Reklama

Reklama

Where to Invade Next

  • Kanada Where to Invade Next (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Predstavte si, že bez zbrane v rukách "napochodujete" do hociktorej z krajín kdekoľvek na svete a okradnete ju. A nie o zlato, ropu, iné nerastné bohatstvo či plán, ako skonštruovať jadrovú zbraň, ale o najlepšie nápady, ktoré značne ovplyvnia život ľudí vo vašej krajine. Máte problém so zdravotníctvom, štúdiom, respektíve bankármi, ktorí si opakovane robia, čo chcú? Tento dokument vám zadarmo podá pomocnú ruku v podobe poradenstva, čerpajúceho z rôznych štátov po celom svete, ktoré si jedného dňa povedali DOSŤ. Od základov zmenili nezmeniteľné, aby sa nielen nasledujúce generácie cítili šťastné. Je totiž holou pravdou, že "žijeme len raz a príliš krátko" - na to, aby sme boli neustále vystavení stresu, ktorý nás pomaly, ale isto zabíja. Je čas zobrať si príklad z Fínska, Slovinska, Tuniska či iných krajín. (*CARNIFEX*)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (42)

Psema 

všetky recenzie používateľa

Moore samozřejmě neztratil nic ze svého manipulativního umu. Tentokrát se k němu ale hned v úvodu velmi výrazně přizná a pak už za sebe jen hází humorné situace z evropské pouti v kontrastu s totálně zdevastovaným sociálním systémem "amerického snu". Vytříbená pointa přidá potřebnou hodnotu za hranu anti-bushovské propagandy. [TIFF2015] ()

heyda 

všetky recenzie používateľa

Amerika skutečně není tak úžasná, jak se sama prezentuje ve filmech a souhlasím s jednou tou islandskou paní,která pronesla: "Nechtěla bych v USA bydlet za nic na světě, ani kdybyste mi za to platili." Nicméně ani Evropa není tak úžasná, jak ji Michael zobrazuje v tomto filmu. Přesto celkově zábavný, dobře zpracovaný a hlavně parádně poskládaný dokument, který by měl každý vidět, zejména každý američan. 90% ()

Reklama

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Ať už je ta klasicky mooreovská agitka za sluníčkovější Ameriku místy sebevíc jednostranná, idealisticky klišé a prvoplánová, musím nakonec proti vlastní vůli zvýšit o hvězdu. Ne snad proto, že bych propadl dojmu, že to kde ve světě funguje černobíle, nebo víře v budeme si všichni pomáhat, ale prostě za řadu zajímavých poznatků z různých zemí "za příklad" a nějakou tu závěrečnou message: "I began to lament that the American dream seemed to be alive and well everywhere but America." Zkrátka k zamyšlení podnětný. A to mi věřte, že arci-levičák Moore a jemu podobní mi celkem běžně vaří krev. Ať je mi názorově jakkoli opačný, nakonec jsem rád, že je a dělá co dělá. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Predstavte si, že bez zbrane v rukách "na-pochodujete" do hociktorej z krajín kdekoľvek na svete a okradnete ju. Počkať, počkať! Nemyslím zlato, ropu, iné nerastné bohatstvo či plán ako skonštruovať jadrovú zbraň. Myslím najlepšie nápady, ktoré by značne ovplyvnili život ľudí vo vašej krajine. Máte problém so zdravotníctvom, štúdiom, respektíve bankármi, ktorí si opakovane robia čo chcú? Tento dokument Vám zadarmo podá pomocnú ruku v podobe poradenstva, čerpajúceho z rôznych štátov po celom svete, ktoré si jedného dňa povedali DOSŤ. Od "piky" zmenili nezmeniteľné, aby sa nie len nasledujúce generácie cítili šťastné. Je totiž holou pravdou, že: "žijeme len raz a príliš krátko", aby sme boli neustále vystavený stresu, ktorý nás pomaly ale isto zabíja. Je čas zobrať si príklad z Fínska, Slovinska, Tuniska či iných krajín. Už som sa obával, že sa môj najobľúbenejší dokumentarista prepadol pod zem, no on z nenazdajky povstal z popola ako posledný jednorožec, aby sa celému svetu ukázal v plnej "kráse". Ja tohto chlapa fakt "žeriem". Číta mi myšlienky, takmer každým dokumentom mi uštedrí facku na celú hlavu, aby som sa konečne "prebral". Obrovská škoda, že niečo obdobné neodvysielajú všetky dostupné televízie na Slovensku či v Čechách, aby ľudia "vedeli". ako to za hranicami rôznych krajín "naozaj" chodí. Netvrdím, že Moorovi žeriem všetko čo zaznie v jeho snímkoch, no toto je hádam jeden z mála počinov, ktoré nie sú manipulatívne. Až na úvod, nemá príliš veľký záujem ponižovať Ameriku, on len poukazuje na určité zákony v rôznych štátoch, ktoré naozaj fungujú, pričom prispievajú k blahobytu spoločnosti Je jasné, že sa ľudia nelíšia len národnosťou no najmä mentalitou. Ťažko povedať či by niečo obdobné fungovalo aj u nás, či by sme nezneužívali systém, ktorý chce dobre "všetkým" rovnako. Nuž, vyzerá to tak, že môžeme len ticho závidieť. Pre mňa si stále "BEST EYES OPENER" Michael. ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Michael Moore mě zase jednou úspěšně dostal tím, jak se skvěle diví některým skutečnostem, které se nám zdají naprosto normální. Anebo minimálně v jiných zemích jsou celkem normální. I my můžeme koukat, co někde mají jako standard. Je hezké, jak Moore nekritizuje přímo, ale stejně je ta jeho kritika více než patrná. ()

Galéria (28)

Reklama

Reklama