Reklama

Reklama

Žár

(neoficiálny názov)
  • USA The Burning (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Neoblíbený táborový správce se stane obětí kanadského žertíku, který se však nečekaně změní v tragédii. O pět let později se hrůzně znetvořený muž vrátí na místo tragédie a mezi novými táborníky, kteří jeho příběh znají jen coby zábavně děsivou historku od táboráku, rozpoutá svými ostře nabroušenými zahradnickými nůžkami hrůzostrašný masakr. (nash.)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (98)

PetrPan 

všetky recenzie používateľa

Viděl jsem to dřív než kultovní Pátek 13, v dávných dobách VHS a příšerných kopií s jednohlasým dabingem. Jako mladinkého puboše mne to vyděsilo, jako trochlu odrostlejšího postpuberťáka mne to zase neurazilo ani nenudilo. Šablonovité postavy, jednoduchý scénař atd.. ale no a co, dětským strašákům se člověk nemá posmívat. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Fajn táborová vyvražďovačka, ktorá naberá na bodoch práve v čase Halloweenu, najlepšie ako súčasť nejakého hororového maratónu s partiou. Ono to chvíľu trvá, kým sa to rozbehne, ale potom sa stáva pán "Spálený" nezastaviteľný. Logické lapsusy sú skôr roztomilé ako trápne, napríklad, keď decká zistia, čo sa deje, tak neplánujú utiecť, ale plačú, že sa z tábora nikdy nedostanú. To je problém nasadnúť do áut a odísť? No a na prekvapenia zabudnite, od začiatku viete, kto vraždí a prečo. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Partia teenegerov si chce vystreliť zo správcu letného tábora. Samotný žart však skončí obrovskou tragédiou. Muž takmer ohorí na smrť. Po niekoľkých rokoch sa po opustení nemocnice vracia na miesto "činu", pričom myslí na jedinú vec - pomstu! Slasher s množstvom slušných gore scén. Až sa nechce veriť, že bol natočený v "dobe kamennej". Vidím, že rok 1981 nebol úspešný len na horory, ale aj inteligentných, pekných, múdrych, skromných, šarmantných ľudí (áno, som 81' :D). Dejová os veľmi jednoduchá a nenáročná. Dialógy typicky primitívne, na úrovni veku hl. hrdinov. Po slušnom úvode nastupuje nudná 40 minútovka. Záverečná polhodinka spĺňa všetky atribúty hororovej klasiky. Z mojej strany prekvapivo spokojnosť - 60%. ()

ambron 

všetky recenzie používateľa

Leto. Tábor. Les. Jazero. Sprchy. Chatky. Kanoe. Krátke šortky. Vysoké podkolienky. Sex. Deformovaný psycháč. Osemdesiatkový slasher ako vyšitý. Je pravdou, že film vo veľkej miere spolieha na klišé slasherov, ale poúvodná scéna v štýle giallo naznačuje, že si pôjde vlastnou cestou. Tvorcovia dokonale využili atmosféru hlbokých lesov a mladíckej bezstarostnosti letného tábora a legendy, ktorá predznamenáva hrôzostrašný koniec, plný krvi. Burning je platí pre mňa ako jeden z nečakaných hororových skvostov. ()

choze 

všetky recenzie používateľa

Odvar z Pátku třináctého, kde mě víc než vraždění zajímalo, jak tam kluci uhánějí holky, případně se šikanují. Při vraždách sice utěšeně stříká krev (masky a efekty měl na starosti opět Savini), ale v paměti mi uvízla jen scéna s vorem a kánoí a to spíš kvůli té chvilce napětí. Samotný popálený vrah se zahradními nůžkami nezaujal a oproti Pátku nebo Halloweenu se to nezmohlo na výraznější hudbu. ()

Galéria (64)

Zaujímavosti (20)

  • Většina kritiků prohlašuje, že tento film nestydatě kopíruje Friday the 13th. Ve skutečnosti Harvey Weinstein napsal scénář ještě před uvolněním Friday the 13th do kin. (Chatterer)
  • Herci Jason Alexander, Fisher Stevens a Holly Hunter zažili v tomto snímku svůj celovečerní filmový debut. (Chatterer)
  • Režisér Tony Maylam vybral vražednou zbraň (zahradnické nůžky) pro Cropsyho. (Chatterer)

Reklama

Reklama