Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volanie divočiny rozpráva príbeh Bucka, psa hýčkaného svojim pánom i jeho rodinou. Jeho život sa však celkom zmení vo chvíli, keď je zo svojho domova v Kalifornii unesený obchodníkmi so psami, ktorí ho predajú do mrazivej divočiny kanadského Yukonu počas vrcholiacej zlatej horúčky na Klondiku. Tu je svojimi novými pánmi nútený v psom záprahu ťahať hlbokým snehom ťažké sane. Vďaka svojej nezlomnej vôli dokáže Buck v týchto drsných podmienkach prežiť. Našťastie sa mu nakoniec podarí ujsť a nájsť nového priateľa, samotárskeho dobrodruha Johna Thorntona (Harrison Ford). Po jeho boku zistí, že vďaka svojim prirodzeným inštinktom dokáže v nehostinnej divočine nielen prežiť, ale dokonca v tomto novom a slobodnom živote nachádza aj potešenie. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (294)

k4n9ur 

všetky recenzie používateľa

70% Hezky se na to koukalo. Film dobře utekl. Omar Sy byl sympatický a Harrison taky. Samozřejmě animovaní psi nejsou tak přirození, ale to mi nevadí, když si uvědomím, že aspoň nebyl žádný živý tvor zneužitý, teda maximálně mohl být nějaký člověk ale to asi ne a to by bylo o něčem jiném. Šmejd filmu byl jaksepatří skutečně šmejd až jsem si na něj pomalu brousil kudlu. Film byl takový putovní, takže se podle toho scénář odvíjel a já jsem čekal že se třeba Buck zase shledá se svojí smečkou nebo se vrátí do svýho domova, kde si ho snad začnou víc vážit, ale asi to takhle bylo lepší. On už si nějak poradí když už se ujmul svýho postavení a vyzkoušel si život v divočině. I když takový pes potřebuje spíš pána než psí smečku. Ale přece jenom z vlka toho má v sobě pořád dost. Film měl krásnou atmosféru a krásnou zimní krajinu. O dojetí taky nebyla velká nouze. Jen zřídka jsem něco nepochopil nebo mi něco nesedlo. Dalo by se něco vytknout, ale tak už to asi chodívalo a nejspíš to tak bylo i v knížce. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Pamätám si, že keď som ešte chodil na strednú, Volanie divočiny bolo mojou obľúbenou knihou. A celkovo som vtedy hltal od Londona všetko, čo som mohol. Myslím si, že dnešná doba nepraje takým príbehom. Tá drsnosť sa už nenosí a na to aby sa to spravilo dobre a možno s umeleckým presahom, by bolo treba veľa peňazí a odvážlivcov. Každopádne treba povedať, že toto má s Londonom spoločného len pramálo. Na druhú stranu sa toho Sanders chopil s gráciou. Jeho skúsenosti na poli animovaného filmu mu pomohli dodať emócie tam, kde treba, s tým, že si na to ako divák pomerne ľahko zvykneme. No a čo, že väčšina zvierat sa tam nespráva úplne normálne a majú skôr ľudské rysy ako empatia a pochopenie. V rámci príbehu, ktorý sa tu namixoval je to skvelý spôsob ako najmenším sprostredkovať potrebné myšlienky a pri trochu šťastia im aj priblížiť lásku k prírode. A v tomto smere je film funkčný, aj keď by sa mu mohlo vyčítať kadečo. Je o putovaní, nepôsobí strnulo alebo ťažkopádne, stále sa tam niečo deje a a ľudské postavy tu pekne sekundujú tým animovaným. Je to taká chuťovka. Viem si predstaviť, že ako dieťa by som to žral. A Ford si to zjavne užíva. Teraz už len nájsť taký zrub pri rieke a znova sa začítať do Londona. To by bola spokojnosť. ()

Reklama

Alementina 

všetky recenzie používateľa

Objektivne 3,5, ale je to film, na ktery se muze divat cela rodina od nejmenších po ty stařešiny a nikoho to neirituje a je to příjemně strávený čas. Vubec mi nevadilo, že byl Buck digitalni, za mě dobrá práce., tohle si zaslouží se dostat do červených čísel, takže svým hodnocením snad pomohu změnit těch současných 69%. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Ešte raz mi niekto povie, že mohli ušetriť, keď by TOTO robili so skutočnými psami, hodím po ňom psiu konzervu. Psy v tomto filme robia veci, ktoré by nikdy žiadny živý pes neurobil. Miestami to ide už až do rozprávky. Ale rozkošnej a skvelej! O to pôsobivejšie sú potom občasné záchvevy reálneho života, kedy niekto umrie alebo veľmi smutne navždy odíde preč a to sa netýka iba ľudí, ale aj členov svorky. Výsledkom je dojemné, vtipné, milý a poriadne vysokorozpočtové retro dobrodružstvo z dôb, ktoré sa už nikdy nevrátia. Harrison Ford je v pohode, avšak strávi na plátne menej času, než by ste (možno) čakali. Ale ono to ani príliš nevadí, lebo hlavnou hviezdou je predsa Buck. Ale Togo sa mi páčil predsa len o psie ucho viac. Produkcia: James Mangold. ()

Stanislaus 

všetky recenzie používateľa

Byl jednou jeden bodrý pes jménem Buck, jenž byl jakýmsi morálním kompasem pro své páníčky a členy smečky, přičemž se snažil najít své místo v přírodním řádu, které by mu nejvíc vyhovovalo. Volání divočiny upoutá diváka zejména pěknými přírodními lokacemi a účastí Harrisona Forda, kterému role Johna vážně seděla. Příběhově nemá film moc čím překvapit, a to i člověka, který nečetl předlohu (jako například já). Avšak nejvíce rušivým elementem byla animace zvířat, která místy působila až příliš uměle a nevěrohodně - člověk je přece jen po Pí a jeho život či Knize džunglí zvyklý na jistou míry kvality. Film uteče v kině jako divoká voda, zároveň se však po projekci rychle vypaří z podvědomí, protože nenabízí žádnou silnou a vyloženě zapamatovatelnou scénu, což je škoda. ()

Galéria (144)

Zaujímavosti (6)

  • Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v kanadských provinciách Yukon a Britská Kolumbia, a taktiež v kalifornských filmových štúdiách. (MikaelSVK)
  • V momentě, kdy John (Harrison Ford) pije whisky, má v čase 58:15 ještě čtvrtku skleničky. Poté v čase 58:23 je vidět, že sklenička je úplně prázdná. (mary800)
  • Film byl natočen podle stejnojmenné knihy od Jacka Londona, která vyšla v roce 1903. (SONY_)

Súvisiace novinky

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (viac)

Reklama

Reklama