Reklama

Reklama

VOD (1)

V júli roku 1982 dostáva André Bamberski (Daniel Auteuil) správu o smrti svojej štrnásťročnej dcéry Kalinky. Dievča trávilo prázdniny v Nemecku u matky a jej nového manžela doktora Krombacha (Sebastian Koch). Čoskoro vyjdú najavo podozrivé okolnosti jej smrti. Správanie doktora Dietera Krombacha aj zvláštna pitva vyvolávajú množstvo otázok. André Bamberski je presvedčený o Krombachovej vine. Začína zápas o jeho usvedčenie, ktorý bude trvať dlhých 29 rokov a stane sa jediným zmyslom otcovho života. (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (63)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Je obrovská škoda, keď tvorcovia disponujúci v rukách tak neuveriteľne silnými kartami, "odbijú" takúto "wrong story" nejakou slabšou hodinkou a pól, miesto toho, aby po emocionálnej stránke, zašli viac do hĺbky. Ja sa absolútne nesťažujem (!!), lebo "Au nom de ma fille" dokáže pomerne slušne "rozhnevať" či znechutiť, no mám dojem, že sa zo samotného, veľmi, veľmi smutného príbehu, dalo predsa len vyťažiť viac. Na "neprávo", páchané na hocijakom človeku, by sa totiž v žiadnom prípade nemalo zabúdať. Ba práve naopak ... ()

claudel 

všetky recenzie používateľa

Jasné poučení, když člověk tápe a vybírá si stále horší a horší filmy, stačí sáhnout po něčem francouzském a ideálně s úžasným Danielem a hned je z toho plný počet, resp. čtyři hvězdičky a jedna navíc za jeho excelentní a naprosto uvěřitelný výkon o zarputilosti otce, jenž obětuje vše, aby dosáhl spravedlnosti a vnitřního klidu a smíření. Sluší se neopomenout rovněž výtečného Kocha a Croze. ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Veľmi silný námet, navyše podľa skutočnej udalosti, no žiaľ po dramatickej stránke mi to prišlo dosť odbité. Je tu napríklad plno nelogickostí, ktoré súvisia s vekom hlavnej postavy a tých pocitov plynúcich z jednotlivých situácií som tiež čakal viac. Viac-menej to bolo celé o doťahovaní sa s právnikmi, písaní listov, šoférovaní nešťastného otca.... Tých naozaj zaujímavých a emotívne vyhranených dramatických scén tu bolo len pár. Kto chce naozaj vidieť ako funguje nespravodlivosť na francúzskom súde a popritom sa aj zdravo naštvať, tak nech si pozrie snímok Obvinený (2011), ktorý je v tomto smere jednoznačne najlepší. Lepší priemer. 65/100 ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Ďalší z hlbokých príbehov o nespravodlivosti, ktoré napísal sám život. 27 rokov to trvalo, kým André s vypätím všetkých síl a času vyhrabal spravodlivosť z útrob ľahostajnosti súdov a úradov, ktoré pravdu pochovali pod zem spolu s nebohou Kalinkou. André sa nevzdal, bojoval, a napokon aj zvíťazil. Aj keď sa obávam, že keby tamten hajzlík Krombach nebol taký chamtivý a nenásytný, tak by ho nedokopali za mreže dodnes... Čo sa týka filmu ako takého, so spracovaním som v podstate spokojný, aj s hereckým obsadením a gradáciou deju. Akurát miestami by som ocenil, keby to išlo aj viac do hĺbky emócií a psychológie postáv. Nechcem tým povedať, že by to bolo povrchné, ale niektoré situácie by si zaslúžili určite obsiahlejšie emočné vypätie. Aj keď na druhú stranu, radšej toto ako keby mal byť z toho nejaký uplakaný doják. ()

viperDavid 

všetky recenzie používateľa

Na úvod musím říct, že mám rád hollywoodské filmy, ale když je dělají francouzi, tak je to film. Příběh je natolik silný a podnanivý, že si člověk musí říct "kurva". A rozhodně nedejte na 3* od kriplů co prostě nemají děti, protože každý muž co děti má, chce rozmačkat skleničku s vodkou a džusem, což neříkám, že jsem měl :) jo měl. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (4)

  • Natáčelo se v Maroku, Francii a Německu. (bianci)
  • Natáčení, které začalo 20. října 2014, se uskutečnilo částečně v Pau ve Francii. Daniel Auteuil se při této příležitosti setkal s André Bamberski, jehož postavu ztělesňuje ve filmu. (bianci)

Reklama

Reklama