Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dedinskí chlapci sa vydávajú do sveta v mnohých rozprávkach, aby získali princeznú alebo veľké bohatstvo. Ondra (Ján Kroner) poslal do sveta otec preto, lebo sa ničoho nebojí. Jeho sila a nebojácnosť začali totiž prinášať viac škody ako úžitku. A tak mu otec zbalil batôžtek a poslal ho čo najďalej od rodnej dediny. Jeho spoločníkom sa stane zlodejíček Ferko (Ondřej Vetchý), ktorý je však nielen zbabelý, ale aj lenivý a ľstivý. Obaja spolu zažijú strašidelné chvíle v čertovom mlyne i v temnom lese. A potom sa dozvedia o začarovanom kráľovstve, na ktoré uvalil kliatbu zlý čarodejník za to, že sa krásna princezná odmietla za neho vydať. Ondro, ktorý sa nebojí ničoho, sa rozhodne kráľovstvo zachrániť, pričom až láska ho naučí, čo to znamená báť sa... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (254)

PALINO 

všetky recenzie používateľa

No pekne Simako, zase si privlastňujete niečo, čo nie je Vaše. Nebojsa určite nie je českou pohádkou, ALE SLOVENSKOU! Ja tiež nepoviem, že Vesničko má středisková je slovenský film len preto, že tam hrá Marián Labuda. Ondřej Vetchý je určite vynikajúci, ale žeby až tak zastínil Janka Krónera ako ste tu napísali, to určite nie. Strašidelná atmosféra filmu je na jedničku. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Miro Noga dabuje Ondřeja Vetchého a až teraz mi došlo, ako sa títo dvaja chlapi na seba podobajú a nie je to iba nosom. Inak celkom priemerná rozprávková záležitosť, ktorú nemám zapotreby pozerať každé Vianoce. Prvá polovica je bezatmosférická nuda, tá druhá sa naopak niekedy počas plesu duchov rozbehne a občas príjemne strašidelne prekvapí. Lenže v závere prichádza príšerný záporák a dáva na známosť, že Nebojsa je taký trochu retardovanejší braček Princa a Večernice. ()

Reklama

rakovnik 

všetky recenzie používateľa

Pěkná výpravná a poučná pohádka, jednoduchá, přímočará, se sympatickými postavami. Stejně jako GeusX konstatuji, že nejvíce pozornosti na sebe strhává postava Ondřeje Vetchého. Ostatně, nebýt jeho, byla by atmosféra pohádky možná až příliš temná a dusivá, dodnes si pamatuji, jak mě děsily scény z hostince. ()

flanker.27 

všetky recenzie používateľa

Výprava a temná atmosféra jsou v téhle hororové pohádce takřka dokonalé. Takže odpouštím trošku toho Vetchého příliš afektovaného Ferka. Celkově asi nejlepší slovenská pohádka, romantická, napínavá, dobrodružná a trochu strašidelná. Nápad s pohřebním vozem a zakletou princeznou doprovázející hrdinovy kroky je vynikající. ()

Kapybara 

všetky recenzie používateľa

Připadá mi, že scénárista příběh opsal z mnohem lepší pohádky "O statečném kováři" z roku 1983. Vás ještě nezarazila ta podoba? V dětství jsem si tyhle dvě dokonce pletla a těšila se vždycky na statečného kováře, ale když jsem potom při sledování zjistila, že se dívám na nebojsu, byla jsem zklamaná. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (15)

  • Filmová verze se od knižní formy liší. Zatímco ve filmu byla princezna (Zuzana Skopálová-Jányová) v zajetí zlých sil čarodějníka (Václav Knop) a Ondra (Ján Kroner ml.) ji mohl osvobodit jen tak, že po tři noci musel vydržet strašné zkoušky bez jediného hlesnutí, v knize zámek ovládalo dvanáct pekelných nestvůr, které bylo nutné překonat stejným způsobem a poté ještě hlavního hrdinu čekala další dobrodružství, než se konečně probojoval ke své vyvolené princezně. (Nick321)
  • Počas natáčania panovalo úmorné teplo. Ako je ale známe, ľudia z južnej Moravy sú mimoriadne pohostinní, a tak sa filmárom snažili útrapy spojené s horúčavou kompenzovať. Dobrá slivovica bola preto vždy k dispozícii. (Arsenal83)

Reklama

Reklama