Reklama

Reklama

Dokonalá lož

  • Česko Dokonalá lež (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Roy Coutnay je rodený podvodník a nechce uveriť tomu, koľké šťastie ho postrehlo, keď sa cez online zoznamku spozná s dobre situovanou vdovou Betty McLeishovou (Mirren). Tá ho vpúšťa nielen do svojho domu ale aj do svojho života. Roy je prekvapený sám zo seba, koľko starostlivosti venuje Betty. Všetko sa však môže zmeniť a z usadlého života sa môže razom ocitnúť na zradnom tenkom ľade. (Continental film)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (133)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Rozvrstvilo sa nám to nakoniec do zaujímavého rozuzlenia. ústredná dvojica ukazuje svoju profesionalitu a hoci ja filmy s überdôchodcami veľmi nemusím, ten príbeh uniesol veľa a udržal pozornosť, keďže divák naozaj musí čakať, ako to celé dopadne. Možno komplikovaná zápletka nakoniec končí zvratom, ale pre niekoho neuspokojivým koncom. A celé to možno nepripadá až také vierohodné, ale ako fikcia celkom fajn. Problém je, že vlastne celý čas tušíte, kto koho nakoniec preští. ()

Lukoboss 

všetky recenzie používateľa

Dokonalá lež, které se nepodařilo dostatečně nalhat a prodat divákovi svůj příběh. Od začátku jsem s tím měl problém, ač jsou oba herci zkušení a herecky zdatní, nevěřil jsem jim ten "vztah". Podle mě to mezi nima nefungovalo a chvílema (hlavně v první půli) bylo skoro až legrační pozorovat, jak se dva lidi v pokročilým věku snaží mezi sebou jiskřit. Neustále tušíte, že bude někde problém, kterej se dřív nebo později musí vyřešit, no pravdou je, že takový vyústění jsem opravdu nečekal. Bohužel wow efekt se nedostavil a třešničkou na dortu byla genderová korektnost - vnuk se svým černým partnerem v růžovým tričku. Naprosto zbytečná záležitost, která ale dneska prostě musí být, aby si náhodou někdo nestěžoval. Škoda, rozhodně jsem čekal víc. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Dokonalá lož stojí na hereckých výkonoch McKellena a Mirren. Je to otrepaná fráza, ale ak by som si pri stvárnení týchto postáv a pri tomto inak nijak výnimočnom scenári predstavil čo i len menej špičkových hercov, mohol z toho byť iba tuctový mindfuck triler. Našťastie sa tak nestalo a my sledujeme na plátne perfektnú kombináciu romantickej drámy, revenge trileru a psychologickej štúdie dvoch starých ľudí, ktorí si toho prežili v živote skutočne dosť a chceli by ísť do hrobu ako-tak vyrovnaní sami so sebou, respektíve ešte viac prachatí. Neustále budete premýšľať, aké pocity cítite k Royovi a to aj napriek všetkým svinstvám, akých sa dopustil. Je to samozrejme zásluha McKellena, ale nejde o ten typ "rošťáckej" postavy, ktorú máte aj napriek nedostatkom radi, tu sa kope vážnejšia liga. ()

blackJag 

všetky recenzie používateľa

"TAJEMSTVÍ MEZI TEBOU, BOHEM, ĎÁBLEM A TĚMI MRTVÝMI." Nemohu si pomoci, ale McKellenovi tahle role nějak vůbec nesedla. Mirrenová v pohodě, žádná atomovka, přesto ok, ale Gandalf tentokrát nezazářil (profesorský výkon, plný přehrávaných gest a manýr)... Člověk tak nějak cítí, že co se týče děje, bude to celé trošku jinak, než se zdá (první problém - je to okaté), vzpomněl jsem si na NEJVYŠŠÍ NABÍDKU, ale tady není žádná tak sexy rekvizita, jako úchvatná tajná sbírka obrazů, tady je ordinérní okrádačka přes investiční účet (druhý problém - není to rafinované) a když dojde na důvěrnosti mezi hlavními postavami, působí to rozpačitě stejně jako historická vsuvka z 2. světové (třetí problém - chybí věrohodnost). 50% ()

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Príbeh v príbehu – miestami možno prekombinovaný, ale v konečnom dôsledku to má svoju logiku. Viem si predstaviť len málo horších vecí, keď niekto využije dobré srdce staršieho človeka. Hlavne vtedy, keď ten, kto to spraví, je taktiež v pokročilom veku. (A to je len jedna časť príbehu.) Aj z tohto pohľadu je film určitým „výukovým“ materiálom – ako niektoré veci nerobiť. Dvojica Helen Mirren a Ian McKellen stvárnia svoje postavy s veľkým prehľadom. Aj v takom pokročilom veku nás dokážu znova a znova presvedčiť o tom, že právom patria medzi ikonické herecké osobnosti Spojeného Kráľovstva. „Dokonalá lož“ nie je dokonalým filmom (má svoje menšie/mierne väčšie nedostatky), no vďaka zvolenej koncepcii a pohotovej hry hereckých legiend ho spíš radím do skupiny „nadpriemer“. Osobné hodnotenie: 81% (****) ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (7)

  • Stanica metra Charing Cross použitá v tomto filme je uzavretá stanica na linke Jubilee Line v Londýne. Bola použitá tiež vo filme James Bond: Skyfall (2012). (Arsenal83)
  • Jméno autora Nicholas Searle je prý pseudonym chlápka, který kdysi pracoval pro státní bezpečnostní složky, než v roce 2011 odešel do důchodu a dal se na psaní. Dokonalá lež je jeho debut, který vypiloval v průběhu online kurzu literární agentury Curtis Brown Creative. Ta pak zařídila, že se o text na podzim 2015 porvaly nakladatelské giganty. (Petr.Kocfeld)
  • Natáčení začalo 23. dubna 2018 v Londýně, probíhalo také v Surrey a v Berlíně. (bianci)

Reklama

Reklama