Reklama

Reklama

Zlomok sekundy

Trailer

Obsahy(1)

Roku 2008 je vlivem globálního oteplování Londýn zatopen a skleníkový efekt změnil den v takřka nekonečnou noc. V takto ponurém prostředí se ovšem objevuje ještě jeden problém: záhadný zabiják, který vraždí s nevídanou bestialitou - vytrhává lidem srdce. Případ vyšetřuje detektiv Harley Stone (Rutger Hauer), drsný policista, jehož metody často dohání jeho nadřízené k šílenství. Proto je mu nedobrovolně přidělen parťák slušňák Dick Durkin (Neil Duncan), pro kterého jsou naopak předpisy svaté. Vzájemné neshody budou muset ovšem odložit, protože rozhodující střet s bestií se nezadržitelně blíží. (Anthony)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (173)

Castrator 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film mi padl do noty, když jsem ho viděl poprvé, a padne mi do noty vždy, když na něj koukám, ať s dabingem nebo v původním znění. Příběh je primitivní, mnohokrát viděn jinde (příšera z vesmíru vraždí lidi), plný klišé (policista tvrďák dělající si věci po svém ve dvojici s policistou nováčkem, který má tvrďáka hlídat), odehrávající se v budoucnosti (z pohledu roku 1992), kdy hladiny moří a řek stouply. Prostě originalitu tady nehledejte. Ale i tak je to film překvapivě zábavný, svižný, bez zbytečných keců, u kterého se párkrát zasmějete. Ani se nenadějete a je konec a druhý den si dáte repete. ()

TERRORDROME 

všetky recenzie používateľa

Tak toto ma kedysi sklamalo a dnes zasa nadchlo. Rutger hauer alias detektív Stone je tu za neskutočného drsňáka a polovičného psychopata s Ozzyovskými okuliarmi čo sa živí len kávou a čokoládou a na všetko kašle. Má na to dôvod, záhadný zabiják čo vytrháva ľuďom srdcia sa vrátil a doháňa Stonea k šialenstvu. "Jediné čo o nom vieme určite je to že nie je vegetarián"! Stone s novým parťákom budú potrebovať kurva väčšie zbrane aby mali šancu. Zatopený špinavý Londýn budúcnosti ( že vraj rok 2008 he-he ) tvorí solídne depresívne kulisy k vyčíňaniu zubatého satanáša. Ten vyzerá ako Gigerov Votrelec krížený so zamestnancom sado-maso bordelu a o jeho pôvode splietajú vyšetrovatelia rôzne geneticko-astrologicko-černokńažnícke teórie, ale napokon je to aj tak všetko jedno a divák sa nedozvie čo bol zač. Ono je to možno tak lepšie, veď vieme že také polopatistické vysvetlenie môže byť pekne na chuja. Dobrá atmoška, drsná akcia, hlášky a fuckovanie - dohromady jedna z najlepších relikvií prvej polovice 90-tych rokov. ()

Reklama

Nix 

všetky recenzie používateľa

Skvělé béčko, které jsem neznal a překvapilo mne. Rutger je tu povedený drsňák, který chytá "predátora". Co si budeme, efekty jsou na béčko tak akorát, ale atmosféra je tu boží, všechny ty krysy a různé kanály a všelijaké kulisy jsou povedené a dotváří to právě ten šmrnc. Mohlo by být i více nechutných scén, ale tak beru to tak jak to je. Tohle stojí za podívání. ()

JohnMiller 

všetky recenzie používateľa

Ďalší film na odporúčanie kamoša, ale tentoraz nejde o žiadny existenciálny ani vážny film s umeleckým presahom. Ide o obyčajné horrorové béčko, plné prepálených frajerských hlášok a drsňáckych póz. Občas, pokiaľ sú kvalitné aj také môžem, a tento bol s tých lepších. Osemdesiate roky sa skončili a v žánri akčných filmov sa už presne stanovili zákony a pravidlá, ktoré tento žáner musí obsahovať. To jest, neporaziteľný, silný hlavný hrdina, ktorý je bývalí policajt, vojak atď, musí strieľať drsné hlášky, nie iba zo zbrane atď.. To tu nebudem rozoberať. Väčšina dobrých filmov s tejto oblasti sa práve v 80´s nakrútili, ostatné boli už zväčša iba klony, ale v prvej polovici deväťdesiatych rokov, tvorcovia veru nezaspali na vavrínoch a vypúšťali jeden takýto film za druhým. No, a Split Second patrí presne medzi ne. Klasická, až by som povedal, štandardná schéma podľa šablóny, rozpráva príbeh o bývalom policajtovi menom Harley Stone, ktorý pátra po vrahovi svojho parťáka. Vrah je podľa všetkého rituálny kanibal a po rokoch sa rozhodol znova zaútočiť, takže Stonea povolajú opäť do služby a pridelia mu nového kolegu s ktorého si bude robiť celí čas neustále srandu. Hlavne z jeho mena, kedže sa volá Dick. Je to klasické béčko, v ktorom hlavné postavy hádžu drsné hlášky, strieľajú z obrovských kanónov ale je to zároveň post-apokalyptický horror s ktorého nakoniec vyjde nejaké Biblické posolstvo o diablovi. Hlavnú postavu si tu zahral môj obľúbenec Rutger Hauer, v mnohých známych filmov nehral, ale tie čo som s ním videl ma strašne bavili... Blade Runner (1982). Salem´s lot (2004), Sin City (2005), Hobo with a shotgun (2011), a podľa mňa mu táto hulvátska rola psychopatického policajta, ktorý je najlepší v obore ale všade kam príde niečo rozstrieľa, sadla ako uliata. Ide o kravinu, ktorá ma určite pobavila, mám slabosť na takéto béčkové véháesoviny. ()

Jino 

všetky recenzie používateľa

Split second má velký nedostatek ve schopnostech tvůrčího týmu. Námět a odvyprávěný příběh alá Predátor 2 jsem docela skousnul. Kdybych měl však u tohoto filmu přemýšlet, asi bych zaplakal. Je to totiž čistokrevné béčko s nedomyšleným scénářem, které v sobě skrývá několik již tradičně používaných postav - drsný polda, věčně namíchnutý nadřízený, parťák vystudované ucho, do toho všeho z čistého nebe spadne hrdinova přítelkyně. Ať je filmu přičteno k dobru to, že je poměrně dost akční, odehrává se v ponurých, často vodou zatopených lokalitách a má docela pěkně vypadající monstrum. Jen bych chtěl teda vědět jak provádí ty svoje krkolomné a neviditelné útěky z místa činu přitom, když dojde na bližší seznámení s ním, nadělá bordelu, že by měla úklidová četa práci na týden. 55% za celkovou zábavnost a drsňáka Hauera. ()

Galéria (10)

Reklama

Reklama