Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keby hľadala Bridget Jonesová väščiu smoliarku než je ona sama, s Kate (Emilia Clarke) by trafila klinec rovno po hlavičke. To dievča síce vyzerá ako roztopašný čertík, v skutočnosti však priťahuje problémy všetkého druhu – nerozumie si s vlastnou rodinou, nevyzná sa sama v sebe, nevie si nájsť normálneho chlapa a navyše pracuje v obchode s vianočnými dekoráciami. Oblieka si škriatkovský kostým, cinká rolničkou a v hlave sa jej stále točí vianočný hit Georga Michaela Last Christmas. A hoci pred rokom pri komplikovanej operácií balansovala na hrane života a smrti, druhú šancu vôbec nevyužíva tak, ako by sa očakávalo. Okázalo na všetko kašle a vyberá si v živote vždy tú najjednoduchšiu cestu. Všetko sa ale zmení, keď spozná záhadného mladíka, ktorý sa jej stále častejšie pletie nielen do cesty, ale aj do života. A hoci Kate neplánuje nič meniť, pod vplyvom tohto chlapca a magických svetiel vianočného Londýna, sa aj jej predčasne zatvrdené srdce začne pomaličky roztápať. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (274)

marhoul 

všetky recenzie používateľa

Děsná slátanina! První polovina na odchod z kina, pak se to trochu vybralo, ale ne na dlouho. S Vánocemi to má společné jen krámy v čínském krámě, jinak absolutně nic. Duchařina nevkusně říznutá politikou, bezdomovci, Jugoslávci, do toho transplantace srdce, neshody v rodině, lesbičky, nešťastný otec, ve finále besídka v azylovém domě a to vše za hudby George Michaela. Čuměla jsem na to, no jako zjara. Je to tady, Thompsonová je senilní. Trapné, ukřičené, laciné, špatná režie, mizerné dialogy, matka draků je možná pro někoho roztomilá, její práce s obočím coby jediný herecký výrazový prostředek je však děsivá, ta dáma neumí hrát. Rozhodně ne komediální party. Srovnávat ji s Bridget Jonesovou je drzost. Až dnes jsem docenila herecké schopnosti Renée Zellweger... Anglická romantická komedie bývala pro mě zárukou kvality, nebo aspoň přijatelného průměru, co jsem viděla dnes se tomu vymyká. Závěrem klady: jedna hvězdička za pěknou lavičku v zastrčeném parku. ()

Cimr 

všetky recenzie používateľa

Když spojíte Bridget Jonesovou s Láskou nebeskou, přidáte obchůdek s vánočními předměty v zasněžené Covent Garden, hity George Michaela a jednu životní smolařku, co možná konečně našla tu pravou lásku, musí z toho vzniknout báječná britská vánoční komedie! A když k tomu ještě navíc přidáte jugoslávské uprchlíky, černošské lesby, brexit, mulaty a černochy, bezdomovce, transsexuály, transplantace srdce, dějové twisty, mystiku, primitivní "americký" humor (ptačí trus v oku, pád do odpadků), love story mezi Číňankou, co se jmenuje Santa, a podivínem s neustále otevřenou hubou, co je profesorem přes zelí, spoustu scén a nápadů vykradených z jiných filmů a přehrávající obočí Emilie Clarke, které roli trapné smolařky nevěříte ani na vteřinu..., tak to možná celé úplně poserete a zbude jen podivný ezoterický miš maš, co vánoční atmosféru nenavodí ani kdybyste si ho pustili čtyřiadvacátého večer pod stromkem. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Last Christmass teda poriadne klame telom, až si na konci poviete, či je vôbec možné ho zaradiť do kategórie romantická komédia. Ono skôr ide o dramedy s psychologickými prvkami, ale samozrejme na poli vkusného mainstreamu. Ono pokiaľ vám bude Henry Golding svojou dokonalosťou od začiatku extra nesympatický a budete chcieť odísť z kina, radšej si na ten záver počkajte a celú vec razantne prehodnotíte. Občas je nad čím sa pousmiať, vedľajšia milostná dejová línia je ale úplne zbytočná, snáď len dokazuje, že Michelle Yeoh je stále sexy ženská. Emilia to v pohode utiahla, ale pokiaľ ju nemáte radi, tak sa tomuto filmu radšej vyhnite. To platí aj o Georgeovi Michaelovi. Text Last Christmass k deju ale padne ako riť na šerbel, to sa však dozviete opäť až pri tom šokantnom závere. ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Vlastne som v skutočnosti nečakal, že Feig natočí tak pekný vianočný doják, a nečakal som to až do úplného záveru, pretože ono sa to tak ani väčšinu stopáže netvári. Blúdenie uličkami a ulicami (snáď 70 percent scén je exteriérových), oddychová zábava a jednoduchá, otvorená multikulti (resp. remain eu) agitácia, výstižne reflektujúca súčasný Londýn, taký, aký v súčastnosti je; rôznorodý, plný rôznych ľudí, plný ľudí. A potom sa to dopracuje k záveru, ktorý sa dal čakať, ale nečakáte ho, viete jak to myslím. A Emma Thompson a Emilia Clarke sú najroztomilejšia juhoslovanská prisťahovalecká rodinka ever. Určite sa k tomu ešte niektoré Vianoce vrátim, rovnako ako k Serendipity, alebo Láske cez internet. Slza na krajíčku. Vo vianočnej atmosfére za 4*. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Po pár skutočne dobrých filmoch sa Paul Feig dostal do nového vianočného filmu, kde scenár napísala Emma Thompson. "Last Christmas" je pre mňa trošku sklamanie. Nemôžem povedať, že som od toho čakal veľa, no myslím si, že mi to dalo menej, než som čakal. V prvom rade by som povedal, že najlepšie časti filmu začnú až keď si Katarina začne dávať svoj život opätovne dokopy. Čo je teda posledných 35 minút. Ostatné časti by som hodnotil od okey po nie veľmi dobre zvládnuté. Plus je tu záverečný zvrat, ktorý vás budď poteší, alebo naštve. Ja neviem, na ktorú stranu sa mám prikloniť, lebo reálne to má peknú pointu. Ale pôsobí to trošku nasilu a neviem potom moc nájsť vo filme tú komédiu. Je tu niekoľko vtipných momentov, no film je reálne viac romantická dráma než komédia. Opäť dráma v utajení. Film nemá moc zaujímavé postavy alebo príbeh, ktorý by ma vyslovene chytil za srdce. Je to hrozné? Nie. Myslím si, že nejaká atmosféra a srdce vo filme je. Emilia Clarke je celkom okey ako Kate a má tu niekoľko dobrých scénok. Najlepšia je asi keď sa rozhodne vyzbierať peniaze pre bezdomovcov svojim hlasom. To sa mi páči. Alebo keď rozdá pár darčekov, ktoré sú tak trošku aj ospravedlnenie. Len by bolo asi lepšie keby vidíme viac podobných scénok počas prvých dvoch tretín filmu, ktoré sú miestami skutočne ťažké na pozeranie. Najmä keď vidíme aký vlastne Kate žije život. Na mňa to nepôsobilo veľmi vtipne, ani zaujímavo. Film sa určite nestane vianočnou klasikou, no vidím, že na mnohých urobil dojem. A ak urobil, tak super. Ja si len myslím, že tam bol potenciál na niečo lepšie. A skoro som zabudol... je tu dobrý George Michael soundtrack. Hodnotenie: C+ ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (15)

  • Hneď v úvodnej scéne je uvedené: Juhoslávia, 1999. V roku 1999 však Juhoslávia neexistovala, rozpadla sa v roku 1992. Vtedy existovala už len Juhoslovanská zväzová republika (JZR), ktorú tvorilo Srbsko (vrátane bývalých autonómnych oblastí Vojvodina a Kosovo) a Čierna Hora. (Arsenal83)
  • Upútavky na tento film boli silne kritizované za to, že výslovne naznačovali dejový zvrat, čo viedlo k tomu, že väčšina divákov a kritikov uhádla celý dej tri mesiace pred pozretím filmu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama