Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komediálny príbeh o tom najdôležitejšom v súčasnom materiálnom svete. Najlepší priatelia Toni a Paul sa na 100 dní vzdajú vďaka stávke všetkého, čo vlastnia. Každý deň dostanú jednu zo svojich vecí späť. Počas tejto výzvy si možno uvedomia, že jediné, bez čoho nejde žiť, je priateľstvo. (Magic Box)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (204)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Tak tej bláznivo-komediálnej línie sa to drží sotva pár desiatok minút, rýchlo sa prepne do vzťahového módu a čaká nás aj niekoľko dejových prekvapení. Tie nie sú vôbec od veci a vývin vzťahov, rozumej v tomto prípade konečne vypustenie dlhodobo držaných výčitok z úst sú určite zaujímavejšie než pobehovanie nahých tridsiatnikov po berlínskych zasnežených uliciach. Jedine že by ste mali úchylku na mužské zadky, užijete si ich tu dosť. Nakoniec sa ale film drží v limitoch mainstreamu a sním spojených klišé, každopádne to robí David Fitz vkusne a tie takmer dve hodiny rozhodne nie sú ubíjajúce. ()

Pethushka 

všetky recenzie používateľa

Ujíždím si na filmech, který spouští debatu a nutí mě přemýšlet. A 100 věcí má velký potenciál rozpoutat velmi vášnivou debatu. Celkem mě překvapuje, že film nemá vyšší hodnocení. Protože zanést takhle dobrý - navíc z reálného života vypůjčený - nápad do celkem kvalitní komedie, je podle mě skvělá věc. Jasně, ta věc s appkou je trochu přes čáru, ale nějak to začít a skončit muselo. 4,5* ()

Reklama

angel74 

všetky recenzie používateľa

Konzumní způsob života nás jednou zcela pohltí, takže kvituji s povděkem každý pokus s tím něco udělat nebo na to alespoň upozornit. Přestože se komediálně laděný snímek Bez věcí nad věcí nedokáže s námětem vypořádat nijak úderně ani extra objevně, tak proti tomuto filmu v zásadě nic nemám, obzvlášť když děj doprovází pohodová muzika. Nehledě na to, že ústřední dvojice Florian David Fitz a Matthias Schweighöfer působí sympaticky a velmi přesvědčivě. (70%) ()

Khalesi 

všetky recenzie používateľa

Tak asi som dosť benevolentná, ale tá myšlienka sa mi veľmi páči. Súhlasím bez výhrad aj keď spracovanie je absolútne komerčné a ničím nie výnimočné, dokonca aj dosť naivné. Nevadí, publikum je z veľkej časti komerčné tiež, takže možno práve touto cestou sa ho podarí osloviť najlepšie. Keď už nč iné, pozriete si aspoň komédiu, ktorá má na rozzdiel od ostatných nejaký zmysel a má čo povedaťl ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Nemci ma neprestávajú udivovať - v poslednej dobe práve z nemeckej produkcie vzišlo mnoho výborných filmov a mám pocit, že zvyšok Európy začína akoby zaostávať. Sympatické duo Florian David Fitz a Matthias Schweighöfer sa po úspešnom Der geilste Tag objavujú spolu aj v ďalšom Fitzovom filme - a opäť s výborným námetom. Zápletka filmu je sama o sebe v podstate jednoduchá, ale príbeh so sebou prináša oveľa väčšie posolstvo ako by sa pôvodne mohlo zdať. Keby som to mal hodnotiť čisto ako komédiu, tak by to bolo azda len kdesi na hranici priemeru, ale tento film mal oveľa väčší záber ako len obyčajná komédia. A práve ten sociálno-humanistický rozmer zožal u mňa obrovský úspech. Práve takýto typ filmov donúti človeka sa podvedome zamyslieť nad zmyslom skutočného šťastia a bohatstva. Už len samotný prológ stojí za zamyslenie... Výborný film. 5* dávam veľmi zriedka, ale v tomto prípade zaslúžene! A čo vy? Ktorých 100 vecí a v akom poradí by ste si vybrali? ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (6)

  • Režisér, scenárista a hlavný herec Florian David Fitz obsadil do hlavnej ženskej úlohy Miriam Stein, pretože s ňou už nakrútil road movie Cesta tam (2014) a podľa neho ho presvedčila, že má v sebe „úprimnosť a prirodzenosť“ potrebnú pre túto rolu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama