Reklama

Reklama

Andrej Hlinka, otec národa?

(TV film)
všetky plagáty

Obsahy(1)

Andrej Hlinka patrí k významným postavám v novodobých dejinách Slovenska - na tom sa zhodnú ako jeho obdivovatelia, tak i kritici.  Jeho meno vyvoláva polemiky nad tým, kto v skutočnosti bol - kňaz, politik, vlastenec. Analytický dokumentárny film objektívne a plasticky predstavuje Andreja Hlinku v kontexte jeho doby, ale i dnešnej reality. Ústrednou linkou filmu je otázka či si môžeme dovoliť považovať Andreja Hlinku za otca národa. (RTVS)

(viac)

Recenzie (3)

Daddko odpad!

všetky recenzie používateľa

Analytický objektívny dokument - skôr totálna demagógia liberálnej lúzy. Andrej Hlinka -Otec Slovenského národa ktorý bojoval celý život za práva Slovákov proti maďarizácii a neskôr proti čechoslovakizácii za čo bol väznený za Franz Jozefa aj tatíčka Masaryka. Toto je dielo liberálnej protislovenskej bagáže, v ktorom jediný rozumný je názor Róberta Letza. Druhý by bol Martin Lacko, ale toho názor nezverejnili. Ani jeden z Matice Slovenskej, ktorá má úplne iný názor. Alebo prečo sa nespýtali Hrnka ? Nebudem tento paškvil komentovať len z úcty voči Českým priaznivcom ČSFD. NR SR schválila zákon O zásluhách Andreja Hlinku o štátotvorný slovenský národ a o Slovenskú republiku, na základe ktorého prezident každoročne udeľuje Rad Andreja Hlinku občanom, ktorí sa mimoriadnym spôsobom zaslúžili o vznik Slovenskej republiky. A kto sú tí historici ? Ivan Kamenec -KSČ dejepisec, ŠtB-dôverník Samo, predseda nadácie Charty ´77, Jan Rychik - český historik ktorý to tam váli po čechoslovácky, a celý rad mainstream historikov: Agata Šústová Drelová (navyše SME-čkárska prestitútka), Róbert Arpáš – vyškolený na UK Praha, Roman Holec, Dušan Kováč, chýba už len Zemko. Odborná spolupráca: Miroslav Michela Ústav českých dějin FF UK. Réžia roduverná Sárkány. Šťastím je, že STV:2 nik nepozerá. Hodnotenie: silný rádioaktívny ODPAD. ()

hygienik 

všetky recenzie používateľa

V dokumente nezaznelo, že Hlinka bol akousi slovenskou protiváhou Masarykových ideí v Čechách. Masaryk hľadal vlastné náboženstvo, bol svetoobčan, progresívne zmýšľajúci. Hlinka bol neochvejný katolík, konzervatívec, lokálpatriot a patriarchálny tip. Obaja sa v 20. a 30. rokoch stali formatívnymi  politikmi a žijúcimi legendami svojich národov. Odlišnosti ich svetonázorov naznačovali, prečo sa Československo rozpadne. ()

Fajolo 

všetky recenzie používateľa

Najlepšie bolo to malé dievčatko, ktoré sa objavilo na niekoľkých záberoch. Plne sa stotožňujem s jej názorom na Andreja Hlinku. ()

Reklama

Reklama