Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatý a úspešný biznisman Edward Lewis (Richard Gere) sa zoznámi s Vivian Wardovou (Julia Robertsová), prostitútkou z Hollyvoodskeho bulváru, a pretože ho sympatická mladá žena zaujme, najme si ju najprv na celú noc a neskôr dokonca na celý týždeň za prísľub 3-tisíc dolárov. Hoci ich stretnutie malo zostať v rovine obchodno-sexuálnej, postupne medzi nimi vzniká vzťah, v ktorom zvíťazí vzájomná náklonnosť a láska. Hoci to medzi nimi nie je bez problémov, obaja sa začínajú pod vplyvom toho druhého meniť, hľadať nové životné ciele a názory. Kým Vivian si uvedomuje, že práca pouličnej prostitútky nie je to pravé a život ponúka oveľa viac lepších príležitostí, Edward spozná, že dávať je niekedy lepšie ako brať a tvoriť je lepšie ako ničiť, aj keď sa na to nedá zarobiť... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (867)

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Ať je film Pretty Woman takový, jaká je, budu na něj navždy vzpomínat jako na film, který jsem viděl jako první v letním kině v Karlových Varech. A to po úvodu, který pronesl samotný Richard Gere, který se sám divil tomu, proč máme tak starý film rádi a přijde na něj takřka sedm tisíc lidí do letního kina. Co naplat. Pretty Woman je fajn. Hezky se na něj kouká, žehlí, usíná, směje a tuna dalších věcí, které se u filmů dají dělat. Prostě je to takový hezký film k jakýmkoliv činnostem u TV. A že jich je hodně. A myslím si, že takhle neurazí i většinu diváků v té naší republice, ještě v případě, kdy si ho pustíte s tím super dabingem, který se tu u nás dělal a sem tam se ještě dělá… ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Ak tvorcovia píšu čistú romantiku, nemôžem im vyčítať nereálnosť. Ide iba o to, aby sme boli dojatí a držali hrdinom palce. Ak z toho vznikne film, ktorý sa radí k vianočným klasikám na štedrý večer, tak odviedli tú najlepšiu možnú prácu. Zaujímavé je si prečítať, akým spôsobom vznikal scenár, ktorý bol pôvodne zamýšlaný ako dráma o postitútkach z LA. No ešteže sa producenti spamätali:) ()

Reklama

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

"Pretty Woman" nikdy na mňa nedokázala zapôsobiť. Skúšal som to s ňou viac krát a nič. Nezáujem, nuda. Zdá sa mi to desne škrobené. Richard Gere ešte ako tak ujde, ale Julia Roberts mi je miestami až protivná. To mala byť pekná, pôvabná žena? No, na mňa tak veru nepôsobila. Nikdy som nevedel prísť na chuť jej hereckému prejavu. A to ako pojala svoju postavu v tejto romatickej komédii ma ešte viac utvrdilo o tom, že určite nikdy nebude patriť medzi moje obľúbené herečky. *** ()

Pethushka 

všetky recenzie používateľa

Miluji filmy s Julii Roberts a jsem ještě radši, když po jejím boku stojí Richard Gere. Nadčasová romantika, která se nikdy neokouká. Je to "vuittonka" mezi filmy... vydrží roky, miluje ji každý a snaží se jí napodobit... marně. Originál je vždy jen jeden. Perfektní hudba, scénář a styl. Film, který pobaví, rozpláče i nažhaví... nejlepší! ()

Rocky62 

všetky recenzie používateľa

Neřadím se sice mezi fanoušky romantických filmů avšak pokud je tento žánr kombinován s dramatem a komedií, nemám s projekcí problém. Pretty Woman splňuje na výbornou naprosto všechny požadavky, nezbytné pro takovýto námět. Richard Gere je charakterní elegán, Julia Roberts nádherná roztomilá buranka. Nápaditá hudba bravurně podkresluje jedinečnou romantiku, která za asistence neotřepaných komických gagů přináší jedinečný zážitek, pro jehož vychutnání snad ani není potřeba mít rád tento žánr. Nevím jak se na film dívají kritici, nicméně jeho komerční megaúspěch je zcela pochopitelný. PS: Již při prvním pohledu na Juliin zadeček přehodnotí svojí orientaci i teplouš. ()

Galéria (59)

Zaujímavosti (92)

  • Prv než do role bohatého podnikateľa Edwarda obsadili Richarda Gera, ponúkli ju oveľa staršiemu Burtovi Reynoldsovi. Ten však neodhadol potenciál príbehu a úlohu odmietol. (YoZo8)
  • Julia Roberts (Vivian Ward) pochází z Georgie. Producenti se obávali, že její jižanský přízvuk se může projevit v některých replikách. Proto byla do filmu přidána scéna, kde Vivian vysvětluje, že vyrostla v Georgii. (kenny.h)
  • Během natáčení scény, kdy se Julia Roberts (Vivian Ward) ve vaně ponoří pod vodu, si z ní štáb rozhodl udělat legraci a včetně Richarda Gerea (Edward Lewis) vyběhl z místnosti. Když se herečka opět vynořila a otevřela oči, tak v místnosti nikdo nebyl. Její reakci je možné vidět v nepovedených záběrech (např. na YouTube). (kenny.h)

Súvisiace novinky

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

04.04.2017

Přední skladatel instrumentální filmové hudby James Newton Howard obdržel v neděli 2. dubna z rukou Martina Pomothyho "ČSFD Award" za "Oblíbeného skladatele dobrodružných soundtracků". Průlomovým… (viac)

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

20.07.2016

V 81 letech nás opustil filmový a televizní klasik Garry Marshall. Většina z vás ho zná jako režiséra Pretty Woman nebo Deníku princezny, Marshallovi ale dala kariéru hlavně malá obrazovka. Jako… (viac)

Reklama

Reklama