajímavý thriller přesně pro ty dva oblíbené staroušky s hezkou porcí britského humoru a vtipným odkazem na Hanebné pancharty. Ani bych neřekla, že to bylo jakkoli překombinované, protože životy dnešních seniorů nebyly přece lineární bezbarvou pohádkou. Ať už se narodili kdekoli. ()

Reklama

Stanislaus 

všetky recenzie používateľa

(MOŽNÉ SPOILERY!) Dokonalá lež se zpočátku tváří sice jako drama o zkušeném podvodníkovi a jeho nic netušící oběti, avšak v průběhu děje začíná člověku pomalu docházet, že všechno není až zase tak černobílé, jak by se na první pohled mohlo zdát, a že má divák tu čest s mrazivým thrillerem, kterému dominují herecké výkony Iana McKellena a Helen Mirren, kteří se svých rolí zhostili na výbornou. Lež má krátké nohy a hrajete-li s někým hru na kočku a myš, tak si musíte dávat bacha, abyste byli stále tím dominantním tvorem. ()

terunka003 

všetky recenzie používateľa

Napínavé, zašmodrchané, příjemné, herecké obsazení. Naprosto pohodový film o dvou starších lidech, co hledají..něco. Děj byl napínavý, krásně zašmodrchaný, herecké obsazení skvělé. Po dlouhé době přijatelný a pohodový film na sobotní večer co nenudil a bavil. ..ta Helen to je stejně pěkná ženská.. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Po filme Apt Pupil si Ian McKellen strihol ďalšieho starého zmrda s temnou minulosťou. Zápletka je na prvý pohľad jednoduchá, ale keďže som o filme vôbec nič nevedel a nevidel som ani trailer, tak ma miestami prekvapila drsnosť filmu. Postupne sa ale úlohy postáv vyjasnili a aj keď má film pomalé tempo, tak som si užíval herecký koncert Iana McKellena. Celý čas mi ale úplne nesedela Helen Mirren v úlohe chuderky, ktorú chce zákerný Mckellen obrať o prachy. Som u nej zvyknutý na silnejšie charaktery. Vo finále sa to trochu ešte zamotá a že sa dočkáme nejakého veľkého odhalenia nie je príliš prekvapivé. Akurát to rozuzlenie mi pripadalo až príliš prekombinované a nie som si istý, či je vo filme dostatok vodítok a pomrknutí na to, aby si film divák vychutnal oveľa viac na druhý pokus. Škoda, že McKellenova postava je celý čas za nekompromisného zmrda a že aspoň do určitej miery nezačal niečo k Helen cítiť, aby na čas váhal, či ju oberie alebo nie. Vďaka tomu to mohlo byť napínavejšie. Celkovo je to ale stále nadpriemerný film, ktorý ma do veľkej miery nadchol a miestami aj prekvapil. Kľudne si ho niekedy ešte pustím znova a možno aj zvýšim hodnotenie. 7/10. ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (7)

  • Jméno autora Nicholas Searle je prý pseudonym chlápka, který kdysi pracoval pro státní bezpečnostní složky, než v roce 2011 odešel do důchodu a dal se na psaní. Dokonalá lež je jeho debut, který vypiloval v průběhu online kurzu literární agentury Curtis Brown Creative. Ta pak zařídila, že se o text na podzim 2015 porvaly nakladatelské giganty. (Petr.Kocfeld)
  • Natáčení začalo 23. dubna 2018 v Londýně, probíhalo také v Surrey a v Berlíně. (bianci)

Reklama

Reklama