Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tridsiatnička Šarlota sa vracia do rodnej dediny hlboko v slovenských horách. Pred mnohými rokmi odtiaľto za nejasných okolností utiekla. Jej návrat v miestnych vzbudzuje podozrenie, po celý čas ju považovali za mŕtvu. Boja sa, že svojím príchodom prebudí bosorku, ktorá podľa legiend straší v okolitých lesoch. (Forum Film SK)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (186)

MichelSmith 

všetky recenzie používateľa

Ojedinelá slovenská bosorácka dedinsko lesná perla,ktorá rozvlačuje retrográdny regresívny dej hypoteticky tušen prebitý neurčitou fundamento substančnou podstatou tajomného šerého nepreniknutelného očividna,pretkaná nerovnou drsnato pichavou drsnotou a ordinárno mrzkou vulgárnosťou,sexuálnou až artovo podane exkuzovanou.,čím stále ešte sugestívne fortiel pri hlbšom ponore spôsobuje tu správnu racionálnú mysteriozno hororovú atmosferu avšak vyvodenú akoby neschodne náhodne zameriavacím omylom akcidentálne neplánovane,no s pocitom finálného vymedzeného efektu deklarujúceho dôvodnú opodstatnenosť impresie! No vidím podla komentov že už očividne vyšla režisérská verzia,ktorá vysvetluje aj to prečo emancipované ženy nenosia podpresnku každý deň a možú chodiť samy do lesa dokonca tam močit čo je však už emancipácia feminizmu pozor! ()

Arsenal83 odpad!

všetky recenzie používateľa

Keď niečo točia naši sfetovanci a ešte to je nominované na nejaké libtardské ocenenia, treba sa mať na pozore. A nič iné, ako svätý grál libiotizmu z toho ani nevyšlo. Po technickej stránke otrasná kamera, kde sa namiesto hercov hýbali ruky nejakého notorika, čo neudržal obraz na mieste. Zvuk bol takisto mimo, herci nevedia artikulovať a oni ich ešte pre istotu nechajú šepkať, aby nikto nepočul, o čom sa hovorí. Ale vlastne ani nebolo čo počúvať, pretože tá verbež, čo si chodí v oblekoch a drahých róbach po červenom koberci nevypustí z huby nič iné len vulgarizmus. Tvária sa na noblesu, ale majú jazyk dobytka. A práve títo dostali za úlohu znázorňovať slovenskú dedinu ako najzaostalejšie miesto na planéte, kde ešte žijú tí tmári kresťania, kde Veľká noc znamená obrovské násilie na ženách, kde sa mlátia deti a každý je stále ožratý. A aby sme vedeli, že to sú všetko tí zlí vlastenci, potažmo náckovia, tak ich necháme odspievať slovenskú hymnu, aby bolo jasné, že národovectvo treba opľuť, a klaňať sa treba iba k vlajke EÚ a dúhe. Vrcholom umenia našich hercov nakoniec ostala nahota v nejakých divných orgiách pri ohníku, lenžeak to najlepšie, čo vo filme uvidíte, je celulitídový zadok, tak to fakt nestojí ani za povestný smrad z tej riti. ()

Reklama

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Nvotová rada ukazuje ženské telá, čo je fajn. Film je pekne natočený a atmosférický. Ale tiež strašne predvídateľný. Od prvého momentu prekuknete všetky tajomstvá a u každej postavy celý jej  vývin, aj prakticky celý dej. Na prvý Nvotovej film som dal päť hviezdičiek, toto u mňa bohužiaľ spadá do kategórie “Na Slovákov dobré.” ()

Djoker 

všetky recenzie používateľa

Když už někdo najde odvahu zabrousit do žánru, který v našich končinách nemá tradici, tak si zaslouží respekt. Nvotová na slovenské dědině vykouzlila hodně nepříjemnou atmosférou plnou strachu, nejistoty a buranů. Pravda, čarodějnice už byly trošku navíc, ovšem pozitiva v čele s božskou Germani převládají. ()

pornogrind 

všetky recenzie používateľa

Tak hned v úvodu musím napsat, že jsem od filmu očekával něco tak trošku jinýho než mi nakonec bylo nabídnuto. Takže v tomhle ohledu převažuje spíš zklamání. Určitě film nabídne pár velice působivejch scén ale jako celek to na mě působilo tak trochu kostrbatě. Měl jsem z toho takovej pocit jakoby ani sama Tereza Nvotová nevěděla co chce pořádně točit. Nebo to možná věděla a jen to převedení na filmový plátno nebylo to pravý ořechový. Další možností je, že je to natočený tak jak chtěla jen já jsem se s tímhle snímkem nedokázal ztotožnit. Film balancuje někde mezi sociálním dramatem a mystickou báchorkou. Jenže tyhle dva směry nedokáže proměnit(pro mě ) v kompaktní dílo. I přes všechny negativa vnímám i to pozitivní a tak si myslím, že si tenhle slovenskej počin určitě 3 hvězdy zaslouží. ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (5)

  • Film podpořil Státní fond kinematografie částkou 10 milionů korun. (SONY_)
  • Před kamerou ve filmu Světlonoc nezemřelo žádné zvíře. (Forum Film CZ)

Súvisiace novinky

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

16.01.2023

V pondělí 16. ledna v 11 hodin dopoledne proběhla tisková konference České filmové a televizní akademie (ČFTA), během které byly mimo jiné zveřejněny nominace pro jubilejní 30. ročník předávání cen… (viac)

9. ročník festivalu 3Kinofest již 9. listopadu

9. ročník festivalu 3Kinofest již 9. listopadu

07.11.2022

Slavnostní zahájení mezinárodního filmového festivalu 3KinoFest proběhne 9. listopadu v 18:30 hodin ve Velkém sále Městské knihovny v Praze na Mariánském náměstí. Promítán bude polský film Tata… (viac)

Reklama

Reklama