Reklama

Reklama

Ledová archa

(seriál)
  • USA Snowpiercer
Trailer 2
USA, (2020–2025), 30 h 58 min (Minutáž: 43–53 min)

Predloha:

Jacques Lob (kniha), Benjamin Legrand (kniha) (viac)

Hrajú:

Jennifer Connelly, Daveed Diggs, Mickey Sumner, Sheila Vand, Alison Wright, Iddo Goldberg, Lena Hall, Aaron Glenane, Mike O'Malley, Karin Konoval (viac)
(ďalšie profesie)

Série(4) / Epizódy(40)

Obsahy(1)

Planeta zamrzla a v obřím vlaku, který krouží po zeměkouli, se poslední lidé snaží bok po boku přežít v křehké rovnováze. (Netflix)

Recenzie používateľa Trevor k tomuto seriálu (9)

Nejdřív se změnilo počasí (2020) (S01E01) 

Svojim spôsobom je seriál v mnohých momentoch lepší ako film na motívy ktorého vznikol (možno existuje aj kniha netuším, nečítal som ju a ani sa nechystam) a ak by svoju povinnú stopu nemusel zanechať liberálny Netflix bolo by to lepšie. Jediným detektívom - aké prekvapenie - je čierny alfasamec a aj keď si už svoju stupiditu uvedomujú aj v samotnej streamovacej službe a občas je zlým policajtom či bohatým človekom aj niekto iný ako beloch svoj nezameniteľný rasistický rukopis tu liberáli zanechali. A v závere ako inak, mal byt obrovský mindfuck keď je mužom ktory vlak vedie žena. Tento novodobý klitorizizmus je už neskutočne trápny a to zatienilo aj nadherne ovocné sady či podmorský svet v jednom z vagónov. Nebol by to Netflix ak by do sľubného štartu (netreba sa zamýšľat nad ničím, prečo vlak neodpojí vozne s čiernymi pasažiermi, prečo ich vzburu nepotlačia vo vlaku strelnými zbraňami ktoré vojaci majú v úvode, dojem pokazil aj animovaný úvod, tvorcom to už nestálo ani za námahu vytvoriť grafický úvod ktorý by vyrazil dych) nevopchal svoj zbytočne korektný (nos :-D) a celé to lesba na čele sveta určite ešte zopár krát zaklincuje. Možno jej protagonistka podobne ako Batwoman skonči na psychiatrii, ktovie... ()

Připraveni na nejhorší (2020) (S01E02) 

Rasizmus liberálnej služby Netflix : vo vozni prvej triedy cestuju z väčšej časti belosi ale ani jeden šejk. Biely mladý muž poskytuje oralne uspokojenie čiernemu mužovi aby dostal liek pre svoju mamu. Biely mladý muž je po zásahu lavínov na dne so silami a po chodbe bez problemom prejde čierny detektiv a sebavedomá žena Politická korektnosť : styk medzi čiernym detektívom a bielou ženou, tým bielych policajtov príde odobrať chudobným ľuďom zo zadnej časti vozu deti - ani jedno nie je biele. Klitorizizmus sluzby Netflix : potom ako utrúsi 120 kilovy policajť urázku na čierneho detektíva biela 56 kilogramová žena ho bez problémov zmláti...Rasizmus vo filmoch proste neznášam. Po 6 rokoch sa prejaví sadistický vrah, detektív moralizuje o tom aká usporiadaná je komunita v zadnej časti vlaku ( v prvej epizóde hovorí o tom ako sa pojedali navzájom aby prežili ) a tie zmrznuté kravičky...Už klasicky znížené hodnotenie za zbytočnu politickú korektnosť v inak nie zlom seriály. Ibažeby v každom vozni bola tlačenica, vlak má 1001 vozňov a 3000 pasažierov. Koľko z nich slúži na pohon a zabezpečenie stravy síce nie je jasné, ale prirodzene tie vozne potrebujú aj nejakú obsluhu. Príliš veľa nedomyslenych detailov a príliš veľa zbytočnej korektnosti. ()

Přístup je moc (2020) (S01E03) 

Ako člen heterosexuálnej bielej menšiny obyvateľstva musím povedať že ma tento rasistický projekt streamovacej služby Netflix uráža. V seriály sú zobrazené iba vzťahy LGBT väčšiny (už 3 lesbické páry, homosexuál brzdár) a iba heterosexuálne páry čierno-biele. Myslím si že aj menšina heterosexuálov ostatných ľudí (beloch-beloška, afroameričan-afroameričanka, aziat-aziatka) by si zaslúžili priestor v tomto seriály, aby Netflix poukázal nato že aj menšiny majú svoje práva. Skvelým momentom je, keď sa malý afroamerický rasista Miles hlási ako jediné zo všetkých detí ktoré vie odpoveď na otázku. Je to skvelým odrazom toho ako táto inteligentná nadradená rasa dominuje po celom svete, čo je najnovšie vidieť počas vlny rabovania a ničenia majetku ľudí, ktorí nemali nič spoločné s činom policajta v Mineapolise. Zaostalí ľudia by formou pokojnych protestov žiadali nielen adekvatny trest pre všetkých policajtov pri zásahu ale aj odstúpenie ďalších členov mestskej rady. Našťastie inteligentný afroamerický protestujúci využívajú túto situaciu na ničenie a rozkrádanie majetku iných ľudí a tak je to správne. Skvelým ťahom rasistov z Netflixu je aj to, že vo vlaku sa nenachádzajú žiadny bohatý ropný magnáti z arabskeho poloostrova. Pri pohľade na zápas o lístok do druhej triedy vo vlaku je každému jasné koho fašisti z Netflixu neznášajú a dávajú to divákom pocítiť v každom zo svojich seriálov či fikmov...toľko k ironickej časti komentára. Bojovať s narastajucim rasizmom tým že rasizmus namierite proti ľuďom bielej farby pleti to je také americké. Vyšetrovanie napreduje veľmi pomaly a iba záverečná scéna celú túto epizódu zachránila. ()

I bez svého tvůrce (2020) (S01E04) 

Konečne sme sa dočkali aj akcie a posunu v deji, avšak rasistické poznámky liberálneho hnoja z Netflixu (modrooké biele dievča, svojho otca neznášal - bol beloch) nemôžem nechať nepovšimnuté. Myslím že teraz v čase narastajúceho rasizmu zo strán afroameričanov by bol najvyšší čas tieto rasistické seriály z produkcie liberálnych fanatikov zaraziť. ()

Tak se točí dokola jeho svět (2020) (S01E08) 

Úplne zo všetkého najviac zbožňujem epizódy či filmy v ktorej nezamestnaní zločinci v mene boja za lepšiu spoločnosť napadnú policajné svine, ktoré sa starajú o svoje rodiny, deti, rodičov a prirodzene zločinci sú tí jediní spravodliví...táto epizóda je zrkadlom zmýšľania týchto extrémistov, či už sú z krajnej pravice, ľavice či strednice. Samotnému príbehu to prospelo ale vznáša sa nad ním práve to ale. ()

Vlak žíznil po krvi (2020) (S01E09) 

Takže v doterajšom priebehu nikoho nenapadlo hneď na začiatku odpojiť ľudí zo zadnej časti vlaku ale z jeho povedzme stredu to nebol problém. Nehovoriac o kineticke energii či zotrvačnosti podstatne ťažšej odpojenej zadnej časti vlaku ako pár vozňov v jeho strede, bez problémov prehodenou výhybkou v mraze v ktorom prestal existovať život (lámanie koľajníc aj pri nižších teplotách nie je ničím výnimočným, kto udržal výhybku funkčnú a nezaviatu snehom je tiež záhadou). Ale jedno tvorbe Netflixu nemožno poprieť. Svojich ideálov sa držia lepšie ako Mao-C-Tung a tak ako je tomu aj v tejto epizóde je podľa nich najvyšší čas vyvraždiť členov polície a bohatších ľudí a moc dať do rúk zločincov a život bude fajn...pre príbeh možno dobré ale úprimne tajne som dúfal že druhá séria nebude.Snowpiercer ako jeden celovečerný film rozhodne stačil. ()

994 vagonů na délku (2020) (S01E10) 

Ktovie čoby spravil strojvodca druhého vlaku ak by Melanie po jeho pripojení sa jednoducho posledný vozeň pre Snowpiercer vôbec nepotrebný, odpojila...to je však na tvorcov tohto seriálu príliš logická otázka a pochopiteľne by nemohla vzniknúť druhá séria. Pozitívne možno ohodnotiť rabovanie vo vlaku po prevzatí moci Laytonom, jeho neschopnosť riadiť a rozhodovať a zábery v ktorých sa vlak borí v hlbokom snehu. A tu sa opäť dostávame k logike a k predchádzajúcej časti kde je výhybka čistučká bez snehovej pokrývky...fail na fail. ()

Daleko od Sněhoborce (2021) (S02E06) 

Paradoxne najlepšie epizóda (pochopiteľne hodnotím subjektívne, nakoľko vyjadrenie vlastného názoru môže viesť na čsfd aj k tomu že užívateľ obdrží od niekoho správu Co to tam píšeš, smaž si to vole to je takovej trash a stane sa že to mnoho ľudí skôr či neskôr zabalí) sa odohrala mimo útrob (v prevažnej miere) Snowpiercera... ()

Naše odpověď na všechno (2021) (S02E07) 

Epizódy v tomto seriály musím poväčšine dávkovať s rozostupom, lebo na jednej strane bububu ruská bábuška ktorá ovláda pána sveta, lebo boli susedi v zasranom Sheffielde (oceliarov máme aj v Ťřinci, Pittsburgu či Košiciach, ale aby ste v tom poniektorí nemali hokej nechám to tak), potom biela sebavedomá, evidentne frigidná žena namláti čiernemu alfasamcovi (liberálne vnímanie sveta putuje do väčších sračiek asi už iba po piku) aby tá istá sebavedomá žena zastavila i kant bríth obetu jedného afroamerického voccu, kým sa pozeráme na olizovanie papučí (aj že kupim ci papuče pitcho, legendárna pesnička môjho tínedžerstva) v podaní mladého bieleho muža, ktorý ich lýže inému bielemu mužovi, ako keby sexuálne úchylky boli dominanciou práve tejto rasy (svadby, respektíve ľubovoľné trtkanie detí v krajinách tretieho sveta či shota arvaladze ázijeske porno s elfami, ako diký moc...)...jedno však treba uznať. grafika pri vjazde vlaku do údolia nemala chybu, dúfajme že raz tí úchylaci z Boston Tech univerzity vymyslia naozaj vlak motor vo vlaku ktorý (doteraz nevieme na aký druh energie ide) poskytne enrgiu celému ľudstvu...my lebárl frjends, ja Vás más podstatne hlbšie ako Vy mňa... ()

Reklama

Reklama